Czas się chyba wynosić, na co mi gra która nie chodzi? Trzy dni mam problemy z logowaniem po dwie godziny, a dziś kompletna klapa!!
Wersja do druku
Czas się chyba wynosić, na co mi gra która nie chodzi? Trzy dni mam problemy z logowaniem po dwie godziny, a dziś kompletna klapa!!
a co takie malolaty robia na forum w dzialach i tematach,ktore ich nie interesuja???
btw.serwery zaczely dopiero co dzialac
Gra dziala bo bylem przed chwila ale dostanie sie do niej to inna rzecz :D
każdy może się tu wypowiedzieć,więc nie rozumiem tych co płaczą nad płaczem innych,,,,,nie musisz jeden z drugim --to k...a nie czytaj i już!
Rady dla was wszystkich:
-od 16 do 23 są problemy z logowaniem, na ten czas najlepiej zatrzymać to co ma koniec bufa w tym okresie, albo tak rzucić by ok 22-23 wejść i poprawić
-jeśli z środy/czwartek ma być konserwacja nie wrzucać na noc nic na handel - przynajmniej nie wsiąknie w czarną dziurę.
-nie oczekiwać konkretnej odpowiedzi od BB/tym bardziej MOD
-przyzwyczaić się na najbliższy tydzień do "notatki" w gildii by mieć czat
- jeśli macie pętlę i wyskakuje wam co chwile strzałka i info "nowe zadanie" przyzwyczaić się na najbliższe 6 dni
-jeśli czekacie na odp z supportu to uzbroić się w cierpliwość, ponowne wysyłanie zgłoszenia, dodawanie coś opóźnia odpisanie "regułki"
to tak w skrócie
a na uspokojenie polecam myśl W.Myśliwskiego:
"Dzień zaczynam, jakbym nic od niego nie chciał, co przyniesie, to przyniesie. Ale i nie oczekuję, że mi coś przyniesie."
Nerwusek ,zapomniales jeszcze dodac to.:
"W sobotę najwięcej wypadków drogowych,
w niedzielę grożą narkomani,
w poniedziałek kidnaping,
czarni są najbardziej agresywni we wtorek,
w środę gangsterzy,
a w czwartek jest dniem gwałtu, w samym Nowym Jorku jest ich 4000 rocznie.
ale wala siara......i te smieszne nagrody z cierpliwosc,grajac plynnie bylo by ich wiecej
Ja na szczescie zatrzymalem kopalnie zlota (ale znajomi w gildi mieli mniej szczescia) - mi natomiast 15h bez bufa biegaly mennice i wytopy zlota, tartaki egzotyczne - nie udalo mi sie zalogowac.
Jest problem z zalogowaniem... wyskakuje mi przerwa techniczna... (?) Ale to chyba mialo byc w nocy...?
Potwierdzam problem, rano ok. 8ej dało się jeszcze zalogować a teraz (12:05) to nie ma szans na wbicie się do serwera
Też zauważyłam, że dziś juz od 12 są problemy z serwerami. BB dalej milczy, a nie liczę że zostawi nas na weekend z odpowiedziami na nasze jakże trudne pytania.
Strach się bać.
Dodam jeszcze, że TSO i forum najpłynniej chodzi od 2 do 4tej ;]
Ale jak się zaczniecie wbijac o tych godzinach równie masowo jak o 16-22 to też będzie padało ;P
co jest od dwoch dni dupa nic nie mozna zrobic? gra nie dziala a my jestesmy w plecy!!!!!
byłem cierpliwy ale to już pogarda, dziś o 4tej grałem , zacząłem przygodę i już od 11tej nie można się zalogować
nie wspomnę że to 4ty dzień, gdzie 2 dni produkcja złota bez buffów bo było z zaskoczenia, na 3ci dzień po godzinnym klikaniu w GRAJ weszło i w końcu wyłączyłem.
ale dziś już mnie to rozbraja, oczywiście na forum zero info dlaczego tak jest , czy zamierza to się skończyć itp.
jestem zdania że na tych przerwach i updacie od którego się zaczęło wszystko, więcej osób straciło niż zyskało
powinno się zrobić cofkę z przed nowości, a wgrać je dopiero po naprawieniu błędów oraz dostosowaniu do nowego flasha (zapewne głównie tu znajduje się wina problemów, bo na testowym jakoś "nowość" przeszła próby, ale testowana była na starym flashu)
coś z czasem mają popsute, obecnie jest 12:35 a godzina postu 13.35:confused:
ja chyba dam sobie na luz z tą grą
Witam tez mam problemy z zalogowaniem do serwera ale ja robie tak włanczam 10 stron do logowania a puzniej pokoleji naciskam gram i czasem któraś wejdzie
i tu się z tobą zgodzę ja nie wykonałem żadnego przelewu mam 32 poziom a gram 2 miechy pomału a stale do przodu
Gorowny nie obraź się ale jak czytam Twojego posta i te błędy to widzę tych programistów, którzy naprawiają mi konto :)
to tak na poprawę humoru w oczekiwaniu na niekończącą się naprawę i brak odpowiedzi od supportu - hmmm trzeba nową nazwę wymyślić może hm...... ciemnoportu ?:D
ja proponuje Czarna Dziura ;]
system nowych zadan przeszedl na testowym,gdyz tak naprawde nikt tam nie mial mozliwosci wbic wysokiego poziomu kiedy ow byl testowny a najwieksze bledy sa wlasnie z zadaniami na wyzszych lvl-ach
na testowym w zalezności kiedy się logowałeś to zaczynałeś od początku lub.....z 46 lvlem :) zaraz później dodane było jeszcze PD do 48 lvl
więc szansa na 50 była
tylko że tam co chwila wywalało bo coś tworzyli w między czasie, raz chciałem zrobić przygodę i mimo że miałem wszystkiego full i na 5 lvl to zrobienie wojska zajeło by mi 3 dni (a jak człowiek rekrutów nie robił :P) no i na tym polu dali ciała, bo mogli skrócić czas rekrutacji :P efekt: nie zaliczyłem żadnej przygody :)
poza tym , wierze że gra nie jest testowana przez nas????? no chyba są jacyś testerzy na etacie???? bo jak nie to..... nie no nie wierze że nie ma
Ja mam to samo. Chciałem odebrać wczoraj bonus 7 dniowy i nie mogłem się zalogować przez cały dzień. Już 4 raz mi się to zdarzyło i za każdym razem uciekła mi premia. Dzieje się to po tej aktualizacji z zadaniami. Proszę o niezwłoczne naprawienie problemu.
heyka masz racje,ale powiedz kiedy tak naprawde odbyly sie testy?wlasnie wtedy kiedy kazdy zaczynal od 1lvl_obecnie masz na start 46lvl,ale to i tak nie rozwiazuje problemow z zadaniami powyzej 48lvl czy z samymi piecdziesiatkami jak chocby upierdliwe zadanie "mistrz sztuki wojennej"! masz,wiec odpowiedz kto tak naprawde testuje ta gre!identycznie bylo z nowym systemem handlu_niby wpierw byl na testowym,ale nic z racji jednego bledu (odswierzanie ofert z predkoscia swiatla) nie zostalo tak naprawde przetestowane.Nowy handel poprawiali,ale juz na testowy nie trafil tylko jako pierwszy i jedyny na polskie serwery i co sie okazalo?kolejne bledy w wyniku,ktorych mielismy bajzel a ludzie tracili surowce itd.
Odechciewa się grać przez to logowanie.......
To jest czas na refleksję i czytanie forum :D
Btw Współczucie dla tych co płacą. Ja nie mogę bo nie stać mnie już, ale by mnie chyba szlag na miejscu trafił na ich miejscu.
Edit:
Działa mi już :)
jestem cierpliwy i poczekam z miesiąc może się unormuje
Przecież to jakaś paranoja! Znowu dostaniemy jakieś gów**ane premie w ramach przeprosin? Zaczynam mieć tego dosyć!
serwery małe a ludzie cały czas się rejestrują rano to jeszcze się zalogujesz ale po 16 już nie ,a wpadli jeszcze na pomysł że grę sami nam wyłączają dzisiaj nie będą grali z zachodniej Polski he ,ci co graja od początku gry już nic nie kupują za kasę to trzeba nowych i tak to leci tak ze pamiętajcie do 16 jeszcze to będzie chodzić potem kaput .
@Blaszka ja się z Tobą zgadzam że to nie zostało przetestowane należycie, i my byliśmy testerami na przeciążenie a nie na działanie prawidłowo handlu/zadań
a to jest duża różnica, i te testy przeszedł nowy system czy to handlu czy nowego interfejsu. Zaznaczam że w dniu wprowadzenia wszedł nowy flash, dlatego sądzę że to może być jego wina, z tymi kilkoma dniami po updacie pewnie wzrosła liczba ludzi która zrobiła aktualizacje flesha i to się spotęgowało co teraz można odczuć.
nowy flash powoduje błędy nie tylko w tej grze
co do samych zadań jak pisałem: powinni być etatowi testerzy, którzy robią zadania czy inne pierdoły żeby sprawdzić czy nie ma błędów, my nie jesteśmy od tego .
skoro coś nie wyszło i jak widać po 4tym dniu problemów z logowaniem, jestem za tym że powinni wrócić do dnia z przed update, tylko pamiętam z dawnych rozmów że to nie takie proste, bo by musieli ręcznie szukać kto wykupywał klejnoty, więc lepiej dalej brnąć w te bagno :P
ps testowania, na się logowałem na drugi dzień i miałem rozbudowaną wyspę z lvlem 46, kolega logował się pierwszego dnia i do końca nie mógł zrobić 30lvla :D
pisze o tym od dnia wprowadzenia updat'u,ze jesli cos jest wadliwe a nie mozna naprawic to sie wraca do starego sprawdzonego,ale to chyba za trudne dla technikow!naprawde trudno zrozumiec ich polityke_jedynie co mnie sie nasuwa na mysl to to,ze chca by sie gracze sami wykruszyli aby problem lagow sam sie rozwiazal :(
Blaszka ale lagi to jeden temat - te wszystkie zadania - które nie dadzą się kończyć, które blokują grę, blokują konta, czy po prostu migająca strzałka - świadczą o braku przetestowania takiego dużego upgrade'u.... wierzysz w to, że ktoś testując zmiany byłby na tyle ślepy żeby nie widzieć że strzałka miga non stop ??
Po prostu tniemy koszty = robimy badziewie - gdyby ktoś przysiadł od 1 levela - dostał milion klejnotów to by w jeden dzień przetestował mechanizm zadań zaliczając je po kolei.... przecież macie (BB) klejnoty - możecie zrobić test i dać komuś no limit żeby levelował się od 1 do 50tego za klejnoty - budował upgrade robił wojo stawiał..... takie trudne ?
Maciek przeczytaj chyba z 2 strony wstecz , właśnie o tym piszemy, jest testowy, działa na tym samym kodzie co tu, często gęsto między testami jak się tam wchodziło to dawali prezenty w postaci pół miliona klejnotów, była okazja do własnego przetestowania rzeczy oferowanych w sklepie, ale..... to nie my jesteśmy od testowania i sprawdzania bugów!!
więc muszą być ludzie od testów i jak piszesz nie możliwe żeby nikt nie zauważył takich błędów. Jak dla mnie to wina wtyczki, nie opanowali tego a ciężko było się wycofać, i im dłużej tym trudniej będzie zrobić cofkę a jak widać weekend się zbliża i ..... czas wolny, dla programistów i grających :)
maciek i tak bylo,ale nie wzieli pod uwage wyzszych lvl-i
zaraz mnie *** strzeli. BB robicie cos z tym wgl czy sie opie****lacie.
Masakra!!! Od 8 rano nie moge sie zalogowac do tej pory, przegiecie paly!!!!
Niestety ja także nie mogę się zalogować od godziny 16:15 do teraz.Wyskakuje komunikat taki jak przy aktualizacji.Czy macie ten sam problem.
Jeśli ta gra ma tak wyglądać to trzeba się grubo zastanowić czy w nią dalej inwestować jakąkolwiek kasę i czas skoro w wolne dni nie można pograć.
Już od tygodnia nie mogę się zalogować ...
czy ktokolwiek z BB patrzy na to co się dzieje?? wiem że gra jest beta ale takie bugi. zwiechy i problemy to porażka!!!! za słowo dupa na globalu dostaniesz banan ale jak lagi czy problemy to wszystkie mody morda w kubeł