Już pierwszego dnia klient "się zapycha". W połowie gry nie można było wysłać odkrywców/ otworzyć poczty. Dopiero reloog ponownie to umożliwił.
To, że mamy teraz klienta, nie oznacza, że należy zaniedbać normalną konserwację komputera. Po każdej aktualizacji gry należy wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki i pamięć podręczną DNS. Jeżeli pamięć się przepełnia, oczyszczanie należy przeprowadzać częściej. Obecnie tylko przypuszczam, że mogłeś(aś) o tym zapomnieć. Proszę ponownie opróżnić pamięć podręczną przeglądarki i pamięć podręczną DNS. To naprawdę działa. Nawet jeśli większość osadników w to nie wierzy :-). Dlaczego jest to takie ważne teraz, gdy nastąpiła zmiana? Ponieważ gra została przepisana, masz ciągle w pamięci cache stare pakiety danych flash, a gra nie może ich ponownie pobrać. Jeśli usuniesz te stare dane, gra może zapisać nowe dane w przeglądarce. Resetowanie pamięci podręcznej DNS zwykle pomaga.
Aby wrócić do gry, muszę odinstalować klienta i załadować go ponownie ... bez tej procedury okno ładowania otwiera się na 2 sekundy i ponownie znika ...
Nie, nie musisz. Musiałbyś to zrobić za pierwszym razem, gdybyś miał wcześniej zainstalowanego klienta z serwera testowego lub SLIM. Po ściągnięciu nowego następuje deinstalacja starych wersji. Wystarczy załadować stronę startową, zalogować się do swojej gry, kliknąć na przycisk "Graj", i zaakceptować pojawiające się okienko.
Mogę prosić o instrukcje dla Windows 7 64Bit? Nie jestem geniuszem komputerowym.
Teoretycznie nie jest to trudne: uruchom grę jak zwykle, pobierz klienta, a następnie zainstaluj go, zaloguj się i spójrz na pasek stanu (zminimalizuj przeglądarkę), czy otworzyło się nowe okno. Jeśli tak, wszystko jest w porządku, jeśli nie, spójrz na komunikat o błędzie i poszukaj rozwiązania
tutaj. Jeżeli go nie znajdziesz, zamieść zrzut ekranu i opis na forum.
System Windows 7 został oficjalnie pozbawiony wsparcia przez firmę Microsoft i nie otrzymuje już żadnych aktualizacji zabezpieczeń od 2019 roku. Można go użyć, ale może tam brakować różnych ważnych plików. Na przyszłość lepiej przejść na Win10, w większości przypadków możesz nadal używać swojego klucza Win 7 dla Win 10.
Wykonałem pobieranie i instalację na moim komputerze z systemem Windows 7, kliknąłem "graj" i ponownie pobrałem plik. Nie pojawia się żadne wyskakujące okienko. Nie pomogło też kilkakrotne odinstalowanie i ponowne zainstalowanie.
- usuń(wyczyść) pamięć podręczną itp. we wszystkich używanych przeglądarkach,
- wyloguj się i zaloguj ponownie,
- kliknij "graj"
- upewnij się, że masz wyłączony ADBlock i że zezwoliłeś na wyskakujące okienka
Dlaczego użytkownicy Windowsa 32-bitowego zostali wykluczeni ze społeczności? - byłoby miło poznać odpowiedź.
Systemy 32-bitowe po prostu nie mają już specjalnej aktualizacji zabezpieczeń. Windows 7 został już oficjalnie pozbawiony wsparcia przez Microsoft. Ogólnie obsługujemy tylko aktualne i oficjalnie „działające” systemy.
Microsoft oficjalnie zaprzestał sprzedaży Windows XP i 7 (jeden od 2009, drugi od 2019) - wskazana jest więc zmiana na Windows 10. Jeśli więc korzystasz ze starszego systemu lub systemu, który nie jest już wspierany, obecnie możemy zaoferować tylko takie rozwiązanie. Brakuje aktualizacji zabezpieczeń, a komputery są narażone na różne niebezpieczeństwa. Użytkownicy systemu Windows 7 powinni mieć również możliwość używania kluczy systemu Windows 7 w systemie Windows 10.
Niestety, nie możemy zapewnić możliwości gry na systemach operacyjnych, które po prostu nie mają odpowiednich aktualizacji zabezpieczeń. Wersja 32-bitowa systemu Windows nie otrzymała obecnie aktualizacji od firmy Microsoft, mimo że jest aktualna i dlatego brakuje nam plików. Nie spodziewaliśmy się tego. W styczniu otrzymasz specjalnego klienta (podobnie jak gracze na komputery Mac).
Gra działa bardzo słabo na nowym kliencie. Excelsior zawiesza się i nie widać co jest wylosowane.
Excelsior to obecnie temat dobrze znany, ale nie zmienia to stabilności klienta. Jeśli "zamarza i szarpie" musisz opróżnić pamięć podręczną przeglądarki i pamięć podręczną DNS. Konserwacja własnego komputera jest nadal zadaniem graczy i powinna być wykonywana regularnie (po każdej aktualizacji gry lub częściej, w zależności od potrzeb).
Gra na Flashplayerze była znacznie lepsza. Pozwólcie nam zagrać ponownie przez Flashplayera.
Nie ma takiej możliwości. Zrobienie kroku w tył na 3 dni nie ma sensu. Flash znika i dlatego gra będzie możliwa tylko przez klienta do czasu, aż nie przejdziemy na UNITY. Bardzo nam przykro z tego powodu.
Aktualne rozwiązania:
1. KLIENT NIE MOŻE ZOSTAĆ ZAKTUALIZOWANY.
ROZWIĄZANIE
2. KLIENT NIE REAGUJE (klient nie reaguje)
Poczekaj, nie klikaj, po 30-60 sekundach gra się załaduje.
3. WSZYSTKO ZAINSTALOWANE, A JA JESTEM TYLKO WYSYŁANY NA STRONĘ POBIERANIA
Proszę tam poczekać, w większości przypadków żądanie aktywacji loginu/łącza powinno nastąpić po kilku sekundach.
4. APLIKACJA ZABLOKOWANA
Możesz grać przez 1-2 dni i nagle to już nie działa, bo coś zostało zablokowane. W tym przypadku należy przejść do konkretnych programów antywirusowych i sprawdzić, czy nasz plik aplikacji z sekcji AppRoamind został zablokowany. Jeśli tak, musisz go odblokować/dodać do wyjątków. W razie potrzeby należy na chwilę wyłączyć program antywirusowy, aby przetestować, czy gra się uruchomi. Jeśli możesz grać z wyłączonym programem antywirusowym, i nie możesz kiedy go włączysz ponownie, to znaczy, że antywirus zablokował plik.
5. COŚ POSZŁO NIE TAK - komunikat o błędzie
Pojawia się przy zamykaniu gry i zostanie sprawdzona. Niektórzy gracze dostają tę wiadomość przy starcie i nie mogą grać. Czy zweryfikowałeś już swoje konto Ubisoft Settlers? Jeśli nie, to jest to zdecydowanie konieczne. Masz e-mail w swojej skrzynce pocztowej lub możesz go wysłać poprzez stronę startową => Mój profil => Wyślij ponownie e-mail (jeśli jeszcze nie zrobiłeś). Nie zapomnij też o całkowitym wylogowaniu się z gry i zalogowaniu ponownie po zweryfikowaniu maila.