https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1920043
wiedzą i grzebią....
https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1920043
wiedzą i grzebią....
Pozdrawiam,
SS
mam to samo od soboty,dzis wtorek po poludniu i dalej lypa. penis kolo pupy zarządowiu
Ja dostałam odpowiedz na moje zgłoszenie które wysłałam w sobotę wieczorem na oficjalnym formularzu dotyczącym " połączenie z serwerem przerwane , prosze czekać parcujemy nad tym" :
Witaj!
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki.
Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.
Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź
Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które pozwolą ulepszyć wydajność gry.
Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
Jeśli to możliwe, użyj przeglądarki Chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
Upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są aktualne.
Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne.
Zerknij też na nasze forum, znajdziesz tam instrukcję, jak wyczyścić pamięć podręczną i pliki cookie przeglądarki Unity.
Jeżeli powyższe kroki nie przyniosą rezultatu, proszę o przesłanie zrzutu ekranu z opisaną sytuacją w formacie JPG/PNG.
Przypominam też, że gra poprzez Klienta może powodować błędy.
Prosimy pamiętać, że w najnowszej wersji zmieniony został proces ładowania. Zanim pojawi się Wyspa, minie trochę czasu, ale później wszystko będzie się ładować znacznie szybciej. Jeśli przez jakiś czas widzisz niebieskie tło, nie przerywaj procesu ładowania.
Polecam też wyczyszczenie pamięci podręcznej Unity, instrukcję znajdziesz tutaj.
W razie ewentualnych utrudnień w przyszłości proszę o ponowne zawiadomienie. Chętnie pomogę w rozwiązaniu każdego problemu dotyczącego gry The Settlers Online.
Pozdrawiam,
Magdalena,
Zespół The Settlers Onlin
coś niesamowitego od trzech dni serwery Doliny padły a tu czyszczenie kompka zalecają(((
Jakby wszyscy starzy gracze od tego nie zaczynali. Po przebojach z settkami to ja nawet jak na innym forum doradzam wyczyscic pamieć to zalecam wyłaczyć po tym przeglądarke na 15 minut. Bo tu czasem tylko w ten sposób pomagało. A ludzie sie mnie pytaja po co...xD A bo w takiej jednej grze ...bla bla , tak było skuteczniejsze....
Ale jaja!!! Nie mogłam wejsć z klienta, nie mogłam wejść z liska. Weszłam z edge, którego uzywałam miesiące temu. Dopowiem, że liska czyściłam i to nie pomagało. Sprawdźcie czy coś się zmieniło. Bo boję sie sprawdzać klienta, żeby znów nie wylądować w młotkowie...
I przechwaliłam. Po 3 min wywaliło...
ruszyło przed chwilą
Witam potwierdzamGra dziala brak czatu
![]()
i chyba znowu padło