Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Wyzerowało mi osadników

  1. #1
    Osadnik
    Dołączył
    25.08.2012
    Posty
    199
    Serwer
    Czarci Gaj

    Wyzerowało mi osadników

    Nie wiem, w którym momencie gry, ale nagle bezrobotna część populacji zmalała mi dzisiaj do 0. Jak patrzyłam wcześniej było ich ok. 3k. Dorzuciłam 100 ludków z gwiazdy - był komunikat systemu że dodałam 100, ale się nie pojawili. Nadal 0. Dorzuciłam 1000, pojawiło się 888. Znajomy ma to samo - 0 populacji. Czy ktoś jeszcze zauważył coś podobnego? Oczywiście do limitu brakuje mi jeszcze paru tysięcy. Może nie zauważyłam i w jakimś zadaniu trzeba było ich tylu wystawić?

  2. #2
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    05.10.2012
    Posty
    7
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Mam to samo, nagle 0 wolnych czekających na robotę, jak dodaję z gwiazdy, to w gwieździe ubywa a na wyspie nie przybywa

  3. #3
    Game Master Awatar BB_Taku
    Dołączył
    10.11.2015
    Posty
    119
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dzień dobry!

    Jakie ostatnio wykonywaliście działania w grze? Być może to rezultat jakichś czynności, które dopiero co zakończyliście? Załączcie może zrzuty ekranu obecnej sytuacji na Waszych wyspach. Może ktoś z graczy będzie w stanie dopatrzyć się rozwiązania, które spowodowało zniwelowanie tejże populacji.

    Zawsze też możecie napisać do naszego działu obsługi, choć nie wiem, czy akurat tutaj uda się odnaleźć powód tej zmiany, gdyż nie jestem pewien, czy nasze systemy rejestrują takie informacje, aby były one potem łatwo dostępne do odtworzenia przez pracowników działu obsługi: https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie

    Oczywiście możliwe, że sprawa będzie mogła zostać skierowana do programistów gry, lecz to będzie oznaczać długi czas oczekiwania na zbadanie sprawy, a zakładam, że chcielibyście znać odpowiedź nieco szybciej.

    Pozdrawiam,
    BB_Taku
    Ostatnio edytowane przez BB_Taku ; 27.06.2018 o 10:59

  4. #4
    Osadnik
    Dołączył
    02.03.2015
    Posty
    109
    Serwer
    Złota Góra
    wykonaliście zadanie eventowe , pobrało wam 3000 populacji a jeśli w magazynie tyle nie mieliście to pobrało wam na zaś i teraz musicie oddać tą różnice i dlatego wam nie dodaje XD

  5. #5
    Game Master Awatar BB_Taku
    Dołączył
    10.11.2015
    Posty
    119
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez szkarłatnyrubin Zobacz posta
    wykonaliście zadanie eventowe , pobrało wam 3000 populacji a jeśli w magazynie tyle nie mieliście to pobrało wam na zaś i teraz musicie oddać tą różnice i dlatego wam nie dodaje XD
    Podobną sugestię otrzymałem właśnie od moderatorów (szczególne wyrazy wdzięczności dla MOD_Victoria), co rzeczywiście zdaje się być całkiem spójnym wyjaśnieniem tych okoliczności, o ile robiliście zadanie "Profesjonaliści do każdej pracy".

    Pozdrawiam,
    BB_Taku
    Ostatnio edytowane przez BB_Taku ; 27.06.2018 o 12:02

  6. #6
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    07.03.2012
    Posty
    357
    Serwer
    Nowy Świat
    jak zwykle mamcie znowu problem który sami stworzyliście. Wyzerowało osadników po zrobieniu zadania profesjonaliści do każdej pracy. Nie dodaje osadników ze szkółek oraz następny osadnik za 14 minut. Po dodaniu 1000 osadników z menu gwiazdy pokazało się 350 no i chyba wszystko wróciło do normy żałosne BB i ich nie mniej śmieszni programiści.

  7. #7
    Generał Awatar set2g
    Dołączył
    25.02.2012
    Posty
    4,295
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mnie to zdziwiło, że pomimo tego że nie miałem tylu wolnych osadników, mogłem ich wydelegować
    Gdyby się nie dało, problemu by nie było.

  8. #8
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    05.10.2012
    Posty
    7
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    szkarłatnyrubin, dziękuje za wyjaśnienie, wygląda na to, że nie powinnam tego zadania zaliczyć, a kliknęłam nie czytając uważnie treści zadania

  9. #9
    Odkrywca Awatar Angel7212
    Dołączył
    22.03.2012
    Posty
    572
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    Mnie to zdziwiło, że pomimo tego że nie miałem tylu wolnych osadników, mogłem ich wydelegować
    Gdyby się nie dało, problemu by nie było.
    no jakby się nie dało, to trzebaby było podnieśc limit populacji - stawiając budynki, co byłoby dośc trudne, zważywszy, że mam całą wyspę zabudowaną

  10. #10
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    27.03.2014
    Posty
    384
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jakby była populacja powyżej 3k a zajętych np 100% w wojsku to zadanie by zaliczyło a nic by nie pobrało

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.