Odpowiedz w tym wątku
Strona 8 z 106 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 10 18 58 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1059

Wątek: Nowy klient do pobrania - Dyskusja

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    A u mnie się w ogóle nie odpaliło. Pokazuje komunikat, że brak pliku w systemie jakieś api-ms-win-core .......

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    konserwacja i jak zwykle wszystko nie działa

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ostatnio edytowane przez Emi3001 ; 18.12.2020 o 14:57

kaczorowyzadek
    Na Windows 7 (64 bit) nie działa, wywala, że nie ma bibliotek ( http://prntscr.com/w5dki1 ). Pewnie koniec gry.

Jak ściągniesz z neta tę bibliotekę i wrzucisz ja do katalogu z instalacją klienta Setów, to później pokaże, że brakuje następnej biblioteki i tak w kółko do (chyba) czwartej sztuki, której nie mogłem ściągnąć i i tak gra nie poszła.
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 23.12.2020 o 20:03 Powód: połączenie postów

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Załadował grę ale przycisk GRAJ nie działa. Nie otwiera się gra. Na innym kompie u męża działa prawidłowo jego konto. Co robić. Zaraz event swiateczny!!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Gra wczytała się za czwartym razem. Wcześniej klient zawieszał się podczas uruchamiania.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Spartacus_34 Zobacz posta
    mozesz napisac krok po kroku dla ulomnych;p
    W "lupce" wpisz "Zapora" i włącz Zaporę Windows Defender. Następnie po lewej Ustawienia zaawansowane. W lewej kolumnie kliknij 'Reguły przychodzące", następnie po prawej "Nowa reguła". Następnie zaznacz "Program", wyszukaj ścieżkę (zaznacz The Settlers Online) a następnie klikaj "Dalej" aż do nadania nazwy. Nazwij np "Settlersy" i zakończ. Powinno zadziałać.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez BB_Penelopa Zobacz posta
    To znaczy, że Twoje działanie jest niezgodne z regulaminem.

BB_Penelopa
    Ale od kiedy? Proszę, pokaż mi to w regulaminie, bo z tego co pamiętam, granie na innych światach nie koliduje ze sobą. Nawet kiedyś support w tej sprawie pisał. Co innego jak ma się dwa konta na jednym i tym samym świecie. Przecież jakiekolwiek przesyłanie surowców nie jest możliwe między światami - to jest tak jakbym grał w dwie osobne gry. To nigdy nie łamało regulaminu...
    Codziennie nowości...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Spartacus_34 Zobacz posta
    mozesz napisac krok po kroku dla ulomnych;p
    Ja niestety korzystam z Malwarebytes Windows Firewall Control, lecz jeśli zadajesz takie pytanie, to nie korzystaj z niego.

Wydaje mi się, że takie ustawienia w standardowym zarządzaniu siecią powinny zwrócić komunikat przy próbie połączenia clienta do neta.

Jak to nie pomoże, to należy dodać regułe wychodzącą w "Zapora systemu Windows z zabezpieczeniami zaawansowanymi"
    dla pliku The Settlers Online.exe oraz i client.exe
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: firewall.jpg, 
wyświetleń: 1122, 
rozmiar: 19.4 KB, 
ID: 3465.  

Początkujący Osadnik Awatar Geralt007
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dodałem wyjątek w defenderze, dalej mam to samo (dodałem wyjątek jako folder)

Odpowiedz w tym wątku
Strona 8 z 106 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 10 18 58 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów