Zobacz wyniki ankiety: Co o tym myślą ekonomiści?

Głosujących
16. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Oczywiście ze jest to niezbędne.

7 43.75%
  • Powinno to się sprawdzić, ale nie jestem pewien.

6 37.50%
  • Nie korzystam z handlu i kiszę surowce sam nie wiem po co.

1 6.25%
  • Nie rozumiem, przeczytam jeszcze raz.

2 12.50%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Handel-Kantor

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród

Handel-Kantor

Tak się zastanawiałem że kantor to jest budynek służący tylko i wyłącznie do odblokowania Handlu. Ale zastanawiałem się też czemu można wystawić tylko jedną ofertę handlową. Dlatego właśnie wpadłem na pomysł aby kantor można było ulepszać do max. 3lvl przy czym osiągając wyższy poziom kantoru można wystawić dodatkową ofertę handlową na okres 10minut. Cena ulepszenia kantoru oczywiście powinna być dopasowana do przewidzianego poziomu gracza, więc np. 1lvl jest po zbudowaniu kantora, 2 lvl koszt: 7000 desek liściastych i 7000 marmuru, 3lvl koszt: 3000 monet i 5000 desek egzotycznych. Nie wliczam w ulepszanie granitu bo jest on według monet i tak cenniejszy a 3000 monet to już jest dość drogo. Ale pomimo tak wysokich cen to i tak bardzo się opłaca na przyszłościowe szybkie pozbycie się nadbagażu surowców nie będąc zmuszonym do koczowania wielogodzinnego przed komputerem. Wydaje mi się że nie powinno być to zbytnio problemowe posunięcie, a bardzo urozmaiciło by grę. Wydaje mi się że wielu graczy ze mną by się zgodziło. Ale oczywiści my możemy nasunąć tylko pomysły a to projektanci muszą podjąć ostateczną decyzje.
    PS: Zastanawiałem się też czy po ulepszeniu nasza oferta handlowa mogłaby być przedłużona o 5 minut z każdym lvlem ulepszenia kantoru, ale zdaje mi się ze nie długo w IS będzie możliwość zakupienia jakiegoś premium na przedłużenie oferty. Ale nie mi się tu wypowiadać

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Podałeś dwie propozycje a więc:
    1. Zwiększanie ilości ofert to TAK
    2. Wydłużanie czasu NIE
    Dlaczego? Jeśli wystawiam oferty które są atrakcyjne to szybko sprzedaję całe zapasy magazynowe i muszę jeszcze czekać 5minut a tak czekałbym 10minut.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ankieta dotyczy tylko Ulepszania kantoru, a wydłużanie czasu to jest sugestia wymyślona w trakcie pisania tego wątku.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Na NIE..
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...3735#post43735 -
    Nowy system handlu (zaplanowano na: wrzesień)
    Jak każda funkcja, ta również musi przejść wiele poziomów testów jakościowych. Nasze testy wykazały, że nowy system handlu wciąż powoduje błędy w sytuacjach, gdy na serwerze jest wielu graczy. Przez co musimy opóźnić jego implementację o kilka tygodni.
    Pod tym linkiem we wcześniejszych postach masz szkic (w praktyce potem może trochę inaczej wyglądać) handlu jaki będzie - będzie można określić ile "paczek" danego towaru chcesz wystawić, etc.

Osadnik Awatar Tantar
    Serwer
    Nowy Świat
    Tak co do handlu nie wiem czy była taka propozycja, ale przydałoby się np. wyszukiwanie ofert z danym towarem powiedzmy, że szukam monet do kupienia i tylko takie oferty wyszukuje bez potrzeby przeglądania wszystkich wystawionych pozycji.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wszystko jest Ok. Tylko że mnie nie obchodzi fakt ile paczek mogę wystawić bo i tak muszę zaakceptować transakcje więc jeżeli mam mało towaru to mogę odrzucić. Ale jest właśnie roblem w tym aby sprzedać nadbagaż surowców to muszę siedzieć cały dzień na settlersach, dlatego dziwię się ze można wystawić tylko jedną ofertę. Ale do większości to nadal nie dociera. ;/

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nigdy nie rozumiem graczy którzy proponują zmienić coś, co akurat jest zmieniane i opisane w pamiętniku dewelopera, połowa pomysłów albo się powtarza, albo dotyczy czegoś co jest w trakcie zmian, czy nie możecie jak normalni ludzie najpierw przeczytać zapowiedzi zmian i te kilka stron propozycji?

A jak męczy Cię wystawianie jednej oferty to idź na g7 (/j global-7) wpisz np: sprzedam surowce: deski igl(3), marmur(7), miecze braz(10) etc; na pewno znajdzie się ktoś chętny, dodasz do znajomych powysyłasz kilka paczek i nie siedzisz cały dzień w kantorze wystawiając oferty.

Trochę logiki i chęci bo to co tu proponujesz to po prostu efekt Twojego lenistwa.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    a ja się dziwie, że temat nie jest zamknięty i "zaśmieca" tylko forum.

Uprawnienia umieszczania postów