Dziękuję Penelopo za szybką reakcję i pozdrawiam. Mam nadzieję, że coś się teraz ruszy. Proszę dopilnuj tego dalej i dopytuj w naszym imieniu, bo my tu bez winy siedzimy za karę zamiast na naszych wyspach.
Prosiłabym jeszcze o jakąś informację na oficjalnych stronach, że jest problem.
Ostatnio edytowane przez ja_beta ; 30.01.2024 o 15:22
Cierpliwości.
Specjalista od baz danych pracuje na 1/8 etatu i przychodzi co drugi piątek.
A już zupełnie poważnie:
Od wczoraj rana doskonale wiecie co się stało więc dajcie rzetelne info, bo jeśli ma być cofka do ostatniej dobrej kopii,
to pozostali gracze niepotrzebnie się logują i marnują czas.
Gra nie działa przez unity ani przez przeglądarkę. Gra ładuje się, ale po zniknięciu okienka z ładowaniem pojawia się niebieska mapa i całe menu (z 0 przy wszystkich surkach, "Nazwa awatara" zamiast nicku, zamiast poziomu "{}". Pokazuje się że jest problem z połączeniem a chwilę po tym pokazuje się dialog "Połączenie z serwerem zostało przerwane, prosimy nacisnąć ok aby odświeżyć przeglądarkę". W konsoli przeglądarki nie widać żadnego błędu. W zapytaniach pokazuje się jedno zapytanie do adresu https://w07g01.thesettlersonline.pl/GameServer01/amf które cały czas się timeoutuje i próbuje w kółko znowu się wykonać. Po pewnym czasie jest to jedyne zapytanie które jest powtarzane wielokrotnie i które ciągle nie wraca.
Witaj Penelopo)) tak logowanie przez unity, screeny bb wysłałam, nie ma mojego awatara, zero surowców, poz.80 zniknął, moja gildia w rozsypce, a ja kapitan statku gildyjnego nie mogę ich wesprzeć, ratuj szybciutko moją gildię............))
Dziwne to, dwa pierwsze zapytania pod ten adres wchodzą a reszta się timeoutuje (20 sekund mija)... Te dwa które wchodzą to POST a reszta jakby nie miała metody ustawionej.... Dziwne to. Jeżeli to występuje tylko u niektórych użytkowników (i na ich wyspach) to może po prostu zapytania wywołują się więcej niż 20 sekund i wszystko pada,. bo klient zakłada że się to wykona w mniej niż 20 ... Nie zazdroszczę osobom które w tym w tej sekundzie siedzą. Dodatkowe info - one wykonują się dwa na raz i jest warning w konsoli "FS.syncfs operations in flight at once, probably just doing extra work".
Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych.
Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.