myślę, że spisali nas na straty, ktoś musiał ponieść konsekwencje ich działań i padło na nas
myślę, że spisali nas na straty, ktoś musiał ponieść konsekwencje ich działań i padło na nas
Ostatnio edytowane przez ania12215 ; 25.02.2025 o 09:46
Wszystkim wysyłają ten sam tekst o czyszczeniu itp. pierdoły...za kogo oni mają ludzi?...za idiotów? Przecież wiadomo że takie coś się robi w pierwszej kolejności, nie pierwszy rok gramy by o tym nie wiedzieć! Tymczasem minęła niedziela wieczór, minął cały poniedziałek, zaczął się wtorek i nadal zero możliwości by wejść na grę! Ps: longi_77, chyba coś w tym jest co napisałeś.
Kolejny dzien bez gry i bez sensownego komunikatu.... Wyglada na to że chcą zniechęcić graczy bo jak wiadomo unity ma spore kłopoty finansowe i moze to jest strategia na zamknięcie settlersów. Widomo nic tak nie wkurza jak siedzisz podczas eventu ileś godzin a potem wszystko szlag trafia
Napisałem bardzo ostro do suportu ze jak mają nas dosc to niech napiszą otwartym tekstem. Mam juz tego powoli dośc
Patałachy i tyle, można coś spieprzyć ale trzeba mieć odwagę żeby odpowiadać na pytania.
Patrząc jak to wygląda, że ludzie co nawet wejdą nie mogą wejść np na moją wyspę bo wywala, oznacza, że uszkodziła im się jakaś baza z danymiwięc możliwe jest, że osoby które wejść nie mogą (w tym ja) już kont nie odzyskają
![]()
Skoro nie macie oficjalnej odpowiedzi, to pozwolę sobie zażartować, bo sam doświadczam notorycznych problemów i ignorancji.
--
Dzień dobry,
bardzo mi przykro, że doświadczasz problemów z grą. Dział techniczny pracuje już nad naprawą.
Pozdrawiam,
Nutowski