Zobacz wyniki ankiety: Czy warto wprowadzić pomysł

Głosujących
4. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

0 0%
  • Nie

4 100.00%
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Aukcje

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Aukcje

Czy są może tu jacyś starzy wyjadacze, którzy pamiętają jeszcze czasy, jak na (chyba) g5 ludzie się zbierali, jedna osoba dawała towar, a inni się o niego licytowali?
    Było to bardzo ciekawe, wygrałem mroczną fortecę, którą się opiekuje na swojej wyspie do dziś.

Pomysł prosty, przywrócić to, ale na handel. Póki co mamy opcje tylko kupowania za określoną kwotę danego towaru. Proponuje, by każdy gracz mógł stworzyć aukcje - decyduje jak długo ma trwać (ograniczenie 1-4 dni, za diamenty można dokupić do 2 tygodni), następnie czym gracze mają płacić (np. gracz może zrobić licytacje fortecy za ryby ).
    Wybór jest dla tego, gdyż monety straciły znacznie na wartości przez złote wieże (złym pomysłem było ich wprowadzenie moim zdaniem).

No więc gdy już wstawi pewną aukcje, gracze stawiają swoje oferty, ale od razu traci tyle surowców ile postawił, ewentualnie zostaną mu zwrócone, jak ktoś go przebije.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Aukcję możesz dalej sobie organizować na innych kanałach od 2 do 5 , jeżeli miałoby się to odbywać na kanale handel to jestem przeciwny , wątpię czy bb rozszerzy grę o funkcjonalność "licytacja" podobnie jak teraz działa zakładka z handlem, a tylko taka opcja byłaby w miarę ok.

Pozdrawiam

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Rozwiazanie zbedne w grze w ktorej 99% surowcow sie kupuje ad-hoc gdy sie ich potrzebuje i nie ma sensu uwiazanie innych surowcow czekajac kilka dni na zakonczenie aukcji.

Zastosowanie to mogloby miec co najwyzej w odniesieniu do najrzadszych budynkow.

Cytat Zamieszczone przez Patryszon Zobacz posta
    Wybór jest dla tego, gdyż monety straciły znacznie na wartości przez złote wieże (złym pomysłem było ich wprowadzenie moim zdaniem).
    Monety stracily znacznie na wartosci ze wzgledu na bardzo ograniczone mozliwosci ich wydawania i to ze wiekszosc graczy rzucila sie do ich produkcji przez ladnych kilka lat, wprowadzajac na rynek wielokrotnie wiecej niz dalo sie wykorzystac.

Taki sam los czeka fasole, bynajmniej nie przez jakies nowe magiczne wieze. Poza tym to nie jest problem z budynkami per se, tylko z tym ze gra ma kompletnie rozwalony balans pomiedzy mozliwosciami produkowania (albo szerzej, wprowadzania do gry) surowcow a ich wydawania.
    Ostatnio edytowane przez sparkz ; 31.07.2016 o 21:17
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dzień dobry,

rozmowa na temat licytacji jest już prowadzoną w w tym temacie. Zachęcam do dyskusji i oddawania głosów w nim, a obecny wątek jako zdublowany zamykam.

Pozdrawiam,
    Mod Dobrawa
    Wypowiedzi i poglądy przedstawione w moich postach, są wyłącznie moje i jako takie należy je traktować. W żadnym wypadku nie należy zakładać, że przedstawiają oficjalne stanowisko Ubisoft/BlueByte, czy że są tożsame z poglądami przedstawicieli ww. firm.

Uprawnienia umieszczania postów