ciekawe czy zalicza ten kalemdarz eventowy czy w plecy?
Wersja do druku
ciekawe czy zalicza ten kalemdarz eventowy czy w plecy?
Na testowym napisali że zakonczono sprawdzenia poprawki i sie udała
to dawajcie ja na sloneczny. ooo Misharinho widze tez masz problem ;)
Haha Bardzo smieszne od piatku rana :D
Info z testowego - udało się!
Maintenance status: Complete
Happy settling and moving!
Ciekawe kto po wgraniu poprawki będzie taki odważny i będzie jako jeden z pierwszych jakieś budynki przenosił :)
P.S. Sprzawdziłem - na testowym po przeniesieniu budynków nie wywala z gry, także tam poprawka działa.
P.S.2. Po wylogowaniu spokojnie można wejść znowu do gry na testowym.
Jak mi odblokują wyspe, to się poświęcę :P
Ktoś próbówał wejść Na słoneczny Gród? Miusk udało Ci się ? bo u mnie lipa
http://forum.tsotesting.com/threads/19722-Login-error
od ponad miesiaca bylo wiadomo z testowego ze taki problem ma miejsce, mimo to odwazyli sie wprowadzic to na nasze serwery nic tylko im pogratulowac
Misharinho, lipa.
Długo Miusk już nie możesz sie zalogować? Gadałes z kims z gildii?
U mnie paru z gildii tez zablokowanych. A nie mogę od piątku.
W piątek wyslałem im mejla to dzis mialem odpowiedz ze sprawdzili logi i problem nei powinien występować, ale zauwazyli aktywnosc na mojej wyspie haha, smiech na sali.
Masakra, jakaś paranoja.
wiem tylko tyle, że poprawka została wgrana na serwer testowy - gdy tylko otrzymam termin jej wdrożenia na polską wersję gry, od razu dam znać. Obawiam się jednak, że nie nastąpi to dziś. Gdy dowiem się czegoś nowego, bezzwłocznie o tym poinformuję.
BB_xaar
"The Settlers Online Polska Marcin, wiem tylko tyle, że poprawka została wgrana na serwer testowy - gdy tylko otrzymam termin jej wdrożenia na polską wersję gry, od razu dam znać. Obawiam się jednak, że nie nastąpi to dziś. Gdy dowiem się czegoś nowego, bezzwłocznie o tym poinformuję.
BB_xaar"
Na testowym wszytsko śmiga jak ta lala :) Mogli zostawić te pudełka, żeby obadać, czy lodówki stamtąd nie wywalą systemu. Chatka pirata nie wywalała w normalnej grze ;) Na razie burzę, przestawiam, kupuje u kupca, buduje i wszystko działa jak trzeba. Jako rekompensatę mogliby wysłać poszkodowanym taki pakiet jak wysyłają startówkę do testów tylko bez klejów :D
Edit: Poprawka poprawką... mnie interesuje bardzo kiedy wyspy poodblokowują...
virginia ponoc na testowym tez jest cos z***..e
Kwiatki zdają się działać w porządku, ale szkoda, że tych lodówek, czy innych pierdół z pudełek nie można przetestować. Mnie wywaliło zaraz po tym jak kliknęłam budowanie lodówki z pudełka. Jednakże budowałam ją po uprzednim przestawieniu zwykłej. Chatka pirata z pudełka zbudowała sie normalnie i nie robiła wywałki, ale ją po prostu postawiłam na wolnym miejscu.
Co ciekawe - zdjęli cooldown z przestawiania, może to jednak to wywalało wyspę?
No na testowym forum pisze ze jak przesuwali to tez im sie konta poblokowaly, nie wiem kogo oni tam do tej firmy zatrudnili ale jest to zalosne. Widac wszyscy najlepsi programisci w Apple
Moim zdaniem do lodówki coś krzaczą bo postawiłem u siebie z 5 i mi padło. Ale z drugiej strony przestawiałem rezydencje i właśnie później na ich miejsce stawiałem lodówki.
No ale to jest stary temat, sprzed poprawki. Przecież naniesienie poprawki na system nie odblokuje automatycznie wysp. Poprawka to jedno, odblokowanie wysp to drugie. Siedzę na testowym, przestawiam, burzę, buduję - budynki, kwiatki, rzeczy od kupca - jak na razie wszystko działa i nic sie nie wywala.
U mnie padlo po przeniesieniu rezydencji i probie postawienia lodowej.
No to tak jak u większości. Myśle, że to jednak coś z mechanizmem przestawiania było nie tak. Na testowym zdjęli cooldown i wszystko śmiga ładnie. Niech to wgraja do nas na serwer, odblokuja ludziom konta, dadzą porządne nagrody i cześć :)
u mnie po przenieieniu introligatora, magazynu i wybudowaniu specjalnego magazynu. Wiedzialem, że coś jest nie tak, bo po odpaleniu produkcji w specjalnym, ta po kilkunastu sekundach zatrzymala sie w miejscu. Mam nadzieję, że nic mi z wyspy nie wyparuje.
Zdania na temat rekompensaty nie zmieniłam, haha :) Nie mówiłam wcześniej, żeby nie dawali... trochę ironizowałam na temat "zawalona kopalnia jako ważna kwestia życiowa", bawiła mnie nieco postawa graczy, ale nie twierdziłam, że rekompensata się nie należy... Czy ktoś przesadza, czy nie, jakieś tam straty poniósł i nagrody powinien dostać.
Dobra - idźcie książkę poczytać, tv pooglądać czy co tam chcecie - info od xaara z testowego jest takie że przez noc sprawdzą czy na testowym jest Ok i jutro zostanie podjęta decyzja, czy poprawkę, która jest testowana na testowym wgrają na polskie serwery.
z 17: 14 od supportu :)
"Uprzejmie informuję, iż sprawa dotycząca problemów z zablokowanym dostępem do gry została już przekazana do naszego Departamentu Technicznego, w celu szczegółowej analizy oraz podjęcia próby trwałego rozwiązania zaistniałego problemu."
lolz
Wally dobrze gada :D Dzisiaj już i tak nic się pewnie nie zmieni w kwestii zdjęcia blokad. Pewnie zaczną je zdejmować jak już grę naprawią, żeby gracze dostali od razu dobrą wersję, bez ryzyka, że po wejściu na dopiero co odblokowaną wyspę klikną trzy razy i znowu im sie zablokuje. Nic tu po nas, trzeba się zając czyms pożytecznym :)
Jak chcecie pogadać z xaarem to szybko na testowy - odpowiada na czacie na pytania.
A co do odblokowywania wysp - pewnie będzie dodatkowa przerwa techniczna dla wszystkich polskich serwerów.
probowaliscie wchodzic wielokrotnie i nic ?
Nie nic, zawsze pisze: proszę spróbować ponownie...
i co teraz mamy czekać ? ja chce prezenty kończyłem bajkowa przygodę umówiłem się z ludźmi którzy dropy kupili i co teraz się pytam ?
kiedy to odblokują
ja sie zastanawiam czy wogole kopalnie odbudowywac bo teraz co sie nie kliknie to blokuje wyspe :\
to się nie zastanawiaj, tylko kliknij i wpadaj do grona zablokowanych :D w ten oto sposób BB pozbawiło połowę graczy szansy na Złotą Wieżyczkę, na czysto, bez żadnej ściemy :D
Skoro nawet ja się pofatygowałem na forum to już niezła wtopa ze strony BB :D
obawiam się że masz rację
No jutro niemcy mają konserwe to może i nam wgrają :) będzie wszystko po niemniecku ale git :P