Odpowiedz w tym wątku
Strona 90 z 106 PierwszyPierwszy ... 40 80 88 89 90 91 92 100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1058

Wątek: Nowy klient do pobrania - Dyskusja

  1. #891
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    21.11.2013
    Posty
    10
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Stary_Niedźwiedź Zobacz posta
    Tym którym nie odpala Gra. Klikasz w GRAJ coś tam mignie i nic sie nie dzieje.

    Zaloguj się na stronie TSO
    Pobierz Aplikacje
    Zainstaluj
    Uruchom TSO klikając na GRAJ na stronie
    Jeśli gra się uruchomi to gratuluję. Jeśli nie to:
    Naciśnij na klawiaturze Ctrl+Shift+ESC. Uruchomi się manager zadań
    Na dole kliknij na Pokaż Więcej/More Details
    Kliknij zakładkę Szczegóły/Details
    Odnajdź uruchomioną aplikacje TheSettlersOnline.exe (nie Clinet!!!)
    Kliknij prawym klawiszem Właściwości/Properties
    Zakładka Zgodnosć (czy jakoś tak)/Compatibility
    Zaznacz by aplikacja uruchamiała się z prawami administratora
    Zatwierdź, kliknij OK. Jeśli okienko z właściwościami się nie zamknęło to je zamknij
    Kliknij prawym klawiszem myszy na uruchomiony proces TheSettlersOnline.exe i zamknij zadanie (pierwsza opcja bodajże)
    Wróć do strony TSO i kliknij w GRAJ ponownie.
    Zostaniesz zapytany/a o zgode na ewentualne wprowadzanie zniam na komputerze. Kliknij TAK

    Testowane na 3 różnych komputerach (win 8 i 10, obydwa 64bit). Windowsy są kompletnie legalne i maja wszystkie najświeższe aktualizacje.

    Bez prawa admina gra się nie uruchamiała. Po powyższych zmianch poszło jak z płatka. Nie podmieniam żadnych plików i nie tworzę żadnych folderów. Jeśli potrzeba to wrzuce filmik jak to zrobić.
    lipa , na win 7 64 bit nie rusza , tylko okieno wyskakuje, cos poszło nie tak .

  2. #892
    Osadnik
    Dołączył
    23.09.2012
    Posty
    102
    Serwer
    Złota Góra

  3. #893
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    04.05.2012
    Posty
    20
    Serwer
    Czarci Gaj
    w końcu dziś ruszyło podczas wyłączonych zapor. W końcu gram Tylko ciągle zrywa. Też tak macie?

  4. #894
    Osadnik Awatar Stary_Niedźwiedź
    Dołączył
    02.03.2020
    Posty
    139
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez RALFIKK Zobacz posta
    lipa , na win 7 64 bit nie rusza , tylko okieno wyskakuje, cos poszło nie tak .
    Jeśli już raportujecie że coś nie działa to troszkę więcej szczegółów. Samo stwierdzenie że nie rusza nic mi nie mówi.
    Mówisz że nie rusza a jednak ci okienko wyskakuje. Jakie to jest okienko, wyskakuje klient na chwile i znika, czy może okienko z przeglądarki pyta o pozwolenie na otwieranie zewnętrznych linków...?
    Jeśli możesz to jakieś screeny.

    Ja rozumiem że to nie tak miało wyglądać z logowaniem, że powinno być prosto ale jest jak jest i jeśli chcecie aby wam pomóc to potrzeba troszkę więcej info. To nie jest moja wina że BB wprowadziło taki system logowania.


    Cytat Zamieszczone przez AndrzKudr Zobacz posta
    w końcu dziś ruszyło podczas wyłączonych zapor. W końcu gram Tylko ciągle zrywa. Też tak macie?
    U mnie wszystko śmiga i nawet chyba lepiej i płynniej niż w przeglądarce. Jedynie przy pierwszym uruchomieniu musiałem poczekać około 30 sek. Zresztą w sygnaturze możesz sprawdzić jak to u mnie szło. Na pewno szybciej się wczytuje wyspa.

    Cytat Zamieszczone przez Zee4c Zobacz posta
    W mojej gildii, na 90 aktywnych graczy, problem z nowym klientem ma jakieś 15 osób. Pozostałe 75 bierze udział w evencie bez problemow.
    U nas podobnie
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 31.01.2021 o 22:26 Powód: połączenie postów

  5. #895
    Osadnik
    Dołączył
    21.11.2012
    Posty
    43
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez kott76 Zobacz posta
    Jedni drugim kasę nabijają a wygląda to tak:
    - program nie działa to zmień sprzęt, na nowym sprzęcie nie zadziałają Ci stare programy kup aktualne oprogramowanie
    i wieczne gonienie się z RAMem, na początku wszystko pięknie działa a później zaczynają się aktualizacje i okazuje się że już nie wystarcza.
    Czas wrócić do planszówek, wyjmę 30letnią i zagram bez problemu
    Święte słowa

  6. #896
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    09.09.2019
    Posty
    1
    Serwer
    Nowy Świat
    Mam Win7 64bit. Od pierwszego dnia po zainstalowaniu klienta gra hulała ,ale te czasy w sekundach to mogą sobie między bajki włożyć. A dzisiaj przestała hulać .Przeglądarka Chrome ,zainstalowana specjalnie na okoliczność klienta,nic nie zmieniane w ustawieniach,komp czyszczony tak jak zawsze i po kliknięciu "graj" nie pojawia się na pasku ikona klienta,czekałem ponad 30 min. Odinstalowałem go ,wyczyściłem komp. i ponownie pobrałem i zainstalowałem ,gra powoli załadowała się i uruchomiła . Wylogowałem się ,wyłączyłem kompa i po 10 godzinach przerwy znowu to samo. Nie jestem informatykiem i nie będę się babrał w tym o czym nie mam pojęcia (jak robi to bb),ale jak uda mi się odpalić grę to wszystko z wyspy rozdaję znajomym i kończę imprezę.

  7. #897
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    27.03.2014
    Posty
    390
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Problemy zaczynaja sie nie w momencie w ktorym sie przerzedzi gildia, tylko gdy umrze handel i bedziecie robic drwale do konca gry bo nie bedzie jeleni ktorzy farmia inne przygody i je sprzedaja.
    problemy z tym byly znacznie wcześniej - patarz moj dopisek o serwerach (bo temty byly kasowane) - a sytuacja z klientem tylko dobije społeczność...
    Milczenie Jaghutów przesycała ironia...
    A SERWERY i tak powinny być połączone..

  8. #898
    Odkrywca Awatar dario_j
    Dołączył
    04.07.2013
    Posty
    660
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Czy ten klient ma jakąś pamięć podręczną czy cuś, by nie pobierać co uruchomienie wszystkich tych megabajtów?
    Jakoś T-Mobil leci sobie w kulki i mam ledwie 1 Mbit/s w porywach do 2, często mniej, pingi po 700 i mnóstwo zgubionych pakietów, a czasem to i zero absolutne neta. W tych warunkach odpalenie gry graniczy z cudem, choć kiedyś na przeglądarce jakoś dawało radę
    Ostatnio edytowane przez dario_j ; 23.12.2020 o 17:55

  9. #899
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    12.03.2012
    Posty
    359
    Serwer
    Kolonia
    U mnie się naprawiło samo, przez weekend nic nie robiłem czekając na BB
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Najgorsze w tej dyskusji jest to, ze moderacja nie pozwoli jej zachowac dla potomnych

  10. #900
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    04.07.2012
    Posty
    324
    Serwer
    Kolonia
    juz sprawdzone, czemu niektórym klient nie chodzi, maja systemy kastraty i wyłączony moduł pobierania aktualizacji

    poki systemu nie postawia, grac nie będą.

Odpowiedz w tym wątku
Strona 90 z 106 PierwszyPierwszy ... 40 80 88 89 90 91 92 100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.