Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: TSO a Chrome

  1. #1
    Osadnik Awatar Kornitzki
    Dołączył
    15.04.2012
    Posty
    51
    Serwer
    Nowa Ziemia

    TSO a Chrome

    W celu prowadzenia rozgrywki w Settlers Online w możliwie najlepszych warunkach, niezbędne jest posiadanie zaktualizowanej wersji Adobe Flash Player. Stwierdzono obecność starszej wersji tego programu w twojej przeglądarce. Prosimy o zaktualizowanie Flash Playera, korzystając ze strony: http://www.adobe.com/go/getflash/
    Instalacja Flash Player
    Flash zaktualizowany, Chrome również, java też. Dalej nie da się odpalić TSO na Chromie.

  2. #2
    Początkujący Generał Awatar RedJul
    Dołączył
    22.02.2012
    Posty
    2,667
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wyczyść ciasteczka i reset kompa
    lub sprawdź datę na kompie, miałem tak przy przestawionej dacie.

  3. #3
    Osadnik Awatar Kornitzki
    Dołączył
    15.04.2012
    Posty
    51
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Data jest ok, przeglądarka czyszczona.

  4. #4
    Początkujący Generał Awatar RedJul
    Dołączył
    22.02.2012
    Posty
    2,667
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zostaje odinstalować flasha (wcześniejsze wersje również) i zainstalować od nowa.
    Najpierw jednak sprawdź czy jakiś wirus się nie przyplątał.

  5. #5
    Odkrywca Awatar dario_j
    Dołączył
    04.07.2013
    Posty
    659
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Polecam przeglądarkę Opera, to prawie to samo co chrome, tylko trochę lepiej zrobione. A co do wersji flasha to dla Settlersów "wsio rawno", pójdą nawet na zeszłorocznej i to bez problemów.

  6. #6
    Osadnik
    Dołączył
    25.04.2012
    Posty
    132
    Serwer
    Nowa Ziemia

    Kolejny problem na Google Chrome

    Witam,
    Po niedawnych problemach z grą na FF przeniosłem się na Chrome. Niestety programiści jakiś czas temu zaimplementowali mechanizm mający na celu oszczędzanie energii poprzez usypianie zakładek przeglądarki, które są nieaktywne. Niestety po ponownej aktywacji zakładki z TSO gra nie potrafi nawiązać połączenia z serwerem i wywala się do logowania.
    Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu? Zmiana domyślnych ustawień w opcjach albo jakiś dodatek albo coś innego?
    Dodam tylko że problem dotyczy także innych stron i serwisów int. (uśpiona zakładka po aktywacji ładuje od nowa stronę).

  7. #7
    Początkujący Generał Awatar Tornados
    Dołączył
    24.05.2012
    Posty
    2,662
    Serwer
    Kolonia
    Po prostu otworz tso w nowym oknie a nie nowej karcie ^^

  8. #8
    Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Dołączył
    23.07.2015
    Posty
    5,575
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam!

    Napisz proszę w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl

    Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

  9. #9
    Generał Awatar set2g
    Dołączył
    25.02.2012
    Posty
    4,295
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Tornados Zobacz posta
    Po prostu otworz tso w nowym oknie a nie nowej karcie ^^
    Ale to nic nie da bo jak to okno sie zminimalizuje to tez chwili staje się nieaktywne

  10. #10
    Odkrywca Awatar dario_j
    Dołączył
    04.07.2013
    Posty
    659
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Pogrzebać w ustawieniach i wyłączyć felerną opcję. Jak się nie da to są jeszcze konkurencyjne przeglądarki Opera, Vivaldi i inne

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów

Ubisoft wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia jak najlepszego korzystania z naszych stron internetowych. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.