Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Instrukcja dla Windows - dyskusja

  1. #1
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    04.07.2012
    Posty
    319
    Serwer
    Kolonia

    Instrukcja dla Windows - dyskusja

    DAJE W TYM MIEJSCU, bo zauważam, ze ludzie nie sprawdzają innych tematów na forum:


    LUDZIE, czy w w ogóle czytacie cały temat, czy tylko zamieszczacie swój post, a przecież tyle razy było , co zrobić, jeśli pisze :


    "Your client could not be updated please make sure to start the game via the website.
    Also make sure that you are still logged in.If the problem persists please contact support
    "



    1. Logujesz się.
    2. Klikasz graj i pobierasz klienta.
    3. Instalujesz klienta. (bez zmiany lokalizacji instalacji)
    4. Pobierasz plik z https://thinfi.com//y757
    5. Wchodzisz w c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\
    6. Tworzysz nowy folder o nazwie Client
    http://z3nfist.cba.pl/images/client+.jpg tak to wyglada
    7. Wklejasz pobrany plik. http://z3nfist.cba.pl/images/2020-12-18_234553.jpg
    8. Odświeżasz przeglądarkę, klikasz graj i czekasz aż się klient uruchomi. Może to długo potrwać, nawet kilkanaście minut. Może wyskakiwać problem że program nie odpowiada - ignorujemy to i czekamy. Kolejne uruchomienia będą już trwały chwilę.

    Jak trzeba, to czasem kolejne logowanie i jest ten sam błąd to trzeba te instrukcje zrobić od nowa, odinstalowując poprzednia instalacje klienta.

    tu instrukcja zrobiona przez uzytkownika niemieckiego forum, wersja po pl:
    https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post292480

    tu inne rady by moc , w koncu wykonac instrukcję z gory tematu:

    Uwaga #1: Jeśli ktoś nie może odnaleźć ścieżki: c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Client\ bo nie może odnaleźć folderu AppData

    to dla Windows 10:
    1. Wchodzimy do folderu c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\ .
    2. Przechodzimy do paska na górze - narzędzia główne, udostępnianie, widok.
    3. Wybieramy WIDOK.
    4. Zaznaczamy "Ukryte elementy".
    5. Dalej według poradnika z góry posta.

    Dla Windows 7:
    1. Górny lewy róg kliknij "Organizuj"
    2. Opcje folderów i wyszukiwania
    3. Przejdź do zakładki Widok
    4. Przejdź do "Ukryte pliki i foldery" i zaznacz "Pokaż ukryte" i zapisz zmiany.

    Uwaga #2: Jeśli po kliknięciu "Graj" i odczekaniu 1min nie ładuje się klient to kliknij "Graj" ponownie.

    Uwaga #3: Jeśli nadal nic się nie dzieje to spróbuj wyłączyć antywirusy.

    Uwaga #4: Włącz obsługę ciasteczek na stronie głównej.
    1. Obok adresu strony głównej kliknij "kłódkę"
    2. Kliknij "Pliki cookie"
    3. Dopuść pliki cookie z settlersów i kliknij gotowe.

    Uwaga #5:Nie można uruchomić programu - na komputerze nie znaleziono api-ms-win-core-localization-l1-2-0.dll
    1. Należy wejść na stronę helpx adobe i zainstalować "Aktualizację dla programu uniwersalnej obsługi C w systemie Windows firmy Microsoft". Rozwiązanie tutaj: https://helpx.adobe.com/pl/download-...on_launch.html

    Uwaga #6: Do użytkowników MAC - wersja na ten system ma być wypuszczona na początku stycznia(źródło)

    Uwaga #7: Sprawdzenie systemu 32 czy 64 bit.
    1. Wchodzimy w "Mój komputer"
    2. Klikamy w wolne pole prawym przyciskiem myszy
    3. Klikamy właściwości.
    4. Odczytujemy typ systemu (32/64)


    Poradnik dla graczy z systemem 64bit WIN7, WIN8, WIN10 (nie będzie działać na 32 bitach)



    pozdro
    Ostatnio edytowane przez z3nfist ; 20.12.2020 o 18:34 Powód: prosze MODA, o przyklejenie tematu, nie usuwanie Go.

  2. #2
    Osadnik
    Dołączył
    08.06.2012
    Posty
    222
    Serwer
    Kolonia
    paczka świąteczna dl Z3 za poradnik sie należy

  3. #3
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    07.05.2012
    Posty
    2
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Do z3nfist
    Myślisz że jesteś taki MUNDRY bo u ciebie działa?
    Mam wszystko zrobione i żeby było zabawniej gra zadziałała 2 razy a za trzecim się już nie uruchamia.
    Lepiej: Process Explorer (firmy Sysinternals) pokazuje działający w Chromie proces 'The Settlers Online', ale jedyne co można z nim zrobić to go ubić.
    Też mi zadasz pytanie o "czytaniu ...."
    A tak na marginesie
    to porada w stylu:
    "Jak trzeba, to czasem kolejne logowanie i jest ten sam błąd to trzeba te instrukcje zrobić od nowa, odinstalowując poprzednia instalacje klienta."
    Bez komentarza

    Pozdrawiam

  4. #4
    Odkrywca
    Dołączył
    16.10.2014
    Posty
    625
    Serwer
    Złota Góra
    chlopie nie wyszlo ci i tyle a zenfist zrobil kawal dobrej roboty bo jednak sporej liczbie osob pomogl a TY co zrobiles?

    wyplakuj sie do bb a nie do ludzi ktorzy cos sami od siebie robia
    Ostatnio edytowane przez pretor29 ; 20.12.2020 o 16:00 Powód: xxx

  5. #5
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    04.07.2012
    Posty
    319
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Tweedy Zobacz posta
    Do z3nfist
    Myślisz że jesteś taki MUNDRY bo u ciebie działa?
    Mam wszystko zrobione i żeby było zabawniej gra zadziałała 2 razy a za trzecim się już nie uruchamia.
    Lepiej: Process Explorer (firmy Sysinternals) pokazuje działający w Chromie proces 'The Settlers Online', ale jedyne co można z nim zrobić to go ubić.
    Też mi zadasz pytanie o "czytaniu ...."
    A tak na marginesie
    to porada w stylu:
    "Jak trzeba, to czasem kolejne logowanie i jest ten sam błąd to trzeba te instrukcje zrobić od nowa, odinstalowując poprzednia instalacje klienta."
    Bez komentarza

    Pozdrawiam
    jeśli ci 3 razem nie zaskoczyła, to czemu nie zrobisz odinstalować i zainstalować całość, to 2 minuty czasu, ale wolisz walnąć ze to beee, bb wroci w poniedzialek to zrobią konserwe, albo nie, uznaja ze wsio jest ok, jak zawsze.

  6. #6
    Odkrywca
    Dołączył
    26.03.2012
    Posty
    608
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ja tylko dopiszę tyle, że być może problemem z plikiem który trzeba ściągnąć jest to, że jakiś program go usuwa (malware, spyware, antywir, itp), pewnie niektórzy mają wszystko na raz zainstalowane. Może trzeba go/je po prostu wyłączyć i nie będzie problemu z ponowną instrukcją instalacji od nowa.

  7. #7
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    12.03.2012
    Posty
    26
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Tweedy Zobacz posta
    Do z3nfist
    Myślisz że jesteś taki MUNDRY bo u ciebie działa?
    Mam wszystko zrobione i żeby było zabawniej gra zadziałała 2 razy a za trzecim się już nie uruchamia.
    Lepiej: Process Explorer (firmy Sysinternals) pokazuje działający w Chromie proces 'The Settlers Online', ale jedyne co można z nim zrobić to go ubić.
    Też mi zadasz pytanie o "czytaniu ...."
    A tak na marginesie
    to porada w stylu:
    "Jak trzeba, to czasem kolejne logowanie i jest ten sam błąd to trzeba te instrukcje zrobić od nowa, odinstalowując poprzednia instalacje klienta."
    Bez komentarza

    Pozdrawiam
    Człowieku masz pretensje że masz nasrane w systemie. Z z3nfist siedzieliśmy można powiedzieć cały dzień i szukaliśmy różnych rozwiązań. W końcu się udało i wielu osobom pomogliśmy. Ładnie opisał wam to tutaj na forum. Czasami zaskoczy za pierwszym czasami za trzecim razem i nic z tym nie zrobisz.. Różne przyczyny mogą być tego że nie działa jak chociażby tak błacha jak system 32bit.. antywirus, nieaktualizowany system.. brak bibliotek pakietów programów i różne inne czynniki... A co do czytania to uwierz mi przeglądając temat to dużo pytań na których jest odpowiedź już na pierwszej stronie...
    Ostatnio edytowane przez In5an1aC ; 20.12.2020 o 16:58

  8. #8
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    05.01.2013
    Posty
    16
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez z3nfist Zobacz posta
    DAJE W TYM MIEJSCU, bo zauważam, ze ludzie nie sprawdzają innych tematów na forum:


    LUDZIE, czy w w ogóle czytacie cały temat, czy tylko zamieszczacie swój post, a przecież tyle razy było , co zrobić, jeśli pisze :


    "Your client could not be updated please make sure to start the game via the website.
    Also make sure that you are still logged in.If the problem persists please contact support
    "



    1. Logujesz się.
    2. Klikasz graj i pobierasz klienta.
    3. Instalujesz klienta. (bez zmiany lokalizacji instalacji)
    4. Pobierasz plik z https://thinfi.com//y757
    5. Wchodzisz w c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\
    6. Tworzysz nowy folder o nazwie Client
    http://z3nfist.cba.pl/images/client+.jpg tak to wyglada
    7. Wklejasz pobrany plik. http://z3nfist.cba.pl/images/2020-12-18_234553.jpg
    8. Odświeżasz przeglądarkę, klikasz graj i czekasz aż się klient uruchomi. Może to długo potrwać, nawet kilkanaście minut. Może wyskakiwać problem że program nie odpowiada - ignorujemy to i czekamy. Kolejne uruchomienia będą już trwały chwilę.

    Jak trzeba, to czasem kolejne logowanie i jest ten sam błąd to trzeba te instrukcje zrobić od nowa, odinstalowując poprzednia instalacje klienta.

    tu instrukcja zrobiona przez uzytkownika niemieckiego forum, wersja po pl:
    https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post292480

    tu inne rady by moc , w koncu wykonac instrukcję z gory tematu:

    Uwaga #1: Jeśli ktoś nie może odnaleźć ścieżki: c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Client\ bo nie może odnaleźć folderu AppData to dla Windows 10.
    1. Wchodzimy do folderu c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\ .
    2. Przechodzimy do paska na górze - narzędzia główne, udostępnianie, widok.
    3. Wybieramy WIDOK.
    4. Zaznaczamy "Ukryte elementy".
    5. Dalej według poradnika z góry posta.

    Dla Windows 7:
    1. Górny lewy róg kliknij "Organizuj"
    2. Opcje folderów i wyszukiwania
    3. Przejdź do zakładki Widok
    4. Przejdź do "Ukryte pliki i foldery" i zaznacz "Pokaż ukryte" i zapisz zmiany.

    Uwaga #2: Jeśli po kliknięciu "Graj" i odczekaniu 1min nie ładuje się klient to kliknij "Graj" ponownie.

    Uwaga #3: Jeśli nadal nic się nie dzieje to spróbuj wyłączyć antywirusy.

    Uwaga #4: Włącz obsługę ciasteczek na stronie głównej.
    1. Obok adresu strony głównej kliknij "kłódkę"
    2. Kliknij "Pliki cookie"
    3. Dopuść pliki cookie z settlersów i kliknij gotowe.

    Uwaga #5:Nie można uruchomić programu - na komputerze nie znaleziono api-ms-win-core-localization-l1-2-0.dll
    1. Należy wejść na stronę helpx adobe i zainstalować "Aktualizację dla programu uniwersalnej obsługi C w systemie Windows firmy Microsoft". Rozwiązanie tutaj: https://helpx.adobe.com/pl/download-...on_launch.html

    Uwaga #6: Do użytkowników MAC - wersja na ten system ma być wypuszczona na początku stycznia(źródło)

    Uwaga #7: Sprawdzenie systemu 32 czy 64 bit.
    1. Wchodzimy w "Mój komputer"
    2. Klikamy w wolne pole prawym przyciskiem myszy
    3. Klikamy właściwości.
    4. Odczytujemy typ systemu (32/64)


    Poradnik dla graczy z systemem 64bit WIN7, WIN8, WIN10 (nie będzie działać na 32 bitach)

    ======------------======

    z innej beczki,

    jest sposob na znajdki:

    robimy max powiększenie wyspy ,
    robimy print screen i wklejamy go na te stronę,
    http://settlersonlinemaps.com/tsofinditems.php
    poprzez kombinację klawiszy ctrl+v .

    oto rezultat:


    pozdro
    Robię to setny raz i to samo morze ja mam starego kompa i stary system ale co ciekaw u syna na nowym lapku z win 10 64 jest to samo to co tu jest grane u innych chodzi u drugich nie morze to już tylko gra dla wybrańców kto więcej klejek kupuje pozdrawiam

  9. #9
    Odkrywca
    Dołączył
    04.03.2012
    Posty
    1,068
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Niektórym doradzę cierpliwość.
    Jak już myślę, że gra się zawiesiła to czekam, czekam, jakieś 5 min, może dłużej ... i rusza

    o systemach w komputerach nie będę rozmawiał.

  10. #10
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    14.05.2019
    Posty
    26
    Serwer
    Nowy Świat
    Moze jeszcze trzeba trzy razy zrobic kupe zrob to zrob tam to otworz zamkinij kopioj ludzie ja chce grac w gre anie budowac bombe co za bzdety zeby zagrac w tak molo trudna gre

Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.