Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 186

Wątek: Problem z grą na FF

Osadnik Awatar robin_waw
    Serwer
    Kolonia
    Może jeszcze reset przeglądarki zrobić ?
    https://support.mozilla.org/pl/kb/pr...efoksa-latwe-r
    Chociaż też obstawiałbym na problem z flashplayerem.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Reinstalacja flash player'a pomaga jednorazowo. Kliknięcie ppm na grze nie powoduje wywołania menu flash, tylko zwykłego kontekstowego z przeglądarki. Na "grze" jest jedna powłoka, ale jej wyłączenie nic nie zmienia.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mam ten sam problem, mysz nie przesyła poleceń do flasha, klikniecie ppm wywołuje menu kontekstowe zwykłej strony html a nie flasha, jakby na grę nakładała się niewidzialna strona.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ja to samo.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    tez mam to samo

Mathias33
    Przyłączam się do postu, u mnie również jest problem z TSO.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Spróbujcie w ustawieniach firefoxa zmienic ustawienia serwera proxy ,zwykle jest Auto - zmiana na bez serwera proxy .U mnie tak dziala .Czasem odinstalowanie flasza i ponowne zainstalowanie tez pomaga.

VonBoden
    Reset FF pomaga, jak robin napisał: https://support.mozilla.org/pl/kb/pr...efoksa-latwe-r ale zmiana ustawień cache na ręczne powoduje pojawienie się problemu na nowo (albo ścieżki do cache). Więc jak zmienialiście ustawienia to tu może być problem.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Potwierdzam, że reset FF naprawia problem. Na razie nie ruszam ustawień cache - zobaczę jak długo gra będzie działać.

Edit: TSO działało do momentu zainstalowania dodatku 'Tab Mix Plus'. Potem była już ta sama sytuacja jak wcześniej.
    Zrobiłem kolejny reset i w ustawieniach ff (about:config) zmieniłem tylko wartość łańcucha „browser.ctrlTab.previews” - znów ten sam błąd w grze.
    Wygląda wiec na to, że każda ingerencja w ustawienia ff (ręczna lub programowa) psuje grę.

Edit2: Powyższy problem występował na Win7 w miejscu pracy (połączenie przez proxy). W domu też mam FF 47.0 na win xp i problemu jak na razie nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Senlandia ; 10.06.2016 o 16:52

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    U mnie opcja odświeżenie firefoxa nie pomogła wiec zrobiłęm backup profilu, odinstalowałem firefox 47 i zainstalowałem wersję 46.0.1. Po przywróceniu profilu wszystko działa jak wcześniej.

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów