Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Wątek: Festyn gildii FAQ - Serwer Testowy

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia

Festyn gildii FAQ - Serwer Testowy

Festyn gildii FAQ

Wyjaśnienie:

Mimo że staramy się odpowiedzieć na każde pytanie, na niektóre z nich potrzebujemy więcej czasu. Zaktualizujemy jednak to FAQ o więcej pytań i odpowiedzi, gdy będziemy mieć bardziej szczegółowe informacje! Dziękujemy za udział w Festynie Gildii i podzielenie się cennymi informacjami.

1. Jaki jest czas trwania tego „wydarzenia”?
      Wydarzenie składa się z 2 faz: 10 dni, kiedy gildie rywalizują ze sobą, po których następuje 4-dniowa faza nagród, podczas której można odebrać nagrody.

2. Jak często i kiedy będzie dostępny Festyn gildii?
      Festyn gildii to cykliczne wydarzenie turniejowe, które planujemy organizować 2-4 razy w roku. Dokładna częstotliwość nie jest jeszcze ustalona, ale będzie to więcej niż raz w roku.

3. Czy jest to ogólnoświatowe wydarzenie gildii?
      Festyn gildii jest aktywny dla każdej instancji. Nie ma ogólnoregionalnych/światowych zawodów.

4. Czy jest szansa, że wydarzenie walentynkowe nie pojawi się z powodu Festyn gildii?
      Absolutnie nie! Festyn gildii odbywa się pomiędzy innymi wydarzeniami. Pozostałe wydarzenia sezonowe pozostają.

5. Dlaczego nie ma łupów za przygody w trybie współpracy?
      To błąd i nie powinno tak być. Zamierzamy to naprawić tak szybko, jak to możliwe!

6. Czym są tokeny Festynu gildii i gdzie mogę je znaleźć?
      - Żetony festynu gildii można zdobyć, wykonując zadania festynu gildii, przygody w trybie współpracy lub odpowiednie produkcje na terenie festynu gildii lub w dodatkowych budynkach zakwaterowania festynu gildii.
      - Zdobywanie lub produkowanie gildyjnych żetonów festynowych automatycznie zwiększy liczbę punktów konkursowych gildii i rangę w tabeli liderów Festynu gildii.

7. Dlaczego nie widzę żetonów z Festyn gildii w moim schowku, tylko Warunki są wymienione?
      Tokeny są widoczne/śledzone tylko w samych zadaniach (podświetlone) i nie są wyświetlane w Schowku.

8. Czym są wyróżnienia Festynu gildii i jak można je zdobyć?
      - Wyróżnienia Festynu gildii są walutą nagród w wydarzeniu. Kwota, którą otrzymasz w fazie nagród, zależy od poziomu nagród gildii, który osiągnęła ona po zakończeniu fazy konkursowej wydarzenia.
      - Podczas fazy nagradzania możesz odebrać pochwały Festynu gildii wraz z niektórymi stałymi nagrodami za pomocą przycisku „Odbierz nagrodę” w oknie Festynu gildii .
      - Wyróżnienia Festynu gildii można wymienić na nagrody w sekcji Nagród Festynu gildii u Kupca.

9. Czy zachowamy wyróżnienia po zakończeniu Festynu gildii ?
      Nie, jak każdy zasób wydarzenia, zostanie on usunięty po zakończeniu fazy nagród.

10. Czy otrzymamy żetony Festynu gildii od odkrywców?
      Nie. Żetony festynu gildii zdobywa się wyłącznie poprzez wykonywanie zadań festynu gildii, przygód w trybie współpracy i odpowiednich produkcji na terenie festynu gildii lub w dodatkowych budynkach zakwaterowania festynu gildii.

11. Czy muszę mieć gildię, aby dołączyć do tego wydarzenia?
      Tak, potrzebujesz gildii z co najmniej 2 członkami.

12. Moja gildia jest bardzo mała i większość z nich jest nieaktywna. Co mam zrobić?
      Nawet z małą gildią możesz wziąć udział i otrzymać nagrody. Po prostu postaraj się i pokaż, że nawet mniejsze gildie są silne!

13. Dlaczego pasek postępu zadania „Dołącz do gildii z co najmniej 2 członkami” wygląda na ukończony, nawet jeśli nie jestem w gildii?
      Niestety, to błąd! Wygląda tylko na ukończone, ale tak nie jest. Naprawimy ten błąd tak szybko, jak to możliwe!

14. Jestem na niskim poziomie i nie mam zbyt wielu wolnych zasobów, aby wziąć udział
      Nie martw się! Tobie też się uda! Ideą festynu gildii jest wspieranie współpracy w gildiach, w tym handel zasobami między członkami gildii, aby utrzymać linie produkcyjne i zadania wszystkich graczy oraz wspólnie wyruszać na przygody. Ponadto możesz także handlować zasobami z nie-gildiami!

15. Nie rozumiem paska śledzenia w panelu Festynu gildii!
      Pasek śledzenia pokazuje postęp gildii w zdobywaniu poziomów nagród. Poszczególne sekcje są rozdzielone:
      Dobra próba: Twoja gildia wzięła udział, ale nie zebrała wystarczającej ilości żetonów Festynu gildii, aby osiągnąć wyższy poziom.
      Brąz: Najlepsze 80% - 31%
      Srebro: Najlepsze 30% - 11%
      Złoto: Najlepsze 10%
      Zwycięzca nie jest reprezentowany na pasku rankingowym, ponieważ jest tylko jeden i jedyny zwycięzca na świat gry!

16. Jakie są wygodne, przytulne i spokojne miejsca noclegowe w Festynie gildii?
      Są to tymczasowe budynki pomocnicze, które działają jak tereny Festynu gildii. Zostaną usunięte po zakończeniu wydarzenia!

17. Nie widzę mojej gildii w tabeli liderów!
      Tabela wyników pokazuje tylko 10 najwyżej sklasyfikowanych gildii w danym świecie gry. Gdy twoja gildia osiągnie taki sam lub wyższy wynik niż jedna z pozostałych 10 najlepszych gildii, Twoja gildia również powinna się pojawić.

18. Czy możliwe jest sprawdzenie, ile żetonów Festynu gildii zdobyłem sam lub przez określonych członków gildii?
      Nie, możesz zobaczyć tylko całkowitą liczbę żetonów Festynu gildii dla Twojej gildii i nie możesz śledzić udziału poszczególnych członków.

Zachęcamy do dyskusji > tutaj <.
    Ostatnio edytowane przez BB_Penelopa ; 15.10.2024 o 13:07

Uprawnienia umieszczania postów