Odpowiedz w tym wątku
Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 157

Wątek: Pierwsze Informacje: Unity - Dyskusja

  1. #81
    Osadnik
    Dołączył
    23.04.2012
    Posty
    47
    Serwer
    Nowa Ziemia
    @BB_Penelopa: mam monitor 4K i gra w Unity wyraznie wszystko jest 4 razy mniejsze - tzn. ma 2 razy mniejsza szerokosc i 2 razy mniejsza wysokosc - nie da sie grac, poniewaz literki i wszystko inne jest tak male, ze nie da sie tego czytac.

    W jaki sposob zeskalowac cala gre n 200%?

    Edit: jezeli ktos by mial podobny problem, to w kolku zebatym w grze, po lewej stronie sie ono znajduje, na dole wyskakujacych ustawien jest "UI Scale", wylaczylem automatic (sie ustawilo na 125% i ustawilem na 200%).
    Ostatnio edytowane przez MagicznyGarnek ; 29.04.2021 o 00:48

  2. #82
    Osadnik
    Dołączył
    23.09.2012
    Posty
    102
    Serwer
    Złota Góra
    W przewodniku logowania do serwa testowego Kumankun podaje info,żeby logować się danymi do konta ubisoft podaje te dane tz. adres mailowy , hasło ( strona jest taka sama jak przy normalnej grze teraz przecież ) a zostaję zalogowany jako nowy settler co robie nie tak ktoż wie???

    dla pewności sprawdziłem jeszcze dane na koncie ubisoft i adres mailowy do logowania jest taki jak podaje i nie wiem dlaczego jestem logowany jako
    nowy settler
    Ostatnio edytowane przez bigfrajer ; 29.04.2021 o 07:22

  3. #83
    Generał Awatar set2g
    Dołączył
    25.02.2012
    Posty
    4,296
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jak wejdziesz do gry wyskoczy ci okienko z wyborem nicku i avatara, po tych zabiegach na stronie głównej juz powinien byc nick jaki wybrałeś

  4. #84
    Osadnik
    Dołączył
    25.08.2012
    Posty
    125
    Serwer
    Czarci Gaj
    Spróbowałem i za prawdę powiadam Wam w tym roku nie ujrzymy Unity na live serwerze.
    Połowa nie działa a druga połowa jest zbugowana.
    Płakać się chce jak się widzi jak po macoszemu traktowana jest marka The Settlers, która przez prawie 30 lat zabawiała graczy z całego świata i była swego rodzaju wyznacznikiem dla gier tego typu.
    Teraz to jest tylko bagno z którego BB nadal próbuje wyławiać pieniądze z przywiązanych do niej graczy.

  5. #85
    Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Dołączył
    23.07.2015
    Posty
    5,606
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam serdecznie!

    Dziękuję, że testujecie Unity. Dzięki Wam deweloperzy będą mogli ulepszyć system.

    Możecie również zostawić opinie i uzyskać wiele cennych informacji w naszej nowej sekcji forum.

    Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

  6. #86
    Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Dołączył
    23.07.2015
    Posty
    5,606
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez MagicznyGarnek Zobacz posta
    @BB_Penelopa: mam monitor 4K i gra w Unity wyraznie wszystko jest 4 razy mniejsze - tzn. ma 2 razy mniejsza szerokosc i 2 razy mniejsza wysokosc - nie da sie grac, poniewaz literki i wszystko inne jest tak male, ze nie da sie tego czytac.

    W jaki sposob zeskalowac cala gre n 200%?

    Edit: jezeli ktos by mial podobny problem, to w kolku zebatym w grze, po lewej stronie sie ono znajduje, na dole wyskakujacych ustawien jest "UI Scale", wylaczylem automatic (sie ustawilo na 125% i ustawilem na 200%).
    Dziękuję za instrukcje dla innych Graczy!


    Możesz również zostawić opinie i uzyskać wiele cennych informacji w naszej nowej sekcji forum.

    Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

  7. #87
    Osadnik
    Dołączył
    23.04.2012
    Posty
    47
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez YouRQ Zobacz posta
    Spróbowałem i za prawdę powiadam Wam w tym roku nie ujrzymy Unity na live serwerze.
    Połowa nie działa a druga połowa jest zbugowana.
    [...]
    Ja przez około 40 minut doszedłem do poziomu 10-tego. Zauważyłem dużo mankamentówn, np:
    * wyskakujące okna w obecnej grze się zastępują - czyli mając otwarte okno np. handlu, wybierając np. księgę zadań, handel się zamyka - na unity obecnie oba pozostają otwarte i jedno zasłania drugie
    * można wysłać geologa albo odkrywce, a mimo to wysyłka tego samego geologa czy odkrywcy jest nadal możliwa - co więcej, ta akcja która nie zablokowała specjalisty, wykonuje się w tle
    * w domu władyki oraz w podsumowaniu gospodarki nie ma opisów z liter, tylko ikony, tekst się pojawia po najechaniu wskaźnikiem
    * wyskakujące opisy, szczególnie w kolejce budowania, wychodzą poza ekran, więc nie wiadomo ile kleju kosztuje natychmiastowa budowa, czy jakich zasobów brakuje
    * czasami przy budowie czegoś z menu budowli, pojawia się typowy dźwięk umieszczenia w kolejce budowania, ale się wcale nie buduje

    Plus do tego interfejs jest koszmarnie wolny oraz reaktywność zdarzeń jest koszmarnie wolna - np. zaliczanie questów.

    No ale ogólnie główna mechanika działa:
    * jest wyspa, są magazyny
    * oblicza odległości do magazynów
    * budynki produkcyjne mają składowe czasu produkcji i ta produkcja idzie
    * działają przynajmniej częściowo odkrywcy, etc
    * działa magazyn prowiantu
    * i wiele innych

    Także to co nie działa, to wygląda jakby wymagało poprawek, a na pewno nie pisania od nowa lub przepisywania całkowitego. Jest nieźle. Tylko, że to już jest 2 miesiące po czasie ;-)

  8. #88
    Generał Awatar sparkz
    Dołączył
    20.01.2012
    Posty
    3,516
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez MagicznyGarnek Zobacz posta
    * jest wyspa, są magazyny
    * oblicza odległości do magazynów
    * budynki produkcyjne mają składowe czasu produkcji i ta produkcja idzie
    Sęk w tym, że przepisanie logiki odpowiadającej za wykonywanie przez backend prostych czynnosci o zadanych porach to jest cos na czego zrobienie nie powinni potrzebowac wiecej niz 1-2 osobodni.

    Największy ciężar to przeniesienie całej otoczki z jednej technologii na drugą, która, jak się spodziewam, działa zupełnie inaczej. Jak coś takiego jak ręczne zaliczenie questa im nie dziala (do czego sie sami przyznaja) to znaczy ze cala ta wersja jest w powijakach i mozna sie spodziewac, ze bedzie zgrabnie dzialac za rok jak nie pozniej.

    Dla porownania (uwierz lub nie ) ale jak zaczynalem w styczniu 2011 w wersje ktora wtedy miala 3 miesiace od poczatku istnienia (a nie przepisania juz istniejacej logiki), to ta wersja co prawda nie miala contentu, ale dzialala w sposob kompletny. Wiec jesli po 2 miesiacach maja tyle ile maja to nie napawa to optymizmem.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

  9. #89
    Odkrywca
    Dołączył
    16.10.2014
    Posty
    664
    Serwer
    Złota Góra
    moja propozycja przesuncie to unity nawet o 5 lat , byle by dzialalo ... no chyab ze potrzebujecie jeszcze wiecej czasu...

    czy targowisko dziala?
    Ostatnio edytowane przez pretor29 ; 29.04.2021 o 19:22 Powód: xxx

  10. #90
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    25.09.2020
    Posty
    1
    Serwer
    Nowa Ziemia
    u mnie na Firefoxie taki błąd wyskakuje zaraz po zalogowaniu

    An error occurred running the Unity content on this page. See your browser JavaScript console for more info. The error was:
    RuntimeError: index out of bounds

    Ekran się mrozi i nie ma możliwości grania

Odpowiedz w tym wątku
Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.