Zamknięty wątek
Strona 25 z 40 PierwszyPierwszy ... 15 23 24 25 26 27 35 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 399

Wątek: Nieustanne pobieranie się gry (za każdym razem)

  1. #241
    Generał Awatar set2g
    Dołączył
    25.02.2012
    Posty
    4,235
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez pretor29 Zobacz posta
    skoro sa problemy i bledy to po co ten event wgrywac jesli polowa ludzi nie moze grac?
    Żeby zalogowała sie raz, wykupiła wszystko za klejnoty i sobie poszla zeby nie zamulac serwerów bardziej

    Cytat Zamieszczone przez arko19752012 Zobacz posta
    to znaczy sie ze jak ktos ma zyczenie do studni i napisze to i tak musi czekac az moderator pozwoli zeby sie pokazalo fajnie
    Tak bylo od początku po co dorabiać filozofię swoją, tam gdzie nie ma ona racji bytu ?

    Cytat Zamieszczone przez Stan58 Zobacz posta
    Jeszcze koniecznie podaj adres zamieszkania i numer PESEL
    I czekaj na chwilówki na twoje dane
    Ostatnio edytowane przez MOD_Victoria ; 22.04.2019 o 15:57 Powód: połączenie postów

  2. #242
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    13.02.2016
    Posty
    11
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Problem jest z cache przeglądarki. Kiedyś już tak było.
    Za każdym razem, kiedy odpalę przeglądarkę (Chrome, Firefox, Edge) po naciśnięciu "Graj" ściąga ona około 200MB statycznych plików.
    Do tego po ściągnięciu się tych statycznych plików całość wisi.
    Rozwiązaniem dla Chrome jest uruchomienie Narzędzi Deweloperskich, wtedy wolno (bo te 200MB to nie pikuś dla BB) ale się ładuje.
    Powiadomić Ubi-Support?
    No chyba sami wiedzą, że cache ich plików przestał działać...
    Alleluja,
    [OZON] Vitiate

  3. #243
    Osadnik
    Dołączył
    01.06.2013
    Posty
    53
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez vitiate Zobacz posta
    Problem jest z cache przeglądarki. Kiedyś już tak było.
    Za każdym razem, kiedy odpalę przeglądarkę (Chrome, Firefox, Edge) po naciśnięciu "Graj" ściąga ona około 200MB statycznych plików.
    Do tego po ściągnięciu się tych statycznych plików całość wisi.
    Rozwiązaniem dla Chrome jest uruchomienie Narzędzi Deweloperskich, wtedy wolno (bo te 200MB to nie pikuś dla BB) ale się ładuje.
    Powiadomić Ubi-Support?
    No chyba sami wiedzą, że cache ich plików przestał działać...
    Alleluja,
    [OZON] Vitiate
    Problem cachowania dotyczy 4 dużych plików, a właściwie paczek z plikami gry... konkretnie są to:

    4edeb81a5344a8924e85815e83931debdc448900.bin
    8f55059a57f149da48b5363d942de1e0d07b906f.bin
    99a574fa17fb9b0e31392202441f768e43056f66.bin
    55e22da642856c7ff9e9d541afe78f433a530e93.bin


    Kod:
    https://ubistatic-a.akamaihd.net/0018/live/GFX_HASHED/amfpacker/4edeb81a5344a8924e85815e83931debdc448900.bin
    https://ubistatic-a.akamaihd.net/0018/live/GFX_HASHED/amfpacker/8f55059a57f149da48b5363d942de1e0d07b906f.bin
    https://ubistatic-a.akamaihd.net/0018/live/GFX_HASHED/amfpacker/99a574fa17fb9b0e31392202441f768e43056f66.bin
    https://ubistatic-a.akamaihd.net/0018/live/GFX_HASHED/amfpacker/55e22da642856c7ff9e9d541afe78f433a530e93.bin


    Pytanie za milion złotych: ile jeszcze tygodni programiści będą szukać problemu?
    Cytat Zamieszczone przez Exec_ Zobacz posta
    Mylisz się, jesteśmy testerami.
    Gra jakiś czas temu wyszła z fazy Beta. Znaczy to nic innego tylko tyle, że dedykowany zespół testerów został usunięty z projektu, a testowanie przeniesiono na klientów. Efekty tego posunięcia obserwujemy od kilku miesięcy, z tygodnia na tydzień wyraźniej
    I wszystko na ten temat, polać mu!

  4. #244
    Odkrywca Awatar Misiorww
    Dołączył
    17.04.2012
    Posty
    1,768
    Serwer
    Nowa Ziemia
    odpowiedź supportu - problem znamy i pracujemy na nim, buhahaha
    "Everybody lies"

  5. #245
    Początkujący Odkrywca Awatar Freha
    Dołączył
    21.04.2012
    Posty
    310
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Misiorww Zobacz posta
    odpowiedź supportu - problem znamy i pracujemy na nim, buhahaha
    jaaaasne- pracują. przed tą pseudo konserwą chociaż się mogłam zalogować. Trwało to 40 min ale zawsze coś . Teraz od dwóch godzin ni HU HU. Brawo BB

  6. #246
    Osadnik
    Dołączył
    17.03.2012
    Posty
    198
    Serwer
    Czarci Gaj
    fajnie ze dzisiaj byla konserwa przed wprowadzeniem ewentu ladowanie trwalo 3 minuty pozniej do 40 minut dochodzilo
    widze ze naprawa sie udala i dalej trwa 40 minut z tym ze lagi sa na grze i cochwile trzeba robic reloga po okolo 40 minut ladowanie

  7. #247
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    29.04.2012
    Posty
    7
    Serwer
    Nowy Świat
    niepoważne...wyloguje z sieci a potem trzymam ludzi 40 min na łupieżcach bo wchodzę po 30 odświeżeniu...

  8. #248
    Osadnik
    Dołączył
    17.03.2012
    Posty
    198
    Serwer
    Czarci Gaj
    fajnie ze zadania naprawili i czas przedluzyki tylko co z tego jak logowanie trwa okolo 40 minut

  9. #249
    Osadnik
    Dołączył
    24.06.2012
    Posty
    79
    Serwer
    Nowa Ziemia
    przetestowane na Chrome, Opera

    1) Utworzyc, jesli nie mamy skrot na pulpicie do przegladarki
    2) prawym klawiszem myszki wybrac wlasciwosci
    3) przelaczyc sie na zakladke Skrot

    4) W polu Element docelowy, dodac na koncu wpisu (po spacji):
    --disk-cache-size=1000000000
    tak, aby wygladalo np tak:
    "C:\Program Files\Opera\launcher.exe" --disk-cache-size=1000000000
    "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disk-cache-size=1000000000

    5) Po drugim uruchomieniu (bo musi zapisac w cache pliki) powinno byc juz szybciej

    aby uzyskać rozmiar cache dokładnie 1GB parametr (który jest w Bajtach) powinien wynosić 1073741824

    pliki bin leca z cache:

    Ostatnio edytowane przez chrisoset ; 27.04.2019 o 12:44

  10. #250
    Odkrywca Awatar Jurek12345
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    927
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez chrisoset Zobacz posta
    przetestowane na Chrome, Opera

    1) Utworzyc, jesli nie mamy skrot na pulpicie do przegladarki
    2) prawym klawiszem myszki wybrac wlasciwosci
    3) przelaczyc sie na zakladke Skrot

    4) W polu Element docelowy, dodac na koncu wpisu:
    --disk-cache-size=1000000000
    tak, aby wygladalo np tak:
    "C:\Program Files\Opera\launcher.exe" --disk-cache-size=1000000000

    5) Po drugim uruchomieniu (bo musi zapisac w cache pliki) powinno byc juz szybciej
    Taki błąd dostaję (po dopisaniu):

Zamknięty wątek
Strona 25 z 40 PierwszyPierwszy ... 15 23 24 25 26 27 35 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.