mi z dwa razy naliczyło monety jak sądzę albo przynajmniej za pierwszym razem bo rzucily mi się w opczy :P, potem nie wnikałem, choć nie wiem czy właściwie naliczało a od dwoch dni przestało wogóle cokolwiek wpływać, wyszkoliłem gienki i odpaliłem na tą okazję premium na tydzien, 2 dni stracone, ciekaw jestem co dalej...czy zaległe trafią i można dalej trzepać przygody czy darować sobie, aż wróżka powie kiedy będzie dobrze...
bełkot, który źle świadczy o osobie, która powinna pełnić funkcję łącznika pomiędzy graczami a działem technicznym. Rola BB_Penelopy ogranicza się do wklejania gotowych formułek i zamykania niewygodnych tematów. Była nawet ankieta na temat kompletnej bezużyteczności i indolencji "Community Managera", ale ją oczywiście Pencia zniknęła.
Ostatnio edytowane przez Kalisia ; 11.06.2017 o 22:57
Moi Drodzy!
Na chwilę obecną mogę powiedzieć, że dział techniczny pracuje nad niedogodnościami związanymi z błędnym naliczaniem gwiezdnych monet.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Na chwilę obecną mogę powiedzieć, że nie ma przewidzianych żadnych rekompensat z tytułu tej niedogodności (jakby ktoś sobie jakieś nadzieje robił na odzyskanie czy coś).
Przecież pełni taką funkcję, jest łącznikiem między graczami a "górą". Narzekanie nic nie zmieni bo to nie ona zajmuje się naprawianiem błędów i nie ma wpływu na to kiedy to naprawią. Jedynie co może zrobić to tylko zapewniać, że problem jest rozwiązywany a później poinformować nas, że naprawili problem i kiedyś tam zostanie wgrana poprawka. Błąd dotyczy wszystkich wersji a nie tylko naszej, więc jeśli ktoś chce to jakoś przyspieszyć, to na pewno nie pisząc ciągle na tym forum. Lepiej już pisać na testowym albo bezpośrednio do Blue Byte czyli do "źródła" problemu. CM to nie support ani programista BB, który zajmuje się naprawianiem błędów w grze.