Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: TSO Swift Simulator w wersji PL

  1. #21
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    07.03.2012
    Posty
    303
    Serwer
    Nowy Świat
    Jak przenieść ustawienie generałów z wcześniejszej wersji?
    Czy za każdym razem trzeba robić to ręcznie?
    odpowiedziałem na to pytanie każdy robi jak mu pasuje

  2. #22
    Początkujący Odkrywca Awatar The_BEAST_r10
    Dołączył
    19.12.2012
    Posty
    327
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez wojtex113 Zobacz posta
    Jak przenieść ustawienie generałów z wcześniejszej wersji?
    Czy za każdym razem trzeba robić to ręcznie?
    Dopóki nie ma wbudowanego instalatora to trzeba robić to ręcznie. Aby nie komplikować sobie za bardzo wystarczy przy wypakowywaniu pliku zip wskazać lokacje z folderem TSOSIM wtedy nadpisanie odbędzie się automatycznie.

    Zapytam przy najbliższej okazji autora aby stworzył automatyczną aktualizację, ale niczego nie obiecuję że się zdecyduje takową wprowadzić.

    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez The_BEAST_r10 ; 08.12.2019 o 20:38

  3. #23
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    07.03.2012
    Posty
    303
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie byłbym pewny tej prostoty bo najpierw trzeba kilka rzeczy wiedzieć i do tego powstają 2 pliki tso. exe i trzeba jeszcze umieć wskazać gdzie wypakować. Normalnie leżę sobie nie jest to takie proste jak ci się wydaje;P a to już wyższy poziom wiedzy wtajemniczonej
    Jak czytam to co piszesz przypomina mi się od razu upierdliwy nauczyciel od matematyki który się czepiał jak nie zrobiłeś czegoś jego metodą.
    Ostatnio edytowane przez wojtex113 ; 08.12.2019 o 21:40

  4. #24
    Początkujący Odkrywca Awatar The_BEAST_r10
    Dołączył
    19.12.2012
    Posty
    327
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez wojtex113 Zobacz posta
    Nie byłbym pewny tej prostoty bo najpierw trzeba kilka rzeczy wiedzieć i do tego powstają 2 pliki tso. exe i trzeba jeszcze umieć wskazać gdzie wypakować.
    To akurat jest podstawa obsługi komputera, szukanie folderu podmienianie go kopiowanie, wycinanie itd. Pliki exe powieliły Ci się dlatego że nie wypakowałeś do lokacji gdzie znajduje się folder TSOSIM a prawdopodobnie do niego albo jeszcze gdzieś indziej.

    Cytat Zamieszczone przez wojtex113 Zobacz posta
    Normalnie leżę sobie nie jest to takie proste jak ci się wydaje;P a to już wyższy poziom wiedzy wtajemniczonej
    Jak czytam to co piszesz przypomina mi się od razu upierdliwy nauczyciel od matematyki który się czepiał jak nie zrobiłeś czegoś jego metodą.
    Tu nie chodzi o upierdliwość tylko o to aby mieć zaktualizowany program w całości a nie tylko generałów.

  5. #25
    Generał Awatar set2g
    Dołączył
    25.02.2012
    Posty
    4,288
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A da się tu ustawić, żeby jak robię atak na kilka fal to szło wstawić do 1fali różne rodzaje jednostek? Chodzi o symulacje niestandardową

  6. #26
    Początkujący Odkrywca Awatar The_BEAST_r10
    Dołączył
    19.12.2012
    Posty
    327
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    A da się tu ustawić, żeby jak robię atak na kilka fal to szło wstawić do 1fali różne rodzaje jednostek? Chodzi o symulacje niestandardową
    Jeśli ustawisz generała z predefiniowanym atakiem to możesz zmiksować wojsko, ale tylko w symulacji obozu w chwili obecnej nie ma takiej opcji w symulacji niestandardowej.
    Ostatnio edytowane przez The_BEAST_r10 ; 09.12.2019 o 15:59

  7. #27
    Odkrywca Awatar Jurek12345
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    978
    Serwer
    Czarci Gaj
    Czy można by było jakoś bardziej wyróżnić premie w Górskim Klanie? Nie za bardzo widzę czy mam włączone Zimno, Lód czy Zawieję
    Ostatnio edytowane przez Jurek12345 ; 13.12.2019 o 18:34

  8. #28
    Początkujący Odkrywca Awatar The_BEAST_r10
    Dołączył
    19.12.2012
    Posty
    327
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Jurek12345 Zobacz posta
    Czy można by było jakoś bardziej wyróżnić premie w Górskim Klanie? Nie za bardzo widzę czy mam włączone Zimno, Lód czy Zawieję
    Wysłałem Twoje zapytanie do autora

  9. #29
    Początkujący Odkrywca Awatar The_BEAST_r10
    Dołączył
    19.12.2012
    Posty
    327
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Wersja 2.05 BETA

    - Dodano oficjalne tłumaczenie dla Niezłomnego Generała
    - Dodano ogólne skróty do ogólnej statystyki w zakładce symulator mapy
    - Dodano opcje menu, aby wybrać tylko ustawienie symulacji z menu przycisku symulacji
    - Dodano do pasku zadań windows migające okno wyników symulatora obozu, gdy symulacja została zakończona, a okno zostało zminimalizowane lub jest nieaktywne
    - Naprawiono pionowe przewijanie wyników symulatora łańcucha, gdy lista była za długa
    - Naprawiono automatyczne nazywanie obozów dla nie zawsze nazywania obozów dla ostatniego sektora, gdy używany był losowy alfabet
    - Naprawiono podsumowanie przewodnika i wielkość kolumn w poradniku, gdy wrogowie byli ukryci

    Pobierz .ZIP z dysku Google (Windows)

  10. #30
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    29.10.2015
    Posty
    4
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Genialny program, brawa dla autora za jego stworzenie, brawa również dla Ciebie za polską wersję!

    Natomiast mam obawy co do symulacji, programu użyłem do wygenerowania sobie ładnych i czytelnych poradników, jednak wszelkie bitwy symulowałem na https://www.settlerscombatsimulator.com/pl ponieważ jest to jedyny symulator który najwidoczniej uwzględnia takie wartości jak: Ep, Type, Valute jednostek. Używam go od bardzo dawna - wszystkie straty zgadzają się w 100%, natomiast ten symulator w programie chyba nie uwzględnia tego typu wartości przez co mam takie sytuacje że to co wysymuluje bez start okazuje się że na settlerscombatsimulator nie jest już tak zielono i straty jednak mogą być... Program pod tym względem najgorzej wypada przy atakach łączonych czyli to co ma po drodze do obozu dowódcy - straty według settlerscombatsimulator sięgają nawet kilkunastu jednostek, gdzie ten zatwierdza je jako bez start lub drobne typu 0-3 jednostek. Symulacje ataku opieram na co najmniej 10 tyś x.

    Nie testowałem wiarygodności symulacji tego programu ale na chłopski rozum wydaje się że nie są idealne. Proszę przekazać tą uwagę twórcy, dzięki!

Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.