takie troche chamstwo :rolleyes:
http://i.imgur.com/BRRLoBt.png
Wersja do druku
takie troche chamstwo :rolleyes:
http://i.imgur.com/BRRLoBt.png
jakby schowana pisanka byla widoczna to by sie nie nazywała schowana, proste przecież :D
Firefox nie zawsze doczytuje wszystko. Nawet z normalnymi kolekcjami tak mam. Chrome po tym względem jest lepszy.
Mam pytanie, czy z jakiejś przygody wpadają jajka, czy tylko odkrywcy przynoszą?
wpadaja.
jest nawet o tym temat w tym dziale http://forum.thesettlersonline.pl/th...ja-wielkanocne
co do pochowanych pisanek to faktycznie czasami trudno znaleźć. Raz mi się zabunkrowała za wieżą mrocznej fortecy, a innym razem perfidnie za władyką :P
mam pytanie kiedy konczy sie event wielkanocny ?
od 22 kwietnia zostanie tylko sklep, ale...
... czy jak komuś zostanie lupa to po 22 kwietnia będzie można jeszcze ją rzucić? czy już zostanie tylko martwym rekwizytem?
czy po 22 kwietnia eventowe przedmioty kolekcjonerskie znikną czy jeszcze będzie można zamienić je na jajka lub lupę? jeśli lupa będzie działać?
Obstawiam ze jeśli bedziesz miec premie już zrobioną to użyc powinno sie jej dać, nawet po evencie,
Robig7: W 2 fazie eventu odkrywcy nie będą przynosić nowych pisanek i nie będzie nowych ciągów zadań. Możliwość tworzenia kolekcji pozostanie włączona, tak aby każdy miał możliwość przerobić pozostałe kolekcje na poszukiwania pisanek i pisanki.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Co tu potwierdzać. Poczytaj sobie pamiętnik.
Poza zdobywaniem pisanek w przygodach i przynoszeniem przez odkrywców cały event zostaje bez zmian. Tak samo z kolekcji znikną elementy do tworzenia pisanek lub lupy. Jeśli nie zrobiłeś wszystkich zadań to kolejne się nie pojawią.
Masz czas na dokończenie aktualnego zadania, zrobienie zakupów czy wytworzenie pisanek czy lupy w domu władyki.
Stosownie do zalecenia, poczytałem sobie pamiętnik... i znalazłem:
Zważywszy na wyjątkową stałość w poglądach BB oraz powszechnie znaną perfekcyjność rozwiązań naszej ukochanej gry, muszę przyznać, iż pytanie o szczegóły było absolutnie nie na miejscu.Cytat:
Zakończenie eventu część 1 = Wyłączenie właściwego wydarzenia, kategoria eventowa w Sklepie w grze pozostanie aktywna.
Zakończenie część 2 = Kategoria eventowa w Sklepie w grze zostanie wyłączona.
witam wszystkich... ma ktoś nowe kody?
podkreślę..działające!!
a jakie były kody dotychczas ? może mi ktoś powiedzieć ?
Jaki ma sens dawania zadań w evencie, których nie można wykonać? Np. przejść "dodatkowe" przygody, których nie można kupić?
O czym tu gadać? Pisanek nie przynoszą odkrywcy, z przygód też nie wpadają :(
a ja mialem raptem 2 lancuchy zadan wielkanocnych nawet chyba nie uzbieram na weterana :/
Czy w fazie drugiej bedzie mozna zdobyc jajka z przygod?
nie, będziesz mógł je wydawać
prawdopodobnie kooperacyjne
no ciekawe ... jak zwykle brak informacji ze strony BB.
Informacja jest tylko, że jak zawsze nie wiadomo o co cho... Pewnie błąd w tłumaczeniu albo interpretacji, podobnie jak w przypadku opisu tego co każdy z graczy może zdobyć na tegorocznym evencie wielkanocnym ;)
Jeżeli człowiek miałby się opierać na czytaniu ze zrozumieniem i prostej dedukcji chodzi o wszystkie przygody w których bierze udział więcej niż 1 gracz. Tyle, że jest to bardzo podejrzane... Kij wie o co im chodzi xD
Tak.... nadal będąc w Evencie Wielkanocnym, ale w temacie dotyczącym Twórczości graczy. Zamieściłem posta tam gdzie możemy się wypowiadać, zadawać pytania. Jak widać wątek moderowany, ale na zatwierdzenie wpisu czekam już 2 dzień 0:)
http://forum.thesettlersonline.pl/th...tania-i-opinie
Temat... http://forum.thesettlersonline.pl/th...-graczy-Zasady
Zamieściłęm tam dość jasne pytania, do ... niejasnego określenia tego co się pojawiło na głownej, tak szumnie. Niby możemy dostać nawet 1000 klejnotów. Cuda wianki, ale zero okreslenia do kiedy to ma być, od kiedy jest liczone, i czy dotyczy samego eventu czy po nim też... To tak bardzo ogólnie.
Czyli jak to jest... Możemy tam pisać a nie mozemy?
Minael: dział jest tak skonstruowany że posty pojawiają się po zatwierdzeniu przez pracowników BB (jako moderator nie mam wglądu do tych postów). Oczywiście zasugeruję przeniesienie do innego działu.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Co prawda do konca eventu jeszcze mamy 2,5 dnia ale pokusze sie o male podsumowanie.
Jestem na poziomie 45, odkrywcow mam 3 z tawerny PLUS 12/13 szybkich (pierwszy zakup teraz to wlasnie odkrywca).
Praktycznie bez robienia przygod, z niewielkim handlem udalo mi sie zebrac na wszytkie ciekawe fanty: odkrywca, studnie, plywajace domy, obu generałow.
Jeszcze 2,5 dnia wiec kilkaset jajec zostanie na nastepny rok.
Calkiem niezle BB zaplanowalo i wyliczylo ten event.
Swoje zrobił Twój aktualny poziom. Powiedziałbym, że jesteś w optymalnym miejscu. Jak Ziemia w stosunku do Słońca :p Nie masz ani za mały, ani za duży poziom.
Kupiłeś wszystko co chciałeś, plus trochę jaj odłożysz. Podejrzewam, że niższe poziomy mają trudniej, a wyższe o wiele łatwiej.
Poza tym, odkrywców masz bardzo dużo. U mnie oni kupili mi praktycznie większość fantów ze sklepu.
Wg mnie nie tyle poziom co ilosc odkrywcow jest decydujaca. Wysylani systematycznie w sumie przynosza duzo jajek.
Na rosyjskim serwerze (gram od lutego tego roku , poziom 34, 6 odkrywcow w tym kupiony w tym evencie) - po zakupie odkrywcy mam 912 jajek wiec nie mam szans na zakup obu generalow.
Racja, każdy odkrywca to średnio 11 jajek dziennie (szybki 22), na oko przez event zwykły przynosi 220 jaj (660 dla 3 tawerniaków) + 440 od każdego szybkiego.
4 ciągi zadań (600szt), wyrównanie za brak ciągu zadań (150), raz dziennie wymiana poszukiwania (400) - tu oczywiście jak się ma szczęście lub zbiera pokemony nawet 3 razy dziennie to więcej.
Razem jakieś: 1810 może zdobyć każdy mający 3 odkrywców z tawerny. Jak ktoś ma 10-ciu szybkich to ma dodatkowo 4400 jaj. Trzech wielkanocnych grubasów to kolejne 1320 szt.
Oczywiście można doliczyć handel i przygody ale nie każdy ma na to już czas.
Chodzi o to, że sprawa nie tyczy się sztywno poziomu. Fakt, można mieć 15 grubasów, kupując ich za klejnoty. Ale jednak wraz z większym poziomem, zwiększa się ilość grubasów bez inwestowania aż takiej ilości gotówki. Dodatkowo, produkuje się więcej potrzebnych zasobów, i można robić więcej przygód. Także tych bardziej opłacalnych.
no to teraz zakrec sie i spraw zeby przywrocili produkcje tych kolekcji bo jakos BB wylaczylo
ja przez swieta nie robilem kolekcji bo mod napisal ze bedzie mozna po wiec teraz modzie poprosze ze 350 pisanek
http://minotaur.gbzl.pl/NewPicture1904.jpg
No i dałeś "ciała" Zakręcony.... wczoraj mogłem sprzedać elementy kolekcji lub wytwarzać pisanki, ale uwierzyłem w to co napisałeś... I co mam teraz z tymi farbkami i koszyczkami zrobić?? Chcesz to Ci sprezentuję ;)
no to pięknie :/ a jeszcze wczoraj mogłem kolekcje na jajka chociaż zamienić ale postanowiłem dalej lupę wytwarzać w ostatnim tygodniu eh...
ktos oprócz mnie miał anulowany przez BB ostatni ciag zadań( z soboty ) ? bo ja miałem zadanie z okrywca na bardzo dlugie poszukiwanie wiec gratki dla BB
bo czasu mialem na wykonanie ze szok
Tak, wygląda na to, że ciąg został anulowany. :x