Zobacz wyniki ankiety: Czy uzależnić prezenty od poziomu gracza

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

0 0%
  • Nie, darowanemu się nie zagląda

0 0%
  • Nie mam zdania

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Chcę więcej!

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Chcę więcej!

Ja wiem, że to się nie powinno, że nie wypada i że się w głowie poprzewracało, ale ile razy przychodzi listonosz z prezentami, to na usta ciśnie mi się pytanie: czy to naprawdę tak trudno uzależnić te prezenty od poziomu gracza? Na pierwszym czy 5. poziomie taki prezent w postaci 500 napitku czy 250 monet jest miłą niespodzianką. Na 60. poziomie jest żenującym dowodem, że ktoś ma mnie w poważaniu.
    Więc propozycja moja jest taka, żeby - tak jak są "widełki" dla różnych zadań - wprowadzić zróżnicowanie dla tych prezentów. W końcu okazji do ich rozdawania nie ma na tyle dużo, żeby większe ilości mogły zrujnować handel w grze. Jak to sobie wyobrażam? Na przykład można wydłubać z bazy średnią ilość zasobu produkowanego na X poziomie w ciągu 24h i taką średnią ilość wysłać w postaci prezentu do graczy na określonym poziomie, zamiast coś zupełnie z czapy. A jeśli chodzi o dobra takie jak kosze, to wprowadzić jakiś mnożnik, np. poziomy 1-25: x1, 26-45: x2, 46-65: x3, 66-75: x4. Proste, nie?
    Uprzedzając lawinę krytyki, żaden z zasobów w otrzymanej paczce (tej i każdej wcześniejszej) nie jest czymś na co ostrzyłbym sobie zęby, ani czymś, czego nie mógłbym zdobyć w sposób nie naruszający stabilności mojej gospodarki.

Kinia, z góry przepraszam

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam!

Niestety pomysł nie zostanie zaakceptowany.
    Wątek zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa
    Ostatnio edytowane przez BB_Penelopa ; 01.06.2016 o 14:43

Uprawnienia umieszczania postów