Festyn gildii FAQ
Wyjaśnienie:
Mimo że staramy się odpowiedzieć na każde pytanie, na niektóre z nich potrzebujemy więcej czasu. Zaktualizujemy jednak to FAQ o więcej pytań i odpowiedzi, gdy będziemy mieć bardziej szczegółowe informacje! Dziękujemy za udział w Festynie Gildii i podzielenie się cennymi informacjami.
- Jaki jest czas trwania tego „wydarzenia”?
Wydarzenie składa się z 2 faz: 10 dni, kiedy gildie rywalizują ze sobą, po których następuje 4-dniowa faza nagród, podczas której można odebrać nagrody.
- Jak często i kiedy będzie dostępny Festyn gildii?
Festyn gildii to cykliczne wydarzenie turniejowe, które planujemy organizować 2-4 razy w roku. Dokładna częstotliwość nie jest jeszcze ustalona, ale będzie to więcej niż raz w roku.
- Czy jest to ogólnoświatowe wydarzenie gildii?
Festyn gildii jest aktywny dla każdej instancji. Nie ma ogólnoregionalnych/światowych zawodów.
- Czy jest szansa, że wydarzenie walentynkowe nie pojawi się z powodu Festyn gildii?
Absolutnie nie! Festyn gildii odbywa się pomiędzy innymi wydarzeniami. Pozostałe wydarzenia sezonowe pozostają.
- Dlaczego nie ma łupów za przygody w trybie współpracy?
To błąd i nie powinno tak być. Zamierzamy to naprawić tak szybko, jak to możliwe!
- Czym są tokeny Festynu gildii
i gdzie mogę je znaleźć?
- Żetony festynu gildii można zdobyć, wykonując zadania festynu gildii, przygody w trybie współpracy lub odpowiednie produkcje na terenie festynu gildii lub w dodatkowych budynkach zakwaterowania festynu gildii.
- Zdobywanie lub produkowanie gildyjnych żetonów festynowych automatycznie zwiększy liczbę punktów konkursowych gildii i rangę w tabeli liderów Festynu gildii.
- Dlaczego nie widzę żetonów z Festyn gildii w moim schowku, tylko Warunki są wymienione?
Tokeny są widoczne/śledzone tylko w samych zadaniach (podświetlone) i nie są wyświetlane w Schowku.
- Czym są wyróżnienia Festynu gildii
i jak można je zdobyć?
- Wyróżnienia Festynu gildii są walutą nagród w wydarzeniu. Kwota, którą otrzymasz w fazie nagród, zależy od poziomu nagród gildii, który osiągnęła ona po zakończeniu fazy konkursowej wydarzenia.
- Podczas fazy nagradzania możesz odebrać pochwały Festynu gildii wraz z niektórymi stałymi nagrodami za pomocą przycisku „Odbierz nagrodę” w oknie Festynu gildii .
- Wyróżnienia Festynu gildii można wymienić na nagrody w sekcji Nagród Festynu gildii u Kupca.
- Czy zachowamy wyróżnienia po zakończeniu Festynu gildii ?
Nie, jak każdy zasób wydarzenia, zostanie on usunięty po zakończeniu fazy nagród.
- Czy otrzymamy żetony Festynu gildii od odkrywców?
Nie. Żetony festynu gildii zdobywa się wyłącznie poprzez wykonywanie zadań festynu gildii, przygód w trybie współpracy i odpowiednich produkcji na terenie festynu gildii lub w dodatkowych budynkach zakwaterowania festynu gildii.
- Czy muszę mieć gildię, aby dołączyć do tego wydarzenia?
Tak, potrzebujesz gildii z co najmniej 2 członkami.
- Moja gildia jest bardzo mała i większość z nich jest nieaktywna. Co mam zrobić?
Nawet z małą gildią możesz wziąć udział i otrzymać nagrody. Po prostu postaraj się i pokaż, że nawet mniejsze gildie są silne!
- Dlaczego pasek postępu zadania „Dołącz do gildii z co najmniej 2 członkami” wygląda na ukończony, nawet jeśli nie jestem w gildii?
Niestety, to błąd! Wygląda tylko na ukończone, ale tak nie jest. Naprawimy ten błąd tak szybko, jak to możliwe!
- Jestem na niskim poziomie i nie mam zbyt wielu wolnych zasobów, aby wziąć udział
Nie martw się! Tobie też się uda! Ideą festynu gildii jest wspieranie współpracy w gildiach, w tym handel zasobami między członkami gildii, aby utrzymać linie produkcyjne i zadania wszystkich graczy oraz wspólnie wyruszać na przygody. Ponadto możesz także handlować zasobami z nie-gildiami!
- Nie rozumiem paska śledzenia w panelu Festynu gildii!
Pasek śledzenia pokazuje postęp gildii w zdobywaniu poziomów nagród. Poszczególne sekcje są rozdzielone:
Dobra próba: Twoja gildia wzięła udział, ale nie zebrała wystarczającej ilości żetonów Festynu gildii, aby osiągnąć wyższy poziom.
Brąz: Najlepsze 80% - 31%
Srebro: Najlepsze 30% - 11%
Złoto: Najlepsze 10%
Zwycięzca nie jest reprezentowany na pasku rankingowym, ponieważ jest tylko jeden i jedyny zwycięzca na świat gry!
- Jakie są wygodne, przytulne i spokojne miejsca noclegowe w Festynie gildii?
Są to tymczasowe budynki pomocnicze, które działają jak tereny Festynu gildii. Zostaną usunięte po zakończeniu wydarzenia!
- Nie widzę mojej gildii w tabeli liderów!
Tabela wyników pokazuje tylko 10 najwyżej sklasyfikowanych gildii w danym świecie gry. Gdy twoja gildia osiągnie taki sam lub wyższy wynik niż jedna z pozostałych 10 najlepszych gildii, Twoja gildia również powinna się pojawić.
- Czy możliwe jest sprawdzenie, ile żetonów Festynu gildii zdobyłem sam lub przez określonych członków gildii?
Nie, możesz zobaczyć tylko całkowitą liczbę żetonów Festynu gildii dla Twojej gildii i nie możesz śledzić udziału poszczególnych członków.
Zachęcamy do dyskusji > tutaj <.