Zobacz wyniki ankiety: Cz jesteś za wprowadzeniem opcji zbiorowego on/off produkcji budynków danego rodzaju

Głosujących
21. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

13 61.90%
  • jest mi to obojetne

3 14.29%
  • nie

5 23.81%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: włączanie i zatrzymywanie produkcji budynków tego samego rodzaju, jedym przciskiem

Początkujący Osadnik Awatar Zbedeusz02
    Serwer
    Złota Góra

włączanie i zatrzymywanie produkcji budynków tego samego rodzaju, jedym przciskiem

Pomysł polega na wprowadzeniu dodatkowej opcji: włączania i zatrzymywania produkcji, budynków tego samego rodzaju.

Po kliknięciu na budynek mamy dwie zakładki on/off produkcja i szczegóły, w tej pierwszej należało by dodać dodatkowa opcje wspomnianą wyżej. Raz że poprawiło by to grywalność to zmniejszyło by ilość kliknięć myszki, np. mam 6 warsztatów kamieniarza, chcę włączyć ich wszystkich jednym kliknięciem, wiec otwieram jeden z nich i włączam (rozpocznij/zatrzymaj produkcję dla wszystkich budynków tego rodzaju) czyli wszystkie warsztaty kamieniarza się włączają (niezależnie od levelu na którym są). Bez tej opcji musimy otwierać wszystkie 6 warsztatów w różnych lokalizacjach wyspy,
    to nużące i męczące dla prawej reki gracza.

zapraszam do głosowania
    amator jałowych dyskusji

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jeśli już to z opcji liczydła, bez szukania budynków (nawet tego jednego) po wyspie.

(nie głosuję, bo nie lubię ankiet publicznych)

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam!

Ciekawa propozycja, zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa
    Ostatnio edytowane przez BB_Penelopa ; 18.04.2016 o 15:11

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    a jeżeli mam, przypuśćmy 6 budynków i chcę zatrzymać 4 lub 5 to i tak trzeba klikać
    "Everybody lies"

Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Misiorww Zobacz posta
    a jeżeli mam, przypuśćmy 6 budynków i chcę zatrzymać 4 lub 5 to i tak trzeba klikać
    prosta matematyka...
    masz 6 budynków i tylko jeden ma pracować

(wersja z opcją zbiorowego on/of) zatrzymujesz wszystkie i włączasz tylko jeden czyli dwa kliknięcia mychą
    ( wersja obecna) zatrzymujesz wszystkie po kolei, czyli aż pięć kliknięć mychą
    amator jałowych dyskusji

Odkrywca Awatar kinia19910
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez BB_Penelopa Zobacz posta
    Witam!

Ciekawa propozycja, zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam,
    BB_penelopa
    A ja chciałabym przypomnieć, że coś podobnego było już proponowane, tytuł wątku to "Grupowanie budynków" dla ułatwienia dodam, że po tych pseudo-porzadkach temat znajduje się w archiwum.

Chciałabym wiedzieć skąd się wzięło pozwolenie na duble, czyli tym samym pozwolenie na łamanie regulaminu?
    Zbedeusz02 - wyszukiwarka nie gryzie :-)

Serwer
    Złota Góra
    Grupowanie budynków

Witam,

mój najnowszy pomysł powstał z chęci oszczędzenia sobie klikania. Budynków na wyspie jest już tak dużo, że obklikiwanie tego by wrzucić premię, lub włączyć/wyłączyć jest sporą udręką.

Otóż, proponuję zrobić coś podobnego, jak w niektórych grach RTS, gdzie mamy możliwość zaznaczenia większej ilości jednostek i przypisania ich do jednego "oddziału", który to oddział wywołujemy następnie przyciskając klawisz: 1, 2, 3 ...

U nas chodzi oczywiście nie o jednostki, a o budynki.
    Gracz miałby możliwość utworzenia grupy budynków, nadania jej nazwy i w jakiś sposób przypisania do niej pewnej liczby budynków. Nie musiałyby to być budynki tego samego rodzaju. .......

Droga Kinia to jest fragment tego tematu z archiwum, jak sama czytasz, gościu che mieć tam możliwość tworzenia oddziałów różnego rodzaju budynków jak w RTS-ach i uruchamianiu ich z klawiatury numerycznej, a ja chce mieć po prostu dodatkową opcję on/off do grupy budynków tego samego rodzaju, a to chyba coś innego!
    Ostatnio edytowane przez Zbedeusz02 ; 12.04.2016 o 21:17
    amator jałowych dyskusji

Odkrywca Awatar kinia19910
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Idea ta sama, z numerycznej w TSO raczej nie przejdzie, bo numeryczną zmieniasz strefy :-)
    Tak czy siak chodzi o uruchamianie/ zatrzymywanie grup budynków jednym kliknięciem czy też przyciśnięciem konkretnego klawisza.

Sam pomysł jest jak najbardziej ok.
    Według mnie, Twoja wersja jest dopracowaniem tamtej.
    Ostatnio edytowane przez kinia19910 ; 13.04.2016 o 00:46 Powód: Literówki

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy.

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy, temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
    Mod Dobrawa
    Wypowiedzi i poglądy przedstawione w moich postach, są wyłącznie moje i jako takie należy je traktować. W żadnym wypadku nie należy zakładać, że przedstawiają oficjalne stanowisko Ubisoft/BlueByte, czy że są tożsame z poglądami przedstawicieli ww. firm.

Uprawnienia umieszczania postów