-
Kolorystyka garnizonów
Proponuję wprowadzenie kolorystyki garnizonów, w zależności od generała stacjonującego w nim. Przy większej ilości generałów, oraz losowym miejscu powrotu, ułatwiłoby to zlokalizowanie konkretnego generała.
I tak np: weteran - kolor czerwony, szłom - niebieski, pień - różowy, zwykły - biały.
-
Wchodzisz do menu gwiazdy, klikasz ikonkę wybranego generała i zostajesz automatycznie przeniesiony do obszaru, w którym jego garnizon się znajduje oraz otwiera się okno jego garnizonu. Kolorki są zbędne.
-
Jak najbardziej popieram, przy większej ilości generałów zdecydowanie poprawiło by to komfort grania, myślałem o tym samym.
Kto ma pod 30 generałów ten wie o czym myśle :)
-
Popieram. Przy większej ilości generałów to by się przydało. I w/g mnie każdy generał powinien mieć jeszcze przycisk do wysłania na przygodę (nieraz ciężko znaleźć w menu tego generała co mu się przydzieliło wojsko)
-
Podobny temat był już, ale jak pisałem tam:
1: umieśćmy na każdym generale jakiś obrazek z galerii, lub wklejmy jakiś nasz obrazek dla rozróżnienia
2: nadajmy imiona generałom
3: możliwość poustawiania generałów według własnego "widzi mi się", ten pierwszy, ten trzeci, a ten ostatni
A to co pisali inni:
1: zmiana wyglądu obozu, np żniwiarz ma obóz przypominający smętarz dyń, a weteran zamek...
2: w czasie przenoszenia obozu lub ataku generała, po kliknięciu na wybranego przenosi nas na niego, w miejsce w którym on jest...
3:.. i chyba to tyle":)),
Ale jestem jak najbardziej za":))