-
Technologia jednostek
Wydaje mi się, że dobrym pomysłem w grze byłoby dodanie czegoś takiego jak Technologia Jednostek. To znaczy, że stworzony byłby jakiś budynek (alchemik, laboratorium), w którym można by było polepszać za minerały lub pewne rzeczy za klejnoty (żeby gra na tym też zarobiła co nie co) pewne usprawnienia takie jak np. Konnica +10 hp za dajmy na to 100 klejnotów albo 1000 koni, 500 desek liściastych i 600 marmuru... Myślę że to by było krokiem w grze i by trzeba było więcej w niej myśleć jak by się stało też ciekawsze. Co o tym sądzicie?
-
+10 hp dla konnicy to za 10k klejnotów być może byłoby bardziej odpowiednią ceną
-
Moim zdaniem, fajnie jakby doszły nowe jednostki (odpowiednio drogie). Aby walki były ciekawe, brakuje mi np. mocnego konia (za towary egzotyczne/nowe towary mistrzowskie) (powiedzmy 15hp i 10-15 uszkodzenia). Brakuje mi też jednostek z uszkodzeniami obszarowymi itp. Może kiedyś dodadzą coś nowego, bo w walkach nie można wykazać się żadną kreatywnością doboru armii.
+10 hp dla konia za 100 kryształów? Chyba pierwsza rzecz jaka byłaby kupowana.
Fajna byłaby też kuźnia, w której każdy mógłby zrobić jedno z 3 dostępnych ulepszeń dla każdej jednostki. Czemu 1 z trzech? Już samo kompletowanie ludzi na przygody byłoby ciekawe. Na pewne obozy potrzebne np. konie z większą ilością hp a na inne konie z większymi obrażeniami. Człowiek musiałby się dobrze zastanowić nad specjalizacją armii.
Oczywiście do takiej kuźni (jeśli byłaby bez premium), trzeba by odpowiednio urozmaicić (utrudnić) przygody.
-
Oczywiście wiem, że to było mało lecz to był przykład mojego pomysłu co można wprowadzić a nie jakie ceny dawać :) Popieram to z Kuźnią to byłoby bardzo ciekawym pomysłem w każdym bądź razie...
-
Problem w tym, że to psuje całą mechanikę. Podobno mają zmienić system na PvP, to zobaczymy co wymyślą.
Gdyby Konni mieli >10 punktów życia, to wysyłano by łuczników jako mięso armatnie.
-
Zgadzam się z przedmówcą, pomysł nie do zrealizowania, wszystkie przygody trzeba było by przerabiać. :/
-
"W przyszłości planujemy zwiekszyć maksymalny poziom, w związku z tym, prace nad nowymi elementami (dla wyższych poziomów) już trwają. Jedną z ważniejszych nowości będzie system badań. Będzie można zdobywać punkty umiejętności, oraz przydzielać je do różnych gałęzi badań. Dodatkowo, pojawią się nowe jednostki i przygody dla graczy z wysokimi poziomami. W celu zrealizowania tego planu, niezbędne będzie wprowadzenie kilku modyfikacji w systemie walki" Tak pisze w Pamiętniku developera więc jednak coś takiego planują :)