Skoro mamy już manufakturę recyklingową, która robi "coś z niczego", zgłaszam, że chcielibyśmy także budynek, który produkuje żelazo?
Co Wy na to? Niewyczerpane źródło żelaza![]()
Jestem na tak!
Szkoda zachodu
Skoro mamy już manufakturę recyklingową, która robi "coś z niczego", zgłaszam, że chcielibyśmy także budynek, który produkuje żelazo?
Co Wy na to? Niewyczerpane źródło żelaza![]()
to świetny pomysł, mam odsłonięte wszystkie kopalnie żelaza, a tego surowca ciągle mi brak. Mam nadzieję, że BB przychyli się do tego pomysłu
Zapotrzebowanie na żelazo jest niewspółmienie duże do możliwości kopalni, przydał by się taki budynek.
oddając uszkodzone kolo - 5k rudy, uszkodzony wózek - 10k rudy, itd ...
dobre, bardzo dobre
a znajac bb, jesli niewyczepalna kopalnia miedzi kosztuje 20k klejnotow, to takie Niewyczerpane źródło żelaza bedzie kosztowalo ze 40k klejnotow, jak nie wiecej
gra to przyjemnosc, ale kulturka musi byc;
moze bywam brutalny, ale za to szczery
to jakby była kopalnia, ale my chcemy skup złomu![]()
dobry pomysł
Tylko że manufaktura jest "następstwem" warsztatu smolarza, a ten budynek byłby całkiem z czapy (nie to, żeby obecnie wszystkie miały sensu i uzasadnienie:P). Już zdecydowanie bardziej logiczna byłaby wielokrotnie proponowana niewyczerpalna kopalnia żelaza, której się jakoś od lat nie doczekaliśmy tak samo jak umiejętności geologa, który nie wiedzieć dlaczego każde inne z "podstawowych złóż" może znaleźć przyspieszone, tylko żelazo nie.
Ponieważ nie ma opcji "obojętnie" głosuję na nie.
Prędzej bym widział epicki budynek "skup złomu" do wydropienia z exela po odblokowaniu wszystkiego w gospodarstwie, w którym byłyby łańcuchy dla wszystkich metali (może poza tytanem).
Swoją drogą, na co wy to żelazo marnujecie? U mnie użycie rudy ponad 15k/12h i wychodzę na spory plus z wydobyciem.