gra to przyjemnosc, ale kulturka musi byc;
moze bywam brutalny, ale za to szczery
hyh czlowiek uczy sie cale zycie xD
po 1 przygode mozna zamknac tylko i wylacznie jesli sie spelni warunki wygranej (lub skonczy sie czas ale to raczj nie ten temat xD)
sprzedajesz - nie znasz bioracych dropa = czekasz z zamknieciem ubiciem fortecy w czarnych czy wiezy w bractwie itd az obaj kupujacy potwierdzaja ci ze ubili jesli zostawiasz przygode ktora moze zamknac dowolny kupujacy to twoj problem i powinenes zwrocic kase za drop jesli ty lub ktorykolwiek zamknie za wczesnie
Będzie się działo!
I znowu konserwy będzie mało.
Będzie głośno, będzie radośnie
Znów poczekamy razem całą noc.
Ekipa nie oszczędza sił
Już trochę im brakuje tchu.
Polejcie wina również im
Znów konserwa konserwy będzie rytm!...
Jak wyżej.. Lepiej czekać z ubiciem ostatniego obozu jak zostawić samowolkę kupującym, ew. dopisywac do wiadomości na handlu ~ Ryzykujesz że drugi kupujacy zamknie przygode przed Twoim atakiem.
Co nie zmienia faktu że zmiana by się przydała, za.![]()
a co to da, że dostaniemy pw z info kto zamknął przygodę, jak i tak już musztarda po obiedzie? osobiście jest mi rybka, czy gracz x, czy z zamknął przygodę, problem w tym, że drop przepadł. pw niczego tak na prawdę nie wnosi. tak jak pisali poprzednicy, skoro decyduję się na sprzedanie dropu, to biorę za to pełną odpowiedzialność i robię wszystko, żeby lotnik i miał co ubić i nikt inny mu przygody przed nosem nie zamknął.
ps. a skąd temat "dropiki", skoro treść tyczy się lotników? (retoryczne)
wnosi , wnosi- ja osobiście nie znoszę jak mi ktoś zamyka MOJĄ przygodę (z różnych względów np niespakowanego woja czy chęci bezpośredniego przesłania jakiegoś generała). Sama tez nie jestem na tyle wredna żeby komuś zamknąć przygodę. Dobrze by było na pewno wiedzieć kto tam majstrował.Pomysł mi się podoba, głosowałam na tak
Jak zwykle:
System "dropów" to patologia - niewłaściwe korzystanie z mechanizmów gry, wynikające z błędów projektowych (np. zero synergii przy ewentualnej współpracy).
Trzeba naprawić to, co jest źle, a nie maskować skutki.
Widzę że dużo ludzi nie robi tak zwanych Bloków na przygodziei pewnie dlatego jesteście przeciwko mojej ankiecie.
Ja np osobiście robię Bloki na crku gdyż to ułatwia mi grę bo nie muszę wbijać raz na wyspę raz na przygodę by sprawdzić czy ktoś ubił czy nie jak dla mnie jako Twórcy dropa jest to dobre rozwiązanie bo przygodę masz już zrobioną i czekasz tylko na zyski by sprzedać ją lub wymienić. A że znajdzie się jakiś burak za przeproszeniem i zamknie przygodę bo np pomyli ze swoim cr... chodź dla mnie to głupie jak można się tak pomylić... po to są na przygodzie szczegóły by uniknąć takich rzeczy. A informacja kto zamkną przygodę była by mi na rękę bo jeśli wy chcecie cały dzień spędzić w przygodzie i czekać aż ktoś wyśle i zrobi stratę to proszę bardzo ja np mam do budowy kopalnie i inne rzeczy które praktycznie co 2 dzień stawiam. Dlatego chciał bym taką informacje kto zamkną dropa by ułatwić Sobie potem spór w Handlu i jak się znajdzie poszkodowany i złoczyńca to wtedy złoczyńca powinien oddać dropa jeśli jest honorowym graczem bo jeśli nie jest to trudno obaj są poszkodwani.
A i miałem raz taką sytuację że gracz który wysłał na moją przygodę generała to nic nie ubił i niby pisał potem do mnie że mu zamkłem przed czasem też to jest wkurzające.