Zobacz wyniki ankiety: Jestem

Głosujących
85. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Za

    78 91.76%
  • Przeciw

    7 8.24%
Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: ✘ Statek ochmistrza

  1. #21
    Moderator Forum Awatar MOD_Victoria
    Dołączył
    25.02.2015
    Posty
    2,080
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez broda102 Zobacz posta
    MOD_Victoria proszę zwróć uwagę na datę, kiedy przytoczony przez Ciebie wątek został tu umieszczony. Oraz na to, że jest on zamknięty. Kolejną kwestią jest to, że jednak te wątki różnią się. Ponadto przedstawiony problem jest dosyć istotny - stąd oczekuję wsparcia ze strony moderatorów. Przytaczanie wątku będącego odniesieniem do kwestii handlu, w dodatku z błędnym komentarzem o analogiczności danych funkcji, wprowadza tylko zamieszanie.

    Z poważaniem.


    PS. Proszę sobie wyobrazić, że jeśli w założeniu jest to statek - środek transportu, to mógłby zabierać ze sobą dany surowiec.
    Zdaję sobie sprawę że jest zamknięty. Ten pozostanie otwarty, póki BB nie zdecydują że ma być zamknięty, ponieważ tematy i tak wracają po czasie..
    Tak, wątki różnią się wizją realizacji, ale zasadniczo chodzi o to samo: żeby nie skakać między wyspami.

    Cytat Zamieszczone przez Marzenka87 Zobacz posta
    Ja też jestem za. Ciekawe, czy dałoby się skorzystać z surowców z magazynu w przygodzie. Teraz jedynie z gwiazdy można pobierać różne rzeczy, a gdyby był magazyn prowiantu na przygodzie, to chyba musiałoby też tam surki nasze załadować, bo z czegoś te premki musi robić. Jak nie popsuje to płynności przygód to byłoby fajnie mieć taki magazyn prowiantu i nie skakać między przygodami a wyspą.
    Właśnie. I dlatego nie da się, a mój komentarz o analogiczności bynajmniej błędny nie jest.BB_Andreas pisał o handlu, bo tego dotyczyło zadane pytanie, ale jeśli chodzi o produkcję premii działa to tak samo. Zwróć też uwagę, że podniesione znajdki w scenariuszu automatycznie są przenoszone na wyspę domową.

    Już kiedyś pisałam, że prywatnie mogę mieć zupełnie odmienne zdanie niż programiści BB. Teraz prywatnie mam nic przeciwko temu pomysłowi, ale jako moderator mówię, że dopóki działa to w ten sposób, jest on niemożliwy do zrealizowania.
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 03.02.2020 o 00:46

  2. #22
    Początkujący Odkrywca Awatar broda102
    Dołączył
    06.12.2012
    Posty
    366
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Victoria Zobacz posta
    Zdaję sobie sprawę że jest zamknięty. Ten pozostanie otwarty, póki BB nie zdecydują że ma być zamknięty, ponieważ tematy i tak wracają po czasie..
    Tak, wątki różnią się wizją realizacji, ale zasadniczo chodzi o to samo: żeby nie skakać między wyspami.


    Właśnie. I dlatego nie da się, a mój komentarz o analogiczności bynajmniej błędny nie jest.BB_Andreas pisał o handlu, bo tego dotyczyło zadane pytanie, ale jeśli chodzi o produkcję premii działa to tak samo. Zwróć też uwagę, że podniesione znajdki w scenariuszu automatycznie są przenoszone na wyspę domową.

    Już kiedyś pisałam, że prywatnie mogę mieć zupełnie odmienne zdanie niż programiści BB. Teraz prywatnie mam nic przeciwko temu pomysłowi, ale jako moderator mówię, że dopóki działa to w ten sposób, jest on niemożliwy do zrealizowania.
    Pisałem statek - środek transportu - czyli, że trzeba by było do niego dodać surowce, które się planuje użyć - tak jak robi się aktualnie z wojskiem (czyli jak generał tylko grafiki statku i lądowanie na wodzie). Ale jak na tym poziomie idzie tak opornie, to faktycznie lepiej od razu zamknijmy ten wątek.

    PS. Takie kwestie, które "wracają po czasie" to elementy które powinny być rozwiązywane bezpośrednio po stronie deweloperów a nie wytykane przez graczy i to w dodatku przez lata. Ale ...
    Ostatnio edytowane przez broda102 ; 03.02.2020 o 18:43

  3. #23
    Moderator Forum Awatar MOD_Victoria
    Dołączył
    25.02.2015
    Posty
    2,080
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mechanika jest jaka jest, póki nie będzie zmieniona, szanse są nikłe. Na pytanie o zmiany jej musiałby Ci odpowiedzieć ktoś z DevTeamu. Zawsze możesz próbować uzyskać odpowiedź bezpośrednio od nich, na forum testowego. A wątek zostawiam póki co.
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 04.02.2020 o 12:35

  4. #24
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    31.10.2013
    Posty
    1
    Serwer
    Złota Góra
    czuli standardowo: ,,... wyczyścić ciasteczka itp. itd."

  5. #25
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    03.01.2019
    Posty
    1
    Serwer
    Złota Góra
    Ja również uważam że jest to bardzo dobry pomysł. Nieraz trzeba zebrać jakieś znajdki i dopiero można coś wyprodukować i przez to trzeba nieraz kilkukrotnie przeskakiwać między przygodą a wyspą macierzystą. Jak najbardziej za.

  6. #26
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    30.06.2017
    Posty
    1
    Serwer
    Złota Góra
    Ja tez za!

Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.