Odpowiedz w tym wątku
Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 15 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 157

Wątek: Pierwsze Informacje: Unity - Dyskusja

  1. #121
    Osadnik
    Dołączył
    23.09.2012
    Posty
    102
    Serwer
    Złota Góra
    u mnie jakoś nie ma problemów z młotkowym chociaż korzystam z fiddlera jak pojawił sie klient to tylko dodałem go do wyjatków w antywirusie AWASTA i śmiga bez problemów

    Natpmiast co do unity to po ostatniej aktualizacji ff pojawiły sie wieksze problemy z wejściem na testowy przy każdej próbie albo b. długi czas wejscia albo zwiecha przegladarki


    ale szybciej sie ładuje w trybie okna prywatnego
    Ostatnio edytowane przez bigfrajer ; 09.05.2021 o 07:53

  2. #122
    Osadnik
    Dołączył
    27.05.2017
    Posty
    30
    Serwer
    Czarci Gaj
    Niedźwiedź dajesz odpowiedź a mam wrażenie że nie czytasz tego co ktoś napisał a napisałem wyraźnie że i w domu i w pracy się takie rzeczy dzieją czyli dwa inne kompy 2 inne nety i 2 inne systemy. Łopatologiznie ping 12 ms , pobieranie 50 Mbps wysyanie 20 Mbs nie używam programu do znajdek , nie ściągam. Nie działy się takie rzeczy na przegladarkowej wersji a zaczeły jak wszedł klient i to nie odrazu a komp system i net ten sam to na kogo mam narzekać ? I 500 razy na czacie widziałem - sory za zwłokę w przyjeciu przygody ale musiałem restart klienta zrobić. No ale co bede tłumaczył jakoś ogarniam choc to wkurzajace a wy sobie dalej róbcie za adwokatów BB jak chcecie. Aha klient dodany do wyjątków od początku i co najważniejsze ciasteczka wyczyszczone
    Ostatnio edytowane przez Czesłaf ; 09.05.2021 o 12:54

  3. #123
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    25.03.2021
    Posty
    2
    Serwer
    Złota Góra
    Nie wiem czy ktoś już pisał na ten temat ale czy są jakieś minimalne wymagania do płynnego działania gry na silniku Unity w przeglądarce?
    Posiadam komputer z procesorem - I5 2,2Ghz 4wątkowy, grafika - 1GB, Pamięć RAM - 6GB, system win 10 x64
    Mapa Wczytuje się około 10 min a płynność gry katastrofa, o blokach w przygodzie nie ma mowy.
    Pytam ponieważ nie wiem czy aby kontynuować rozgrywkę poprzez przeglądarkę w przyszłości nie trzeba kupywać nowego sprzętu.

  4. #124
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    27.03.2014
    Posty
    390
    Serwer
    Nowa Ziemia
    podejrzewam ze to co jest na testowym to koszmarnie wczesna nie zoptymalizowana wersja i taka długo pozostanie. Końcowa IMHO będzie chodzić płynniej ale kiedy to będzie...
    Milczenie Jaghutów przesycała ironia...
    A SERWERY i tak powinny być połączone..

  5. #125
    Osadnik Awatar scorpion63
    Dołączył
    26.04.2012
    Posty
    90
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wrócę do TSO jak już wsio będzie działać na tip-top

  6. #126
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    31.08.2012
    Posty
    26
    Serwer
    Nowy Świat
    super informatycy z UBISOFT zawsze gotowi wszystko rozwalić żeby konkurencja była zadowolona i nie ma śladu po serwerze testowym czyli nie będzie ta gra dalej rozwijana.

  7. #127
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    07.03.2012
    Posty
    365
    Serwer
    Nowy Świat
    https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1790942
    ...,, Nie, nie zamykamy gry. Właśnie dodałem aktualizację. Utrzymanie infrastruktury nie mogło zakończyć się sukcesem, gdybyśmy dopiero co rozpoczęli, wszyscy gracze prawdopodobnie trafiliby do zamkniętej strefy, a to prowadzi do tego samego wyniku = nikt nie może grać.

    Dlatego na krótki czas wyłączyliśmy serwer testowy i będziemy nad nim nadal pracować.

    Wiem, że wiele osób myśli, że jesteśmy robotami i pracujemy 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, ale to nieprawda. W rzeczywistości jesteśmy ludźmi, w tym programistami!

    Mamy regularne godziny pracy i nawet jeśli uwielbiam być do Państwa dyspozycji po tych godzinach (i bardzo często w przeszłości), niestety są takie dni, kiedy nie jestem na bieżąco. Ponieważ my też możemy złapać robaki ... och ... łapię swoje choroby. Dlatego o godzinie 19:00 nie było dalszej aktualizacji. Dzisiaj jest coraz lepiej.''

  8. #128
    Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Dołączył
    23.07.2015
    Posty
    5,606
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez wojtex113 Zobacz posta
    https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1790942
    ...,, Nie, nie zamykamy gry. Właśnie dodałem aktualizację. Utrzymanie infrastruktury nie mogło zakończyć się sukcesem, gdybyśmy dopiero co rozpoczęli, wszyscy gracze prawdopodobnie trafiliby do zamkniętej strefy, a to prowadzi do tego samego wyniku = nikt nie może grać.

    Dlatego na krótki czas wyłączyliśmy serwer testowy i będziemy nad nim nadal pracować.

    Wiem, że wiele osób myśli, że jesteśmy robotami i pracujemy 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, ale to nieprawda. W rzeczywistości jesteśmy ludźmi, w tym programistami!

    Mamy regularne godziny pracy i nawet jeśli uwielbiam być do Państwa dyspozycji po tych godzinach (i bardzo często w przeszłości), niestety są takie dni, kiedy nie jestem na bieżąco. Ponieważ my też możemy złapać robaki ... och ... łapię swoje choroby. Dlatego o godzinie 19:00 nie było dalszej aktualizacji. Dzisiaj jest coraz lepiej.''
    Dzień dobry!

    Dziękuję za przekazanie informacji!

    Tak, potwierdzam, obecnie na serwerze testowym z przyczyn technicznych odbywa się przerwa.

    Serwer wróci najpewniej jutro.

    Dziękuję za testowanie i za cierpliwość.

    Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

  9. #129
    Osadnik Awatar mnlf
    Dołączył
    28.02.2012
    Posty
    81
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Zeffir61 Zobacz posta
    Nie wiem czy ktoś już pisał na ten temat ale czy są jakieś minimalne wymagania do płynnego działania gry na silniku Unity w przeglądarce?
    Posiadam komputer z procesorem - I5 2,2Ghz 4wątkowy, grafika - 1GB, Pamięć RAM - 6GB, system win 10 x64
    Mapa Wczytuje się około 10 min a płynność gry katastrofa, o blokach w przygodzie nie ma mowy.
    Pytam ponieważ nie wiem czy aby kontynuować rozgrywkę poprzez przeglądarkę w przyszłości nie trzeba kupywać nowego sprzętu.
    Wreszcie dzisiaj udało mi się uruchomić wersję z serwera testowego.

    Mam i5 3,3GHz (3,6GHz w trybie turbo jeśli nie są obciążone wszystkie rdzenie) 8GB RAM, GeForce GTX 660, ubuntu 18.04 i działa całkiem płynnie, tak jak wersja flaszowa a może nawet lepiej.

    Podczas gry obciążony jest tylko 1 rdzeń procesora, a pozostałe 3 w minimalnym stopniu.
    Stara wersja grzała procesor mocniej niż nowa, chociaż obciążenie było równiej rozłożone (kiedyś było 4×40%).

    Cieszę się, że po blisko półrocznej przerwie będę mógł wrócić do gry. Oby jak najszybciej to co jest na serwerze testowym trafiło na normalne serwery.

    Jeśli na moim starym komputerze działa tak dobrze to jest szansa na to, że będzie się dało grać nawet na telefonie.

    Wolno się wczytywało tylko za pierwszym razem, za drugim poszło już szybko - prawdopodobnie kwestia odpowiedniego ustawienia cache przeglądarki.

  10. #130
    Osadnik Awatar Stary_Niedźwiedź
    Dołączył
    02.03.2020
    Posty
    138
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Czesłaf Zobacz posta
    Niedźwiedź dajesz odpowiedź a mam wrażenie że nie czytasz tego co ktoś napisał a napisałem wyraźnie że i w domu i w pracy się takie rzeczy dzieją czyli dwa inne kompy 2 inne nety i 2 inne systemy. Łopatologiznie ping 12 ms , pobieranie 50 Mbps wysyanie 20 Mbs nie używam programu do znajdek , nie ściągam. Nie działy się takie rzeczy na przegladarkowej wersji a zaczeły jak wszedł klient i to nie odrazu a komp system i net ten sam to na kogo mam narzekać ? I 500 razy na czacie widziałem - sory za zwłokę w przyjeciu przygody ale musiałem restart klienta zrobić. No ale co bede tłumaczył jakoś ogarniam choc to wkurzajace a wy sobie dalej róbcie za adwokatów BB jak chcecie. Aha klient dodany do wyjątków od początku i co najważniejsze ciasteczka wyczyszczone
    Umiem czytać a to co napisałem to tylko próba wyeliminowania ewentualnych powodów. Samo napisanie "mam 2 kompy, w pracy mi gra tez nie działa" nic mi/nam nie mówi. Poza tym ty chyba też się lekko pogubiłeś bo temat tego wątku dotyczy wersji Unity a nie klienta gry... Więc...
    Z drugiej strony jak to jest że mi TSO na kliencie działa od samego początku bezproblemowo. Na stacjonarnym jak i na laptopie (stary laptop z jednym z pierwszych edycji i3 i 4GB RAMu)? Chociaż to bardziej pytanie do przekazania deweloperom.

Odpowiedz w tym wątku
Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 15 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.