Odpowiedz w tym wątku
Strona 37 z 42 PierwszyPierwszy ... 27 35 36 37 38 39 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 412

Wątek: od wczoraj tj 23,02,2025 brak możliwości wejscia na gre KOLONIA

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Dawniej Blue Byte: Ubisoft zwalnia pracowników w firmie tworzącej grę „The Settlers”
    Ubisoft wyciąga kolejne wnioski z głębokiego kryzysu: zamyka się studio w Anglii, w Düsseldorfie zwalnia się 65 pracowników.
    Ubisoft zamyka swoje studio w Leamington i redukuje zatrudnienie w swoim studiu Blue Byte w Düsseldorfie. Francuska firma zajmująca się grami potwierdziła tę informację w rozmowie z heise online. Jak pisze Ubisoft w oświadczeniu, celem cięć jest zapewnienie długoterminowej stabilności firmy.

Łącznie dotkniętych jest 185 pracowników, w tym około 65 pracowników Ubisoft Düsseldorf. „Jesteśmy bardzo wdzięczni za ich wkład i będziemy ich wspierać w tym okresie przejściowym” – pisze Ubisoft o zwolnionych pracownikach. Oprócz Ubisoft Düsseldorf, „celowa restrukturyzacja” dotyczy również Ubisoft Stockholm i Ubisoft Reflections w Newcastle. Placówka w Leamington będzie zamknięta.

Studio Ubisoftu w Düsseldorfie przez długi czas znane było jako Blue Byte i zyskało sławę przede wszystkim dzięki grom z serii „The Settlers”. Najnowsza część serii „The Settlers: New Alliances” zebrała umiarkowane recenzje po burzliwej historii jej rozwoju. Według oświadczenia, pozostałe niemieckie studia Ubisoftu w Berlinie i Moguncji, gdzie obecnie trwają prace nad „Anno 117”, nie zostały dotknięte redukcją zatrudnienia.

Trwający kryzys Ubisoftu
    Ubisoft od miesięcy pogrążony jest w głębokim kryzysie po tym, jak kilka tytułów nie spełniło oczekiwań. Takie długofalowe projekty jak „Skull and Bones” i „Star Wars Outlaws” sprzedawały się powoli, a premierę nadchodzącej gry „Shadows” z serii „Assassin's Creed” trzeba było przekładać kilka razy. Cena akcji francuskiej spółki spadła w zeszłym roku o 40 procent.

Dlatego Ubisoft chce oszczędzać koszty: w roku finansowym 2025/2026 planowane jest zaoszczędzenie ponad 200 milionów euro na kosztach stałych w porównaniu z rokiem finansowym 2022/2023. Częścią programu oszczędnościowego jest redukcja miejsc pracy i studiów.

Podczas niedawnej rozmowy z inwestorami Guillemot wspomniał o kilku sposobach wyjścia z kryzysu – ale nie chciał odpowiedzieć na kilka sceptycznych pytań na temat tego, jak te sposoby mogłyby wyglądać. Jedną z nadziei wydaje się znalezienie nabywcy. W szczególności za potencjalnego kandydata do przejęcia przez Ubisoft uważa się chińską grupę technologiczną Tencent. Oprócz 9,2 proc. akcji Ubisoftu, Tencent posiada również 49,9 proc. udziałów w spółce holdingowej rodziny prezesa Ubisoftu, Yvesa Guillemota.
    Przeklejone z niemieckiego forum, raczej powoli koniec z grą

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Mogli zakończyć tę przygodę z klasą. A jedyny suport jaki jest to ten w rowerze

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    No cóż, przynajmniej wiem co się dzieje, Jak ktos traci pracę w nosie ma jakies tam wirtualne wyspy... Będę zaglądać co jakiś czas, może coś sie zmieni, Nie mniej fajne te lata były, mnóstwo fantastycznego wspólnego czasu, żartów, komentowania wydarzeń ważnych i nie tych zupełnie nieistotnych, fascynacji nowymi przygodami,,,, było tego mnóstwo. Szkoda, że to koniec i to w tak złym stylu. Ważne by jednak pozostały z nami te dobre wspomnienia

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    The Settlers offline !!! Przykry jest fakt, że przez 2 tygodnie nie potraficie naprawić problemu. Mydlicie ludziom oczy, że pracujecie nad problemem..... Wiecie co dziękuje !!! pomogliście mi skończyć z grą !!! ❗ ❗❗

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    ..." Ubisoft od miesięcy pogrążony jest w głębokim kryzysie po tym, jak kilka tytułów nie spełniło oczekiwań. Takie długofalowe projekty jak „Skull and Bones” i „Star Wars Outlaws” sprzedawały się powoli, a premierę nadchodzącej gry „Shadows” z serii „Assassin's Creed” trzeba było przekładać kilka razy. Cena akcji francuskiej spółki spadła w zeszłym roku o 40 procent.

Dlatego Ubisoft chce oszczędzać koszty: w roku finansowym 2025/2026 planowane jest zaoszczędzenie ponad 200 milionów euro na kosztach stałych w porównaniu z rokiem finansowym 2022/2023. Częścią programu oszczędnościowego jest redukcja miejsc pracy i studiów."...

To zamiast inwestować w te projekty które im się sprawdziły ( i nadal sprawdzają...bo klejki nadal ludzie kupują )...i zamiast z tych "niewypałów" pozwalniać ludzi, to ci debi...le zwalniają pracowników związanych z settlersami!!...Gdzie tu logika?!

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez aannaann Zobacz posta
    To zamiast inwestować w te projekty które im się sprawdziły ( i nadal sprawdzają...bo klejki nadal ludzie kupują )...i zamiast z tych "niewypałów" pozwalniać ludzi, to ci debi...le zwalniają pracowników związanych z settlersami!!...Gdzie tu logika?!
    Logika jest w tym, ze blockbuster zarobi im dziesiatki milionow dolarow, a gra w ktora gra 5 tysiecy ludzi lacznie z czego 95% nie placi zlamanego centa, bo w grze wszystko za co mozna zaplacic mozna dostac za darmo jedynie generuje koszty.

Tobie sie wydaje, ze projekt sie sprawdzil, ja mam na tyle duzo doswiadczenia w tego typu projektach ze mam powazne watpliwosci czy kasa ktora na tym zarobili przez ostatnie 6 lat w ogole wystarczyla na pokrycie kosztow przepisania tej gry na AIR, nie wspominajac o Unity i biezacych kosztach.
    Ostatnio edytowane przez sparkz ; 08.03.2025 o 21:08
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Logika jest w tym, ze blockbuster zarobi im dziesiatki milionow dolarow, a gra w ktora gra 5 tysiecy ludzi lacznie z czego 95% nie placi zlamanego centa, bo w grze wszystko za co mozna zaplacic mozna dostac za darmo jedynie generuje koszty.

Tobie sie wydaje, ze projekt sie sprawdzil, ja mam na tyle duzo doswiadczenia w tego typu projektach ze mam powazne watpliwosci czy kasa ktora na tym zarobili przez ostatnie 6 lat w ogole wystarczyla na pokrycie kosztow przepisania tej gry na AIR, nie wspominajac o Unity i biezacych kosztach.
    Jedno jest pewne, jeśli kiedykolwiek jeszcze przyjdzie mi do głowy zacząć grać w coś nowego, to na 100% nie będzie to żadna gra,w której maczało swoje paluchy ubisoft i każdemu będę ich odradzać, bo ubisoft jest dla mnie firmą niewiarygodną i nie wartą zaufania. Zresztą nie tylko ja tak uważam.
    I myślę, że patrząc na całą sytuację długoterminowo, to odbije im się czkawką, to co nam zrobili bo ludzie grali nie pół roku czy rok a po 12 czy 15 lat! To były osoby lojalne na dobre i na złe, bo kochały swoją grę a ubisoft tak po prostu wyłączyło im serwer, bez słowa wyjaśnienia.
    Zadowolony klient przekaże swoją pozytywną opinię jednej lub dwóm osobom a niezadowolony klient powie o tym 10 osobom - podstawy marketingu!
    Wielu z graczy ma dzieci a nawet wnuki, które też będą szukały jakiejś gry dla siebie i będą pamiętać jak ubisoft postępuje ze swoimi graczami...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    udalo sie pani wejść bo u mnie od niedzieli nie moge

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    od dwóch tygodni, nie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    od tygodnia nie