Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Problem z zalogowaniem. Czy to tylko u mnie?

  1. #1
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    20.05.2019
    Posty
    1
    Serwer
    Słoneczny Gród

    Problem z zalogowaniem. Czy to tylko u mnie?

    Cześć, czy to tylko ja mam problem z zalogowaniem? W załączniku wrzucam screen.

    Pozdrawiam,
    T
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: 1.jpg, 
wyświetleń: 87, 
rozmiar: 40.0 KB, 
ID: 3671.  

  2. #2
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    22.12.2012
    Posty
    2
    Serwer
    Złota Góra
    podłączam się, mam tak samo i to na różnych przeglądarkach

  3. #3
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    05.07.2012
    Posty
    10
    Serwer
    Czarci Gaj
    U mnie tak samo. Czy komus udalo sie rozwiazac ten problem?

  4. #4
    Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Dołączył
    23.07.2015
    Posty
    6,636
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam serdecznie!

    Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki.

    Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.

    Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
    1) uruchom wiersz poleceń
    Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
    2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź

    Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które pozwolą ulepszyć wydajność gry.

    Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
    Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
    Jeśli to możliwe, użyj przeglądarki Chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
    Upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są aktualne.
    Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne.

    Zerknij też na nasze forum, znajdziesz tam instrukcję, jak wyczyścić pamięć podręczną i pliki cookie przeglądarki > Unity <.


    Przypominam też, że gra poprzez Klienta może powodować błędy. 

    Prosimy pamiętać, że w najnowszej wersji zmieniony został proces ładowania. Zanim pojawi się Wyspa, minie trochę czasu, ale później wszystko będzie się ładować znacznie szybciej. Jeśli przez jakiś czas widzisz niebieskie tło, nie przerywaj procesu ładowania.

    Polecam też wyczyszczenie pamięci podręcznej Unity, instrukcję znajdziesz > tutaj <.




    Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

  5. #5
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    10.09.2012
    Posty
    17
    Serwer
    Złota Góra
    Witam
    Od kilku miesięcy problem mnie prześladuje. Próbowałem na różnych laptopach z różnymi systemami operacyjnymi. Po każdej konserwacji zawsze to samo, wywala błąd jak powyżej. Informację o takiej samej treści co przytacza Penelopa dostałem na maila. Stosowanie jej na róznych laptopach nie przynosi skutku. Nie muszę chyba pisać iż od ponad roku gram tylko na Unity nie stosując klienta. (na niektórych lapkach nawet nigdy nie był instalowany). Kończy się tym że czyszczę pamięć DNS podręczną pliki cookie i dalej nie daje efektu. Podczas ładowania kilkakrotnie odświeżam zanim pojawi się błąd i wreszcie kiedyś wchodzi bez błędu. Lecz nie w wyniku stosowania procedur przytoczonych przez Penelopę a kilkunastu prób załadowania gry. Problem nie został rozwiązany.

  6. #6
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    10.09.2012
    Posty
    17
    Serwer
    Złota Góra
    Nie ma konserwacji bez problemów. Po każdej konserwacji to samo. Mam pytanie. Dotyczy to wszystkich graczy czy tylko niektórych.

  7. #7
    Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Dołączył
    23.07.2015
    Posty
    6,636
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Andbal Zobacz posta
    Nie ma konserwacji bez problemów. Po każdej konserwacji to samo. Mam pytanie. Dotyczy to wszystkich graczy czy tylko niektórych.
    Witam serdecznie,

    jak teraz wygląda sytuacja?

    Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

  8. #8
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    10.09.2012
    Posty
    17
    Serwer
    Złota Góra
    Wszystkie zalecone w mailach czy powyżej opisane nie działają. Przez ostatnie kilka lat grałem tylko na chrome. Ponieważ nic nie mogłem zdziałać na Chrome i spróbowałem na firefoxie i o dziwo tam udało się wejść a na chrome dalej nie. Mam wrażenie jakby dotyczyło ta przypadłość tylko nie których graczy. Być może chodzi o jakiś element, budynek u mnie na wyspie.

  9. #9
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    04.12.2012
    Posty
    7
    Serwer
    Złota Góra
    i znowu nie można się zalogować przez cały dzień wchodzi prawie do końca ładowanie i stop przed uruchomieniem

  10. #10
    Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Dołączył
    23.07.2015
    Posty
    6,636
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam serdecznie,

    bardzo proszę o informację, czy próbujecie zalogować się za pośrednictwem Unity, czy Klienta?

    Proszę również o informację, czy problem występuje po wyczyszczeniu pamięci podręcznej.

    Przypominam, że używanie Klienta nie jest przez nas wpierane i może powodować błędy.

    Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.