Zobacz wyniki ankiety: Profile Specjalistów

Głosujących
43. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, jestem za.

    40 93.02%
  • Nie, pomysł nie trafiony

    3 6.98%
Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Profile Specjalistów

  1. #1
    Osadnik Awatar Stary_Niedźwiedź
    Dołączył
    02.03.2020
    Posty
    135
    Serwer
    Nowa Ziemia

    Profile Specjalistów

    Chciałbym zaproponować wprowadzenie profili dla specjalistów.
    Z czym to się je?
    Generałowie - towrzymy profil do którego "wrzucamy" genarała/ów z przydzielonym wojskiem. Można by tworzyć profile dla poszczególnych przygód i zamiast ręcznie klikać generałów i przydzielać im wojsko, klikamy odpowiedni profil i gra automatycznie zaznacza generałów i dobiera im wojsko wcześniej zdefiniowane w profilu.
    Odkrywcy/Geolodzy - tu podobnie. Dodajemy do profilu tylu odkrywców ilu nam pasuje i ustawiamy na jakie poszukiwania mają iść.

  2. #2
    Osadnik Awatar Kouta_Aoi
    Dołączył
    19.11.2012
    Posty
    70
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    O ile brzmi to wspaniale i wykonalnie, o tyle niestety, znając Ubi nie dadzą niczego co automatyzuje grę.

  3. #3
    Osadnik
    Dołączył
    09.06.2013
    Posty
    178
    Serwer
    Kolonia
    To nie jest "automatyzacja" - nie ustawiasz, żeby samo za Ciebie gralo. Po prostu oszczednosc czasu. To tak jak z zaznaczaniem wielu wiadomosci - dlaczego to wprowadzili skoro to "automatyzacja"? : ) Spoko, jeśli nie chcą, niech nie wprowadzają, ale niedługo już nikt nie będzie grał w TSO.
    Zapraszam do głosowania na moje pomysły dotyczące nowych budynków oraz usprawnień istniejących!
    Jeśli pomysł uzyska minimum 40 głosów "za" - zostanie przekazany do developerów.

  4. #4
    Osadnik
    Dołączył
    29.04.2017
    Posty
    38
    Serwer
    Kolonia
    Myślałem podobnie i miałem napisać temat ale Niedźwiedź mnie uprzedził.

    Robiąc Drwala non stop, muszę wysłać tam 18 generałów. Za każdym razem gdy pojawia się okienko wysłania gienków - nieważne czy są tam generałowie używani, czy nie, jest ich od cholery i każdego oddzielnie trzeba szukać by ich oddelegować na przygodę. W międzyczasie pojawia się "freeze" ekranu i cały proces SZLAG trafia. Trzeba od nowa wtedy klikać... Jest to cholernie irytujące.

    Dlatego moim zamysłem jest stworzenie GRUP. W specjalnym oknie wybieralibyśmy opcję Utwórz Grupę. Nadajemy jej nazwę, przykładowo :"DRWAL" i przydzielamy do grupy generałów z wojskiem lub bez, + kwatermistrza jak ktoś ma życzenie. I tak mielibyśmy utworzoną grupę. W oknie przygody, gdzie wysyłamy wojsko pojawia nam się jakaś ikonka danej grupy, klikamy na nią i cały peleton od razu idzie na przygodę.

    Naprawdę, drażni mnie to, że mamy 1500 generałów i specjalistów, z czego wielu jest wciskane na siłę niepotrzebnie w jakichś paczkach i leżakują przez to w Gwieździe. Mimo wszystko CAŁY czas są widoczni w oknie wysyłania generałów na przygodę i trzeba to dziadostwo przewijać kilka razy by się dokopać do tych co nas interesują.
    Już [TAJNE] z jakimiś budynkami, które by to umożliwiały, chodzi o samą OPCJĘ która to usprawni i nie pieprzcie głupot, że to AUTOMATYZACJA, bo automatyzacje to wy macie w pralce w łazience.

    Kończąc ten post popieram mimo wszystko pomysł Niedźwiedzia.

  5. #5
    Odkrywca Awatar Jurek12345
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    984
    Serwer
    Czarci Gaj
    Możesz przecież dla najbardziej popularnych przygód, które robisz przypisać tagi w nazwie generała, np. DRW, oddzielając tagi spacją. Minusem jest maks 20 znaków, więc tylko dla 4 przygód. Albo zmniejszyć tag do 2 liter, to już 6 przygód przypiszesz. Tylko wtedy wysyłanie przez gwiazdę.
    Ostatnio edytowane przez Jurek12345 ; 05.04.2021 o 13:41

  6. #6
    Osadnik
    Dołączył
    29.04.2017
    Posty
    38
    Serwer
    Kolonia
    Tylko wtedy wysyłanie przez gwiazdę.
    No właśnie i tu kolejny problem bo znów klikasz jak "osioł" wszystko... to jest totalnie bez sensu. O tagach wiedziałem ale znowu na przeszkodzie stoi ta Gwiazda.
    Przykładowo, przy 18 generałach których wysyłam to wtedy na każdego przypada po 3 kliknięcia(wybierz generała + "ku przygodzie" + to potwierdzenie) co daje łącznie 54 kliknięcia.Biorę pod uwagę "zablokowanie" Gwiazdy by nie znikała.
    Gdy wysyłasz standardowo to masz o ponad połowę mniej kliknięć ale wtedy szukaj jak "baran" danego gienka bo tam tagi i wojsko pojawiają jak na niego najedziesz kursorem...

    Tutaj konieczne jest zoptymalizowanie tego procesu bo stale dowalają nowych specjalistów a usprawnień jak nie było, tak nie ma.

  7. #7
    Osadnik
    Dołączył
    28.06.2015
    Posty
    224
    Serwer
    Kolonia
    Najlepsza byłaby gra bez klikania
    Klikanie ma swój urok, ale faktycznie, przy dwudziestym którymś, takim samym zestawie klików, robi się nużące.
    Głosuję na tak, acz projekt trafi pewnie do niszczarki...

  8. #8
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    21.06.2020
    Posty
    12
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    a ja zachęcam do bojkotu bebe Drodzy gracze, automatyzujcie wszystko, tylko dobrze się z tym ukrywajcie i po kłopocie

  9. #9
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    24.11.2012
    Posty
    12
    Serwer
    Kolonia
    drwala sie robi brodą i na premkach teraz prawie 2 mln expa

  10. #10
    Odkrywca
    Dołączył
    16.10.2014
    Posty
    626
    Serwer
    Złota Góra
    za , pomysl dobry ... ale oczywiscie uslyszysz tekst z gory "pomysl zostanie przekazany dalej , ale nic nie moge obiecac" i wyladuje w koszu jak wszystko

Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.