Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Badziewna Stanica Wywiadowców

  1. #21
    Odkrywca
    Dołączył
    04.03.2012
    Posty
    996
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez rolnik35 Zobacz posta
    .... Skile generałów dają +30%, premium daje +50%, a stanica nie daje +20% tylko około 10%, wiec jest oszukana. Więc powstaje pytanie czy po przeróbce będzie rzeczywiście dawał +50% czy np. +25%.

    Nie rozumiem Twojego toku myślenia - stanica daje 20% do expa ... nie to nie prawda.
    Przeczytaj sobie Stanica wywiadowców - FAQ

  2. #22
    Osadnik
    Dołączył
    02.03.2015
    Posty
    109
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez rolnik35 Zobacz posta
    Drogi kolego napisałem wyraźnie, że bez generałów z expem dostawałem ok. 126k, ZA FIZYCZNIE ZAATAKOWANE OBOZY (NIE premiami czy zniknięte wraz z bossem ze strefy). Z rozwiniętymi generałami dostaję 157k, a ze stanicą 169k.
    Ale dla jasności, aby z generałami (wszystkimi, rozwiniętymi pod +30% exp) dostawać 157k, bez tego rozwoju, za zniszczone obozy muszę dostawać 120k expa (za to co zniszczyłem - ZAATAKOWAŁEM generałem, a nie zniknąłem). +20% z tych 120k expa Z ZAATAKOWANYCH FIZYCZNIE GENERAŁAMI I ZNISZCZONYCH OBOZÓW to 24k (a nie 12k). Więc sumując 120k +36k (+30%expa z generałów) +24k (+20% expa ze stanicy) powinno dawać 180k, a nie 169k. To raczej prosta matematyka. Więc wydaje mi się, że dobrze rozumiem i liczę. Tyle, że nie dostaję żadnych +20%. Napisałem to wyraźnie. Nie liczę, że mam dostawać 20% ze 139k (jakie jest napisane w opisie i potencjalnie do zdobycia za ukatrupienie osobiście wszystkiego), ale 20% z moich ubitych 120k. A +12k ze 120k to nijak nie jest 20% :]

    A na mikołajowej nie gram bo mi szkoda czasu na katowanie się generałem na 200 ludków.
    stanica działa dobrze , jeśli ugrywasz 157k to nie musisz dostawać 120k za zniszczone obozy tylko 57k
    Ostatnio edytowane przez szkarłatnyrubin ; 16.10.2018 o 16:32

  3. #23
    Osadnik
    Dołączył
    24.02.2013
    Posty
    34
    Serwer
    Kolonia
    @rolnik35

    być może jestem człowiekiem małej wiary ....
    Spoiler


    Jak rozumiem zaatakowałeś wszystkie 29 obozów - generałem .. jeśli dokładnie tak zrobiłeś , to proponuje napisać do supportu bo to oznacza błąd liczenia stanicy

    ale jak pisałam , ja jestem człowiekiem małej wiary ... i raczej postąpiłeś tak jak każdy z nas a przynajmniej zdecydowana większość ... czyli ubiłeś tylko 19 obozów (zgodnie z wszelakimi poradnikami zarówno na forum jak i na wiki ) .. i w tym przypadku całe Twoje liczenie możesz sobie pomiędzy książki włożyć

  4. #24
    Odkrywca
    Dołączył
    04.03.2012
    Posty
    996
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dla tych co nie wiedzą jak policzyć expa ze stanicy - obrazowo i łopatologicznie.

    Napiszę tylko tyle - działa i daje 50%.

    robione na szybko, wyszła mała różnica, ale dlatego, że jeszcze mam pojętnego w niektórych MSW.

    Młody Drwal z Mikołajową

    Spoiler

  5. #25
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    23.05.2012
    Posty
    3
    Serwer
    Czarci Gaj
    A u mnie stanica nie działa prawidłowo nie liczy 50% wiecej. Dziś robiłem na stanicy 2x młodego drwala i miałem 2x po ok. 192k pd. tyle ile miałem wcześniej bez stanicy. Zgłoszone do suportu twierdza ze wszystko działa prawidłowo. Tylko jakim cudem na stanicy z 20% miałem 206k pd a teraz na stanicy 50% 192k pd? Powinno być ok. 227k pd na stanicy 50%. Zrobiłem sobie obliczenia w exelu taki sam jak post wyzej krotos666 i mi wychodzi mi na to że sie nie myle i powinno być wiecej.Mam ktos podobnie?

  6. #26
    Odkrywca
    Dołączył
    02.02.2012
    Posty
    641
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Aleksander76 Zobacz posta
    A u mnie stanica nie działa prawidłowo nie liczy 50% wiecej. Dziś robiłem na stanicy 2x młodego drwala i miałem 2x po ok. 192k pd. tyle ile miałem wcześniej bez stanicy. Zgłoszone do suportu twierdza ze wszystko działa prawidłowo. Tylko jakim cudem na stanicy z 20% miałem 206k pd a teraz na stanicy 50% 192k pd? Powinno być ok. 227k pd na stanicy 50%. Zrobiłem sobie obliczenia w exelu taki sam jak post wyzej krotos666 i mi wychodzi mi na to że sie nie myle i powinno być wiecej.Mam ktos podobnie?
    Sprawdzałeś czy jest aktywna premia w przygodzie? Może to czeski błąd i dla złego poziomu przygód odpaliłeś stanicę.

  7. #27
    Osadnik Awatar M0rdechaj
    Dołączył
    07.03.2012
    Posty
    186
    Serwer
    Kolonia
    Tutaj jest taki fajny symulator: http://www.dsosim.de/sim.php?at=42 Po wybraniu przygody i kliknięciu w guziczek "choose camp" można zobaczyć każdy obóz oraz ile doświadczenia dostaniemy za jego pokonanie bez umiejek, z umiejkami, ze stanicą itp.

  8. #28
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    17.11.2012
    Posty
    433
    Serwer
    Złota Góra
    Ile by tych % nie było, to nazywanie stanicy bezużyteczną jest nie na miejscu - w końcu do darmowy exp

  9. #29
    Osadnik
    Dołączył
    26.04.2012
    Posty
    79
    Serwer
    Nowy Świat
    Jak uruchomi się premie w stanicy to trzeba poczekać az pojawi się zliczanie tej premii na gorze w pastku tam gdzie sa premie strefowe. Czasem to trwa pare sekund i stad pewno CI nie naliczylo bo za szybko uruchomiles przygodę. Najpierw trzeba popatrzeć w premie strefowe czy ta premia się zaladowala.

  10. #30
    Początkujący Osadnik Awatar jaceks2005
    Dołączył
    24.08.2012
    Posty
    5
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Czy premia ze Stanicy działa tez na minimisje jak np. zaproszenie na ślub?

Odpowiedz w tym wątku
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.