Ja nie wydałem nawet grosza na tą grę (poza prądem), nie żałuję i innym radzę to samo. Gra fajna, ale stabilność serwerów gry... najgorsza jaką do tej pory widziałem.
Wersja do druku
Ja nie wydałem nawet grosza na tą grę (poza prądem), nie żałuję i innym radzę to samo. Gra fajna, ale stabilność serwerów gry... najgorsza jaką do tej pory widziałem.
Gdybym ja tak pracował jak Ci fachowcy już dawno by mnie zwolnili. Skandal.
wczoraj 6 godzin nie mogłam się zalogować , dzisiaj już 3 może jednak zrezygnować , widocznie nie interesują ich starzy gracze .
mile widziani ciekawscy , którzy zalogują się zrobią samouczek i więcej się nie pokażą
Ile czasu będzie jeszcze trwał problem z zalogowaniem, skandal to mało powiedziane,moze zamiast wprowadzania nowych eventów , informatycy zajmą się serwerami i ich stabilizacją ,bo to co obecnie sie dzieje przekracza wszelkie granice
Szanowny Panie BB_xaar
Co Pan powie na to?
Art. 7 ustawy o świadczeniu drogą elektroniczną w zw. z art. 471 kodeksu cywilnego.
regulamin jasno określa czas braku dostępu do gry i dotyczy to wyłącznie według niego przerw konserwacyjnych.
Czy naprawdę chcecie, żeby do pańskich zwierzchników dotarły tysiące skarg z żądaniem zwrotu poniesionych kosztów za nie wykonanie usługi???
to są normalne jaja
Mógłbym pisać o niekompetencji i wieszać chuje ale w z wiązku z reklamą w tv proponuje:
[COLOR="rgb(0, 0, 0)"] "SETTLERSONLINE gra z którą spędzisz długie godziny ......na próbie zalogowania!!!"[/COLOR]
Ja miałem problemy z zalogowaniem wczoraj i dzisiaj jest to samo . Może w końcu ktoś odpowie co jest grane ?? Czy już czas zawijać się z tą grą i poszukać coś lepszego ??
szkoda tej kasy co pakują w reklamy skoro pewnie i tak 98% tych co wchodzi rezygnuje bo nie może się zalogować :) lepiej jak by to włożyli w serwery a dopiero potem reklama w tv... ew lepszych techników o.O
Może tak dla informacji! Kontaktowałem się z prawnikiem i otrzymałem informację, że można złożyć pozew zbiorowy. Jeżeli np ktoś zakupił wersję pudełkową TSO lub dokonywał płatności telefonicznych tzw esmes ma prawo żądać zwrotu poniesionych wydatków. To że w tytule jest napis Beta nie zwalnia producenta czy wydawcy gry z obowiązku sprawnego działania. Tym bardziej jeżeli pobiera jakiekolwiek opłaty z tego tytułu. Tak więc może weźmy się do dzieła i może na Facebooku postawny stronę dotyczącą pozwu zbiorowego. Tam przynajmniej jest za darmo - jeszcze :) i jeszcze wszystko działa sprawnie i szybko. Jak jest na Facebooku strona TSO niech też będzie strona tych którzy zostali oszukani przez UBI! Pokażmy, że nie wolno z nas robić idiotów i naciągać nas w bezczelny sposób na kasę!!!
Ci zalogowani to wybrańcy. Lepiej buffów nie rzucać bo i tak się skończą przed czasem jak się zalogujesz. O ile się zalogujesz.
Ariel30 powiem Ci, że to dobry pomysł.
Specy od informatyki mają niezłych. Albo jeszcze nie mieli przedłużenia umowy na neo. Jedziemy cały czas na 512 :P
SirJurek dobre hasło reklamowe :) Przyciągnie tysiące
Serwery są angielskie i jak widać, po ostatniej dużej aktualizacji gry nie radzą sobie.
Masakra, taka duża firma, a taka fuszerka. Nie mam słów...
Te utrudnienia miały się pojawiać sporadycznie a nie codziennie. Czy można by było się dowiedzieć co się dzieje? Dzień w dzień walczę alby się zalogować. Takie walki trwają minimum godzinę. Ja rozumiem że w każdej grze się utrudnienia ale to już jest lekka przesada.
Teraz dostaniemy ochłapy jako rekompensatę. Nikomu nie potrzebne dosypki i marmur. Za to dajcie +5k klejnotów lepiej. Przynajmniej ludzie by się cieszyli, że mają na Weterana.
Żenada ta gra...
nie no od poltorej godziny nie mozna sie zalogowac do gry to jest juz lekko wkurzajace o ile kiedys to bylo przy nadmiarze ludzi tak teraz nie wiem O CO KAMAN
Prosze jeszcze dorzucic do settlersów jakies 20 tys ludzi na serwer - który sie nie wyrabia a bedziemy sie logowac albo próbować przez 48h
słaba opcja, zaczyna mnie to irytować ;/
to samo... szybkie łącze ale co z tego... nawet przygód nie odpalam bo jak nie wyloguje i po blokach to jeszcze nie uda się zalogować żeby skończyć... a czy jest jakaś teraźniejsza odpowiedź supportu na to co się dzieje ?
Maciupa nie znasz odpowiedzi ,,O utrudnieniach związanych ze stroną główną gry już wiemy, informacje zostały przekazane do działu technicznego''. Ale dział ma teraz urlop i coś zrobi po powrocie w bliżej nie określonym terminie
Sobota brak mozliwości logowania , niedziela to samo dzisiaj do południa udało Mi sie zalogowac - odbudowałem wsio postawiłem kopalnie , wrzuciłem bufyy które własnie sie kończą - loguje sie teraz znowu to samo , pomijam juz w ciagu ostatnich dwóch tygodni przelecianą 2 razy kolejkę na klejnoty. Rekompesata smieszne doladowanie +250 + marmur O BOZE ... Klejnoty chociaz oddajcie i powiedzcie kiedy sie zalogowac bo szkoda czasu na klepanie danych .. Do szkoły na korepetycje z informatyki zapraszam , a nie do sprzedawania bubla . Po co ja to pisze wogóle hehehe już śmiac Mi sie chce w sumie ze mnie..
Dokładnie nie ma co pisać. Zapewne usuną temat i po sprawie według Nich
Podzielam rozżalenie i rozczarowanie graczy. Jeśli w najbliższych dniach nie naprawią błędów i nie zrekompensują (piszę o prawdziwej rekompensacie a nie o ochłapach, które nam rzucają) to chyba się pożegnam z tą grą. :/ Szkoda mi tylko przyjaciół z gildii, bo bez przywódcy będą musieli szukać nowej. :(
Wpakowałam w grę kilkaset złotych. Chyba niesłusznie. :/ Jest tak wiele różnych gier naprawdę darmowych, więc nie wiem czy ma sens tracenie czasu i nerwów na tą grę. :(
Pozdrawiam wszystkich a w szczególności techników gry. ;)
Hmm to że są błędy to ja rozumiem, tyle że jak tu kolega wcześniej mi odpowiedział " nie ma odpowiedzi administracji", a nauczony doświadczeniem jak nie ma odpowiedzi to chyba nie ma koncepcji rozwiązania problemu... skoro nie znamy żadnych przykładowych dat kiedy gra zacznie być grywalna itd itp... mam nadzieje że to czarny scenariusz ale z drugiej strony, wyobrażacie sobie przerwę techniczną w czwartek i wgranie eventu świątecznego na to co teraz jest .??
pzdr
maciek
Polecam w celu odzyskania kasy i pokazania, że nie wolno kpić z polskich graczy w TSO!!! https://www.facebook.com/TheSettlers...aPozewZbiorowy
Od 22 próby zalogowania się. Napisałem do supportu, 7 dzień logowania, szkoda klejnoty stracić. Zalogowałem się na 3 minuty przed północą. Klejnoty są, niesmak również...
Normalnie super: 4 kopalnie złota w plecy. udało mi się zalogować i cały dzień w pracy spędziłem na prawie odbudowanie całej wyspy ekstra. Ciekawe co dostanę w ramach rekompensaty? Złoto które nie wyprodukowało się przez brak buffa? 100 marmuru? 50 szt granitu? 500 sztuk monet? 12 sztuk drewna iglastego? ŚMIECHU WARTE!
ale tak powarznie jak w grobie kiedy bede mogl normalnie grac bo jak narazie jest to o 5 rano u mnie i do robory musze leciec a jak wracam to pupa i nie dziala nawet formu nie bryka by naskarrzyc wam a przygoda leci zloto bez bustow zeszlo itp jednym slowem trace duzo rozumiem beta itp ale jak dzialalo a nie dziala to zrobic powrot update i wgrac jeszcze raz czy cos podobnego niewiem co ale jak bym wiedzial to bym ja prowadzil taka gre :P
a jak nie wiecie to moze o pomoc za Odry poprosic niewiem nawet bo zanim odpiszecie to ja pewnie jutro ranoo bede musial odczytac
(mozecie mi zablokowac przygode do naprawy serwerow????)
za problemy z logowaniem dadzą znowu kosz ciotki irmy albo doładowanie do kopalni, jednak straty w wojsku co nie których są dużo większe i za takie błędy w grze powinni dawać klejnoty w ilości 1000 sztuk za każdy dzień problemów!!! Rozumiem że w końcu to wersja beta i błędy są ale skoro aż tak często to dajcie adekwatną rekompensate!!!
Ja za to bez problemu się teraz zalogowałam (wczoraj moja walka trwała kilka godzin, po czym trzeba było w końcu zrezygnować..) natomiast nie mogę wejść na grę, gdyż za każdym razem wyskakuje mi okienko o uszkodzeniu serwera:
http://screenshu.com/static/uploads/.../a6/knh3au.jpg
Ktoś ma podobny problem?
Szkoda, że gra tak dobrze promowana zarówno w sieci jak i tv się sypie a poprawy sytuacji nie widać.
Mam ten sam komunikat, wczoraj po przyjęciu zaproszenia do przygody wyrzuciło mnie z gry i od tej pory każda próba zalogowania kończy się tym komunikatem.
mam ten komunikat od piątku
Witam. Jestem chyba szczęściarą bo codziennie udaje mi się zalogować ,mam jednak jak inni problemy ,boje się też wyłączyć komputer bo wtedy już mam kłopoty z zalogowaniem po raz wtóry . Straty w surowcach od dłuższego czasu są spore .Pewnie gdyby nie to że włożyłam w grę realna kasę dałabym sobie spokój .
Ciągle mam nadzieję że będzie lepiej.
znowu sie wczoraj nie mozna bylo zalogowac od 22 do 1 w nocy masakra jakas a te doladowania marmuru to sobie mozecie wsadzic w d..e!!
mam problem z logowaniem od 4h staram się zalogować i kicha
ja 2 dni niemoge sie zalogowac
od 17 logowałam, - 40 minut temu sukces, niestety, nie chce wpuścić do gry
rozumiem, ta gra już istnieje, Anno dopiero wchodzi, wszystkie siły i zasoby idą tam, ale czy warto naszym kosztem?
nas tu trzyma gildia i układy personalne, większość ludzi bez tego po tych doświadczeniach żegna się nie ta gra, ale firmą stojąca za nią
ten smród spada również na Anno, nie łudźcie się
od 17 logowałam, - 40 minut temu sukces, niestety, nie chce wpuścić do gry
rozumiem, ta gra już istnieje, Anno dopiero wchodzi, wszystkie siły i zasoby idą tam, ale czy warto naszym kosztem?
nas tu trzyma gildia i układy personalne, większość ludzi bez tego po tych doświadczeniach żegna się nie ta gra, ale firmą stojąca za nią
ten smród spada również na Anno, nie łudźcie się
Bredzisz żeby nie mówić brzydko
Jedno wielkie G mozesz zrobić ty i ten twój pseudo prawnik tej firmie
To ze gra sie stacza i powstaje badziew nad badziewie nie oznacza ze ci sie coś nalezy
Ta gra jest DARMOWA i nikt nikogo nie zmusza do kupowania czegokolwiek, ani smsm, ani pudełek ani niczego Gra jest darmowa to ze wydajesz na nia kase oznacza ze chcesz sobie polepszyc gre. I tu jest furtka tej firmy-
Jezeli firma mowila by ci ze np. za przejscie do np 44 lvl i uzyskanie specjalnej broni musisz zaplacic 100 zł to wtedy za taki szajs nalezy ci sie zwrot ale nie kiedy gra jest "darmowa" A nie wiesz jak to jest skloro coś jest darmowe to jest do D?
Chory na banie jesteś. To ze jest za darmo nie oznacza ,że nie można od niej wymagać jakiegokolwiek poziomu. To co tutaj się dzieje jest żenujące. CENY dodatków też z kosmosu. Może dlatego ,że daliście się tak orżnąć utwierdziło ich ,że mogą robić co im się żyw nie podoba. Od 3h próbuje się zalogować i nic. Marny efekt. Jakby to wszystko działało i było tańsze (o połowę) to może sam bym się skusił.
BtW, osoba tak jak ja , jest chodzącą reklamą choćby przez swój profil na FB i chociaż przez ten fakt mogliby docenić "darmowych" graczy.
Chory na banie jesteś. To ze jest za darmo nie oznacza ,że nie można od niej wymagać jakiegokolwiek poziomu. To co tutaj się dzieje jest żenujące. CENY dodatków też z kosmosu. Może dlatego ,że daliście się tak orżnąć utwierdziło ich ,że mogą robić co im się żyw nie podoba. Od 3h próbuje się zalogować i nic. Marny efekt. Jakby to wszystko działało i było tańsze (o połowę) to może sam bym się skusił.
BtW, osoba tak jak ja , jest chodzącą reklamą choćby przez swój profil na FB i chociaż przez ten fakt mogliby docenić "darmowych" graczy.