z3nfist Dzieki za wrzute wszystkiego w jednym .Kopiuj wklej zrestartuj pomoglo.
Tylko ja sie pytam : gdzie w tym wszystkim jest BB??? Zal najprostszych slow
z3nfist Dzieki za wrzute wszystkiego w jednym .Kopiuj wklej zrestartuj pomoglo.
Tylko ja sie pytam : gdzie w tym wszystkim jest BB??? Zal najprostszych slow
BB zajęte jest nie tylko Settlersami, ale i innymi, może bardziej dochodowymi grami. Ilość grających nie ma z tym nic wspólnego.
Innym zajęciem BB jest nadzór nad powstawaniem stabilnego klienta - a przeniesienie i sprawdzenie kodu na inny język może zająć i rok.
padłem
U mnie to tak wygląda, i działa:
https://prnt.sc/xq1gtk
https://prnt.sc/xq1hfd
wklejenie client.swf do folderu client dopiero dziś uruchomiło grę..
prnt.sc/xx0vz8
i działa ale co człowiek się naczekał.. dziękuje że wreszcie działa(31stycznia 2021 13:05)
PS: kilka dni temu gracze polecali jeszcze raz instalcje klienta .. więc zrobiłem ,uruchomiłem i nadal komunikat "nie można zaktualizować"
dopiero wklejenie client.swf do folderu Client dopiero dziś uruchomiło grę..
nic nie wspomniałem o flaschu bo gra do 8 rano 26 stycznia działa bez problemu
plik cilent.swf pobrałem z drive.google.com/file/d/1Sg1eogDTkYR_ZGC-hTNypBv4JjpQvzCI/view
bo link z plikem od Penelopy był nie możliwy do pobrania
Działa wszystko :-) oby bez nowych problemów
historia:
prnt.sc/xp0ua6 - 26stycznia 2021
wczoraj gitara dzis jak widać kicha.. po ponownym pobraniu The Settlers Online Installer i zainstalowaniu to samo..
ręce opadają..
edit:
nie aktualizowałem z rok flascha ani przeglądarki, specjalnie tylko do tej gry.. do innych celów korzystam z innej przeglądarki...
forum.thesettlersonline.pl/threads/47681-Problemy-po-aktualizacji-26-stycznia-2021/page7
drive.google.com/file/d/1Sg1eogDTkYR_ZGC-hTNypBv4JjpQvzCI/view
Po skorzystaniu z porady powyżej i załadowaniu nowego mniejszego pliku client swf nadal to samo ..ehhh
jest 29 stycznia 2021 rano około 7.05 czy naprawicie logowanie..? nie moge sie zalogować po tej waszej aktualizacji..
Ostatnio edytowane przez Aleksygra ; 31.01.2021 o 16:25 Powód: dla jasności co kiedy
Hej, dzieki za porade z3nfist . Jak pisales skopiowalem do folderu The Settlers Online caly folder client. Niestety nie dziala.
A jaka masz zawartosc folderu w ktorym jest folder Client? zobacz co jest u mnie.
Warto nadmienic ze po ponownej instalacji Uplay folder Client w ogole nie istnieje!
Wiec pierwotnie nie zmienialem konfiguracji foldera- jedynie dodalem plik client.swf
Ostatnio edytowane przez Pomorek ; 31.01.2021 o 14:54
Probowalem juz tak jak MOD_Victoria i tez kicha.
Dla jasnosci tak wyglada folder po reinstalacji- brak w nim foldera Client.
I nawet (za rada z3nfist ) po wstawienu calego foldera Client i zawartych w nim plikow gra dalej sie nie laduje.
Moze cos pominalem?
Ostatnio edytowane przez Pomorek ; 31.01.2021 o 15:28
@Pomorek
Nie masz folderu Client. Zaloguj się na stronie TSO, kliknij Pobierz. Potem zaintasluj The Settlers Online.exe. Odpal grę. Folder Client powinien się utwrzozyć przy 1szym uruchomieiu gry. Jak się uruchomi to luz. Jeśli nie to wejdź do katalogu Client. Sprawdź czy masz plik Client.swf. Jeśli jest to go usuń. Jeśli go nie masz i/lub go usunąłeś ściągnij mój plik i wklej go do katalogu Client. Katalog Client powienien zawierać to co z3nfist już wrzucał dziesiątki razy.
Link do mojego pliku Client.swf <--klik
@aleksygra (i inni)
Nie potrzebujesz Flasha aby TSO działało. Możesz spokojnie odinstalować Flasha.
Po całej tej instalacji, kopiowaniu i wklejaniu, gdy uruchomisz grę i dalej nic się nie dzieje:
1. Zaczekaj chwilę, czasem uruchomieie klienta może trochę potrwać.
2. Włącz menadżera zadań (Ctrl+Shift+Esc) i zakończ zadania Client i/lub The Settlers Online (te ostatnie będzie na dole listy zadań, może być tak że będzie tylko jedno zadanie aktywne lub dwa). Uruchom grę ponownie.
3. Jeśli używasz fiddelra do wyszukiwania kolekcji, wyłącz go zanim uruchomisz grę.
Ostatnio edytowane przez Stary_Niedźwiedź ; 31.01.2021 o 15:55
MASAKRA... Pomorek
jesli dales moj caly katalog, to czemu pliki z niego są w katalogu głównym The Settlers Online
w tym katalogu The Settlers Online
muszą być katalogi..
Adobe AIR
Client
META-INF
tak to wygląda, u mnie:
zaś w katalogu Client jest tak:
![]()
Ostatnio edytowane przez z3nfist ; 31.01.2021 o 16:33
pozdro Rafali pozdrow wszystkich w gildi od hfh