Zamknięty wątek
Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: The Settlers Online przenosi się do Unity!

  1. #11
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    19.01.2020
    Posty
    2
    Serwer
    Kolonia
    Wiecie co jest najbardziej przykre z tego wszystkiego? Mieliście naprawdę bardzo dużo czasu na zrobienie i dostosowanie tego wszystkiego aby płynnie przejść z silnika na silnik. Jak zawsze wszystko dzieje się na ostatnią minutę. Jak zawsze ucierpimy na tym my gracze a Wy napiszecie że to nie wasza sprawa i dacie nam w nagrodę 1 dzień premium, 100 łodyg i 2 kleje do introligatora. Będziecie twierdzić że nic się nie stało o coś nam daliście.

    Cyt.: "...Wiemy, że to nie jest idealne rozwiązanie, ale mamy wielką nadzieję, że przeniesiecie się na nowoczesną technologię razem z nami.
    Żyliśmy i graliśmy razem przez wiele lat i pragniemy kontynuować naszą podróż przez następne lata razem z Wami...."


    My też możemy napisać:

    "...Wiemy, że to nie jest idealna gra, ale mamy wielką nadzieję, że przeniesiecie się na nowoczesną technologię choć raz bez problemów.
    Żyliśmy i graliśmy razem przez wiele lat i pragniemy kontynuować naszą podróż przez następne lata razem z Wami....tylko traktujcie nas poważnie"


    Wielu z graczy kupuje Wasze klejnoty = zostawia swoje pieniądze. Więc choć raz do jasnej ch..... potraktujcie nas jako Waszego partnera a nie jak szarą masę z której próbujecie wycisnąć kasę.

    Edit.
    Jestem graczem, który gra z Wami już 6 lat (z roczną przerwą kiedy skasowałem konto) więc proszę nie patrzeć na datę dołączenia.

  2. #12
    Osadnik Awatar mnlf
    Dołączył
    28.02.2012
    Posty
    78
    Serwer
    Nowy Świat
    A o które unity chodzi?

    1
    Znaczy Settlers Online przestanie być grą przeglądarkową i powstaną aplikacje pod różne systemy napisane z wykorzystaniem unity?
    Jeśli tak to czy planowane są też wersje pod inne systemy niż windows i desktopowy linux pod którymi działają obecnie przeglądarki z flaszem? Np czy będzie wersja na androida? Było by fajnie.

    2
    Czy może chodziło o to, że gra zostanie przerobiona za pomocą unity na webgl i będzie działała w każdej przeglądarce bez żadnych pluginów?

    3
    Jest jeszcze trzecia możliwość, była kiedyś dołączona do chroma wtyczka która się nazywała "unity web player", działało podobnie do flasza ale zostało porzucone jakoś w 2013r na podobnej zasadzie jak teraz chcą porzucić flasza. Mam nadzieję że to nie o to chodzi bo o ile może sobie zostawić niezaktualizowaną przeglądarkę z końca 2020r specjalnie do grania w settlersów i potrzymać tak jeszcze przez jakiś czas, to na pewno nie będę instalował jakiś antycznych wersji z 2013r.


    A i jeszcze jedno pytanie co to jest klient "flasz do pobrania"?

    Klientem flasz jest wtyczka przeglądarki (do firefoksa pobiera się ją oddzielnie a do chroma jest już dołączona podczas instalacji).
    Z tym końcem obsługi flasza to nie jest tak, że w przyszłym roku wystarczy sobie pobrać starą wtyczkę, tylko przeglądarki w ogóle nie będą już obsługiwały tych wtyczek. Pobrany klient flasz nie będzie działał z nową przeglądarką.
    Aby mieć klienta flasz trzeba będzie używać starej (niezaktualizowanej) wersji przeglądarki.

  3. #13
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    13.03.2012
    Posty
    17
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Czy ryzen 13 3900X z 32GB to pociagnie ?

  4. #14
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    29.05.2015
    Posty
    20
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez mnlf Zobacz posta
    Klientem flasz jest wtyczka przeglądarki (do firefoksa pobiera się ją oddzielnie a do chroma jest już dołączona podczas instalacji).
    Z tym końcem obsługi flasza to nie jest tak, że w przyszłym roku wystarczy sobie pobrać starą wtyczkę, tylko przeglądarki w ogóle nie będą już obsługiwały tych wtyczek. Pobrany klient flasz nie będzie działał z nową przeglądarką.
    Aby mieć klienta flasz trzeba będzie używać starej (niezaktualizowanej) wersji przeglądarki.
    Tym to bym sie wogole nie przejmował bo lepiej pobrac stara wersje przegladarki one i tak sa dziurawe jak sito jedno załataja to drugie wychodzi

  5. #15
    Osadnik
    Dołączył
    18.10.2019
    Posty
    30
    Serwer
    Nowa Ziemia
    to znaczy ze oddacie mi moją wyspę z NK

  6. #16
    Osadnik
    Dołączył
    20.12.2015
    Posty
    61
    Serwer
    Złota Góra
    Jeśli to ma być tymczasowa "proteza" to pomyślcie o zmniejszeniu tych eventów w czasie używania prowizorycznej technologii. Tych eventów jest zbyt dużo, a zadania w nich są uciążliwe nawet nie trudne tylko uciążliwe.
    Ponad to może warto rozważyć pójście w jakość, a nie w ilość i przestać dodawać ciągle to nowych generałów, odkrywców, geologów tylko iść w polepszenie (dalszy rozwój) drzewa rozwoju. bo puszczanie kilkudziesięciu odkrywców, posiadanie 4-6 medyków i inne tego typu sprawy to zwykła uciążliwość. Wpłynie to korzystnie na tempo ładowania gry itd... Tak myślę.
    Pozdrawiam

  7. #17
    Początkujący Generał Awatar sparkz
    Dołączył
    20.01.2012
    Posty
    3,489
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Entermax Zobacz posta
    Ponad to może warto rozważyć pójście w jakość, a nie w ilość i przestać dodawać ciągle to nowych generałów, odkrywców, geologów tylko iść w polepszenie (dalszy rozwój) drzewa rozwoju.
    Ten spam specjalistami jest dosc wyraznym sygnalem, ze nic wiecej do tej gry nie trafi.

    Ostatni sensowny content patch byl zdaje sie w 2017 roku a od tego czasu dostajemy to czego wyprodukowanie kosztuje minuty - w kółko kopie tych samych eventów, coraz to nowsze domki i kolejne kombinacje umiejetnosci na specjalistach.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

  8. #18
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    19.01.2020
    Posty
    2
    Serwer
    Kolonia
    trafne stwierdzenie.

  9. #19
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    26.11.2012
    Posty
    10
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez PieronJeden Zobacz posta
    Czy ryzen 13 3900X z 32GB to pociagnie ?
    Nie ma opcji. Do unity trzeba 64 GB. Mam sprawdzone na innej grze którą obecnie też przenieśli do unity i piszą, że wymagany system to 64. Można spróbować z 32, ale raczej nie da rady. No i niestety u mnie nie daje rady.

    Tak więc wcześniej mówili, że gra nie będzie przeniesiona na unity tylko mają nową super technologię, a tu niespodzianka i jednak unity, a co za tym idzie pewnie sporo gaczy nie będzie w stanie przejść na nowy system i będzie musiała zrezygnować z gry tak samo jak ja. No chyba że wymyślą apke na androida, ale to wpierw niebieski śnieg musiałby spaść...

    Tak, więc dla mnie mega porażka. Przeszło 8 lat pójdzie w piach...

  10. #20
    Osadnik Awatar eryk_dzaffar
    Dołączył
    14.03.2012
    Posty
    86
    Serwer
    Czarci Gaj
    Unity na IE Opere Firefox Safari to jakies 10s i gotowe ale juz na Chrome to poprzez GameLoad o ile pamietam

Zamknięty wątek
Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.