Ponieważ jest wiele tematów gdzie po BB jedzie sie jak po (tu kazdy sobie wstawi po czym lubi jeździć) i sam sie złapałem, że masakrycznie krytykuje wszystko co jest zwalone - a jest co krytykować, to prawda. Dla draki postanowiłem założyć temat co pozytywnego porobiło sie w historii Settlersow.
Zacznę od mojego ulubionego cytatu z Piwonii - jak zaczynałem grę w 2014 spytałem się ile trzeba mieć pop optymalnie i odpowiedz: "Ja mam aż 10k ale ciągle robię krawców ty tyle mieć nie musisz"... Trochę sie zmieniło od tego czasu.
1. Kampanie nowe - poza krawcami 1001 nocy, Górski klan, Wyprawy, Scenariusze i kolonie (lubię robić coś co nie rżnie sie wg scenariusza, szkoda ze bez pozytywu ekonomicznego - STOP - tu mialy byc tylko plusy ;D Jest co robic poza krawcami - IMHO duży wybór.
2. Grupowe wysyłanie generałów,grupowa dodawanie wojsk w koszarach (kiedyś sie dodawało po sztuce!)
3. Obsługa kolejek w magazynach itp - kiedys można było tylko anulowac i ustawiać od nowa...
4. Nowe rodzaje budynków - premie strefowe ale również kilka rodzajów bud. na wodzie, obserwatorium i stanica
5. Możliwość robienia manuskryptów na kilka sposobów - kiedyś była tylko 1 introligatornia na wszystko...
6. Tokeny i podnoszenie lvl wszystkich budynków
7. Excelsior - zamiana premi za logowanie i za znajdki na cokolwiek w dużym wyborze
ode mnie na razie tyle - dopiszcie co Wam sie jeszcze podoba z wprowadzonych rzeczy na przestrzeni lat.