Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: [23443] Port - błąd z liczbą ludzi na wyspie po anulowaniu produkcji.

  1. #1
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    12.05.2018
    Posty
    1
    Serwer
    Złota Góra

    [23443] Port - błąd z liczbą ludzi na wyspie po anulowaniu produkcji.

    Witam.
    Po postawieniu i ulepszeniu portu postanowiłem dodać produkcję, żeby budynek nie stał bezużyteczny. Prawie 9k ludzi.

    Dzisiaj stwierdziłem, że wycofam część produkcji, ale że łatwiej jest anulować całość i dodać część z powrotem, to usunąłem całość. Nadmiar ludzi nie trafił do gwiazdy jak przy anulowaniu produkcji w Stoisku z przekąskami czy laboratorium, ale trafił... gdzieś.

    Obecnie moja sytuacja wygląda tak: limit populacji 9579/19835 ludzi. W tych 9579 osadnikach na wyspie zawiera się 351 pracujących osadników, 1800 wojska ekspedycyjnego i niecało 14k wojska zwykłego i elitarnego. Czyli prawie 16k ludzi. Miałem nadzieję, że zakolejkowanie wojska w koszarach pomoże, serwer przeliczy ludność i naprostuje liczby, ale jest gorzej. Prawie 4,5k w elitarnych koszarach i 4k ludzi w zwykłych koszarach podwyższa liczbę osadników do prawie 25k na niecałe 20k możliwych. Gra uważa, że mam ich 9,5k.

    Wygląda na to, że anulowana produkcja z portu trafia do dodatkowej puli ludności, której gra dobrze nie przelicza.
    Mam nadzieję, że ubicie wojska naprawi sytuację. I mam nadzieję, że nie dostanę bana za odkrycie i zgłoszenie exploitu

    Screenshoty:
    https://imgur.com/1lHQ4A8
    https://imgur.com/PE6qCMZ
    https://imgur.com/03tfLmW

  2. #2
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    25.09.2012
    Posty
    19
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    to nie blad grajku tylko tak ma byc... medal ze dajesz nam o tym znac, a jak zrozumiesz to sam sobie bedziesz pluc w brode...

    to tak jak produkcja ludnosci, ustaw sobie kolejke na 10k i anuluj, dostaniesz zwrot chleba i co? blad bo masz za duzo chleba?

    jak pomyslisz dobrze to dojdziesz do wniosku ze nie ma co stawiac roznej masci rezydek, palacow, lodowych itd.... bo w ten sposob zapewniles sobie wysokiego popa ...

    i co teraz? chcialbys zeby to naprawili czy wolisz dostac medal ze opoblikowales ?

  3. #3
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    04.07.2012
    Posty
    319
    Serwer
    Kolonia
    o kolejny, ktory sie obudzil i chcial zostac
    BOHATEREM DNIA,

    jakby tej informacji do grobowej deski nie mogl zachowac sobie.

  4. #4
    Odkrywca
    Dołączył
    10.11.2012
    Posty
    594
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Cz4rq Zobacz posta
    Witam.
    Po postawieniu i ulepszeniu portu postanowiłem dodać produkcję, żeby budynek nie stał bezużyteczny. Prawie 9k ludzi.

    Dzisiaj stwierdziłem, że wycofam część produkcji, ale że łatwiej jest anulować całość i dodać część z powrotem, to usunąłem całość. Nadmiar ludzi nie trafił do gwiazdy jak przy anulowaniu produkcji w Stoisku z przekąskami czy laboratorium, ale trafił... gdzieś.

    Obecnie moja sytuacja wygląda tak: limit populacji 9579/19835 ludzi. W tych 9579 osadnikach na wyspie zawiera się 351 pracujących osadników, 1800 wojska ekspedycyjnego i niecało 14k wojska zwykłego i elitarnego. Czyli prawie 16k ludzi. Miałem nadzieję, że zakolejkowanie wojska w koszarach pomoże, serwer przeliczy ludność i naprostuje liczby, ale jest gorzej. Prawie 4,5k w elitarnych koszarach i 4k ludzi w zwykłych koszarach podwyższa liczbę osadników do prawie 25k na niecałe 20k możliwych. Gra uważa, że mam ich 9,5k.

    Wygląda na to, że anulowana produkcja z portu trafia do dodatkowej puli ludności, której gra dobrze nie przelicza.
    Mam nadzieję, że ubicie wojska naprawi sytuację. I mam nadzieję, że nie dostanę bana za odkrycie i zgłoszenie exploitu

    Screenshoty:
    https://imgur.com/1lHQ4A8
    https://imgur.com/PE6qCMZ
    https://imgur.com/03tfLmW
    Powiem Ci, że ubicie wojska tu nic nie załatwi. I to jest najlepszy błąd w historii tej gry. Raz anulowałam produkcję w porcie, a ilość zajętych ludzików zaczęła mi spadać. W tej chwili mam w granicach 1k-57k do 9.5k-57k. Nie zależnie od tego ile mam wojska zrobionego czy w produkcji. Jak zabijam na przygodach to pierwsza liczba spada. Czasem rośnie ale nie wiem czy jak dodaję z gwiazdy czy od ogrodów. Praktycznie ile bym wojska nie miała zawsze mogę te 40k+ dodać sobie z gwiazdy i wrzucić do produkcjixD Oby to jak najdłużej naprawiali


    Cytat Zamieszczone przez z3nfist Zobacz posta
    o kolejny, ktory sie obudzil i chcial zostac
    BOHATEREM DNIA,

    jakby tej informacji do grobowej deski nie mogl zachowac sobie.

    Nie panikuj. Niemcy to 1000x w pierwszy dzień zgłosilixD
    Cytat Zamieszczone przez Airtom Zobacz posta
    jedyna aktualizacja działająca poprawnie to aktualizacja godziny końca aktualizacji.... przypadek..?

  5. #5
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    21.02.2016
    Posty
    15
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Cz4rq Zobacz posta
    Witam.
    Po postawieniu i ulepszeniu portu postanowiłem dodać produkcję, żeby budynek nie stał bezużyteczny. Prawie 9k ludzi.

    Dzisiaj stwierdziłem, że wycofam część produkcji, ale że łatwiej jest anulować całość i dodać część z powrotem, to usunąłem całość. Nadmiar ludzi nie trafił do gwiazdy jak przy anulowaniu produkcji w Stoisku z przekąskami czy laboratorium, ale trafił... gdzieś.

    Obecnie moja sytuacja wygląda tak: limit populacji 9579/19835 ludzi. W tych 9579 osadnikach na wyspie zawiera się 351 pracujących osadników, 1800 wojska ekspedycyjnego i niecało 14k wojska zwykłego i elitarnego. Czyli prawie 16k ludzi. Miałem nadzieję, że zakolejkowanie wojska w koszarach pomoże, serwer przeliczy ludność i naprostuje liczby, ale jest gorzej. Prawie 4,5k w elitarnych koszarach i 4k ludzi w zwykłych koszarach podwyższa liczbę osadników do prawie 25k na niecałe 20k możliwych. Gra uważa, że mam ich 9,5k.

    Wygląda na to, że anulowana produkcja z portu trafia do dodatkowej puli ludności, której gra dobrze nie przelicza.
    Mam nadzieję, że ubicie wojska naprawi sytuację. I mam nadzieję, że nie dostanę bana za odkrycie i zgłoszenie exploitu

    Screenshoty:
    https://imgur.com/1lHQ4A8
    https://imgur.com/PE6qCMZ
    https://imgur.com/03tfLmW
    No to może dostaniesz 10 klejków w nagrodę za publikację buga który wielu ludzi mobilizował do gry.
    Pewien cytat z serialu Szpital na peryferiach pasuje tu idealnie.

  6. #6
    Osadnik
    Dołączył
    11.09.2012
    Posty
    52
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Tylko, czy to jest błąd? Anulowanie produkcji w każdym tego typu budynku powoduje zwrot zużytych "materiałów" z miejsca z którego zostały pobrane. Tak samo jest tutaj.

  7. #7
    Odkrywca
    Dołączył
    10.11.2012
    Posty
    594
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Nie spinajcie się tak. Niemcy w pierwszy dzień 1000 razy ten błąd zgłosili. Ten port to najlepsze co od początku gry wprowadzili i oby pozostał jak najdłużej xD
    Cytat Zamieszczone przez Airtom Zobacz posta
    jedyna aktualizacja działająca poprawnie to aktualizacja godziny końca aktualizacji.... przypadek..?

Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.