Zobacz wyniki ankiety: Posiadłość u Kupca

Głosujących
37. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

20 54.05%
  • Czemu nie

3 8.11%
  • Nie

13 35.14%
  • Nie mam zdania

1 2.70%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Posiadłość u Kupca

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Posiadłość u Kupca

Rezydencję, dostępną od L19, można kupić u Kupca za 95 niebieskich (niezależnie od poziomu, o ile pamiętam).
    Podobnie Posiadłość (ta dostępna od L71) powinna być dostępna u Kupca i "handlowalna".

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Posiadłość już jest handlowalna :P Przypuszczam, że pojawi się jako oferta limitowana, co będzie miało sens, jeśli nie będzie zbyt droga. Do kupienia "na
    co dzień" nie powinna być dostępna, bo wbicie 71 poziomu przestanie mieć JAKIKOLWIEK sens (nie to, żeby teraz miało duży).

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    A rezydka nie jest czasem do kupienia w kufrze dopiero od 19?

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez baqslaw Zobacz posta
    Do kupienia "na
    co dzień" nie powinna być dostępna, bo wbicie 71 poziomu przestanie mieć JAKIKOLWIEK sens (nie to, żeby teraz miało duży).
    jakikolwiek sens istnienia przestala miec w momencie w ktorym ustalono wymaganie levelowe na 71 dla budynku ktory nie jest w zadnym stopniu lepszy od dobrych budynkow populacyjnych dostepnych 4 lata temu.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Tornados Zobacz posta
    A rezydka nie jest czasem do kupienia w kufrze dopiero od 19?
    Sprawdziłem na innym świecie, gdzie cudem dobiłem do 14 i rezydencję mógłbym kupić u Kupca, gdybym miał tam klej. Kłódki nie ma.

Cytat Zamieszczone przez baqslaw Zobacz posta
    Posiadłość już jest handlowalna :P Przypuszczam, że pojawi się jako oferta limitowana, co będzie miało sens, jeśli nie będzie zbyt droga. Do kupienia "na
    Dążenie do 71 tylko po to, żeby móc postawić posiadłość, która mieści 10 głów więcej niż zwykła rezydencja, też może niespecjalnie dobrze świadczyć o zdrowiu.

No nic, na razie wstrzymuję się od głosowania, może ktoś jakiś rzeczowy argument przeciw przedstawi

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    + 20 głów i + 500 do szpanu A poważnie, to patrząc na ceny wież wiedźmy, to chyba jednak jakiś bodziec jest. Nie każdy jest Elitkiem.

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam!

Proszę autora o dokładniejszy opis.

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez BB_Penelopa Zobacz posta
    Witam! Proszę autora o dokładniejszy opis.
    Myślałem, że zrozumiale opisałem, nie wiem jak dokładniej można to przedstawić.

Rezydencja, która daje +10 do populacji dostępna jest od 19. poziomu za deski i granit i zabiera 1 patent budowlany ale można ją również kupić w dowolnym momencie za 95 klejnotów (bez straty patentu) i tak kupioną handlować z innymi graczami.

Myślę, że Posiadłość, która daje +30 do populacji, dostępna od 71. poziomu za mahoń i zaprawę również powinna być dostępna w sklepie od dowolnego poziomu.

Wprawdzie widzę, że można Posiadłości zażądać na handlu, ale nie wiem w jaki sposób obecnie można sprzedać Posiadłość, której nie można kupić w sklepie za klejnoty tak, jak Rezydencję.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Rezydencja która jest od poziomu 19 ma swój odpowiednik bezpatentowy do zdobycia u kupca za 95 klejnotów.
    Od poziomu 71 pojawia się kolejna wersja rezydencji której odpowiednik bezpatentowy teoretycznie jest handlowalny (jest ikonka na handlu) ale nie ma go w ofercie u kupca.
    W tym momencie bardziej na miejscu wydaje się pytanie nie czy (bo wiemy że ma być) a kiedy pojawi się on u kupca.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    W tym momencie bardziej na miejscu wydaje się pytanie nie czy (bo wiemy że ma być) a kiedy pojawi się on u kupca.
    Wiemy?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów