Tak się zastanawiałem że kantor to jest budynek służący tylko i wyłącznie do odblokowania Handlu. Ale zastanawiałem się też czemu można wystawić tylko jedną ofertę handlową. Dlatego właśnie wpadłem na pomysł aby kantor można było ulepszać do max. 3lvl przy czym osiągając wyższy poziom kantoru można wystawić dodatkową ofertę handlową na okres 10minut. Cena ulepszenia kantoru oczywiście powinna być dopasowana do przewidzianego poziomu gracza, więc np. 1lvl jest po zbudowaniu kantora, 2 lvl koszt: 7000 desek liściastych i 7000 marmuru, 3lvl koszt: 3000 monet i 5000 desek egzotycznych. Nie wliczam w ulepszanie granitu bo jest on według monet i tak cenniejszy a 3000 monet to już jest dość drogo. Ale pomimo tak wysokich cen to i tak bardzo się opłaca na przyszłościowe szybkie pozbycie się nadbagażu surowców nie będąc zmuszonym do koczowania wielogodzinnego przed komputerem. Wydaje mi się że nie powinno być to zbytnio problemowe posunięcie, a bardzo urozmaiciło by grę. Wydaje mi się że wielu graczy ze mną by się zgodziło. Ale oczywiści my możemy nasunąć tylko pomysły a to projektanci muszą podjąć ostateczną decyzje.
PS: Zastanawiałem się też czy po ulepszeniu nasza oferta handlowa mogłaby być przedłużona o 5 minut z każdym lvlem ulepszenia kantoru, ale zdaje mi się ze nie długo w IS będzie możliwość zakupienia jakiegoś premium na przedłużenie oferty. Ale nie mi się tu wypowiadać :)