Bardzo dziękuję za Wasze opinię. Przekażę ją zespołowi.
Jeśli jednak chodzi o najnowszą wersję gry, czy mogłabym prosić o informację, czy dostrzegacie doświadczać więcej „problemów w grze”.
W szczególności „awarie gry” bez kodu błędu lub z kodem błędu lub utknięcie w skrzynce pocztowej po kliknięciu wiadomości (utknięcie klepsydry).
Bardzo dziękuję za Wasze opinię. Przekażę ją zespołowi.
Jeśli jednak chodzi o najnowszą wersję gry, czy mogłabym prosić o informację, czy dostrzegacie doświadczać więcej „problemów w grze”.
W szczególności „awarie gry” bez kodu błędu lub z kodem błędu lub utknięcie w skrzynce pocztowej po kliknięciu wiadomości (utknięcie klepsydry).
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dzień Dobry
A kiedy zgłosisz w ogóle mój problem zalogowania się do gry przez przeglądarkę/unity. Od festynu gildii nie jestem wstanie się zalogować.
Prosisz aby sprawdzić czy nie ma błędów w wiadomościach. Najpierw spełnij moją prośbę o naprawienie konta bo inaczej nie odpowiem Tobie czy są jakieś problemy z wyświetlaniem.
Jedyny problem jaki mam to:
Mam prośbę, nie odpisuj głupich odpowiedzi związany z pamięcią podręczą, naczytałem się odpowiedzi @. Co lepsze support wysyła puste odpowiedzi przez co status zgłoszenia na ubisofcie ze stanu "progress" przechodzi w stan "update" i uważacie, że został rozwiązany.
Jestem wstanie Tobie udowodnić, ze moje konto nawet u Siebie nie uruchomisz a ja Tobie wtedy odpowiem "Normalnie masz problem z pamięcią podręczną i plikami cookies" (konto było sprawdzane u 3 graczy, którzy bez problemu grają na swoich kontach).
Przypomnę Tobie o Waszej pomocnej dłoni w kierunku graczy:
"...W razie ewentualnych utrudnień w przyszłości proszę o ponowne zawiadomienie. Chętnie pomogę w rozwiązaniu każdego problemu dotyczącego gry The Settlers Online....".
Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych.
Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.