Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Technologia jednostek

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Technologia jednostek

Wydaje mi się, że dobrym pomysłem w grze byłoby dodanie czegoś takiego jak Technologia Jednostek. To znaczy, że stworzony byłby jakiś budynek (alchemik, laboratorium), w którym można by było polepszać za minerały lub pewne rzeczy za klejnoty (żeby gra na tym też zarobiła co nie co) pewne usprawnienia takie jak np. Konnica +10 hp za dajmy na to 100 klejnotów albo 1000 koni, 500 desek liściastych i 600 marmuru... Myślę że to by było krokiem w grze i by trzeba było więcej w niej myśleć jak by się stało też ciekawsze. Co o tym sądzicie?

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    +10 hp dla konnicy to za 10k klejnotów być może byłoby bardziej odpowiednią ceną

Osadnik Awatar Baranicomber
    Serwer
    Kolonia
    Moim zdaniem, fajnie jakby doszły nowe jednostki (odpowiednio drogie). Aby walki były ciekawe, brakuje mi np. mocnego konia (za towary egzotyczne/nowe towary mistrzowskie) (powiedzmy 15hp i 10-15 uszkodzenia). Brakuje mi też jednostek z uszkodzeniami obszarowymi itp. Może kiedyś dodadzą coś nowego, bo w walkach nie można wykazać się żadną kreatywnością doboru armii.

+10 hp dla konia za 100 kryształów? Chyba pierwsza rzecz jaka byłaby kupowana.

Fajna byłaby też kuźnia, w której każdy mógłby zrobić jedno z 3 dostępnych ulepszeń dla każdej jednostki. Czemu 1 z trzech? Już samo kompletowanie ludzi na przygody byłoby ciekawe. Na pewne obozy potrzebne np. konie z większą ilością hp a na inne konie z większymi obrażeniami. Człowiek musiałby się dobrze zastanowić nad specjalizacją armii.
    Oczywiście do takiej kuźni (jeśli byłaby bez premium), trzeba by odpowiednio urozmaicić (utrudnić) przygody.
    Inteligentni ludzie robią inteligentne rzeczy żeby głupi ludzie mogli być jeszcze głupsi...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Oczywiście wiem, że to było mało lecz to był przykład mojego pomysłu co można wprowadzić a nie jakie ceny dawać Popieram to z Kuźnią to byłoby bardzo ciekawym pomysłem w każdym bądź razie...

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Problem w tym, że to psuje całą mechanikę. Podobno mają zmienić system na PvP, to zobaczymy co wymyślą.
    Gdyby Konni mieli >10 punktów życia, to wysyłano by łuczników jako mięso armatnie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Zgadzam się z przedmówcą, pomysł nie do zrealizowania, wszystkie przygody trzeba było by przerabiać. :/

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    "W przyszłości planujemy zwiekszyć maksymalny poziom, w związku z tym, prace nad nowymi elementami (dla wyższych poziomów) już trwają. Jedną z ważniejszych nowości będzie system badań. Będzie można zdobywać punkty umiejętności, oraz przydzielać je do różnych gałęzi badań. Dodatkowo, pojawią się nowe jednostki i przygody dla graczy z wysokimi poziomami. W celu zrealizowania tego planu, niezbędne będzie wprowadzenie kilku modyfikacji w systemie walki" Tak pisze w Pamiętniku developera więc jednak coś takiego planują

Uprawnienia umieszczania postów