-
Wyeksploatowane kopalnie
Nurtuje mnie fakt, że gdy kończy mi się jedna kopalnia, po szukaniu złóż przez geologa nie koniecznie będą one w tym samym miejscu.
Czy nie lepiej było by wprowadzić poprawkę że tam gdzie mamy "Wyeksploatowaną kopalnie", nie pojawi się nowe złożę dopóki nie usuniemy zgliszcza?
Miałbym w tedy o wiele łatwiej mając np 4 złoża kamienia w miejscach które mi pasują wraz z zakładami kamieniarskimi na wysokim poziomie, a nie rozsiane po całej mapie złoża.
-
Według mnie obecny system nie jest zły to 1 a 2 to gdzie byś tej kopalni nie miał to i tak będą ci wydobywać :D
-
Mo tak tylko w jednym miejscu mam zaklad kamieniarksi na 4 lvlu i chce zeby tam zawsze w pierwszej kolejnosci byl wyszukiwany kamien :)
-
A tak mamy jakąś losować, która wprowadza urozmaicenie i balans między graczami. Dla mnie nie musi się to zmienić.
-
Przecież możesz nawet 5 marmurów postawić jeden przy drugim i wydobywają, aż złoże się skończy. Jak odkryjesz wszystkie złoża danego typu, to geolog zawsze odkryje ci stare w tym miejscu, w którym masz jedyną zapadniętą kopalnię. Rozwiązanie jest proste i bez sensu by coś zmieniali.