Zobacz wyniki ankiety: Czy uważasz, że skróty klawiszowe dla czatu to dobry pomysł?

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, czasami sam z tego korzystam.

4 36.36%
  • Nie, uważam, że to niepotrzebne.

7 63.64%
  • Nie mam zdania.

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Skróty klawiszowe dla czatu

Osadnik Awatar Genciak
    Serwer
    Nowy Świat

Skróty klawiszowe dla czatu

Hej,

W jednym z ostatnich aktualizacji wszedł fajny feature, poszerzający funkcjonalność czatu w grze. Doszło więcej zakładek, co oznacza, że doszła też potrzeba częstszego ich przełączania. Jako osoba, która woli korzystać bardziej z klawiatury niż myszy, w celu robienia czegoś dynamicznie, chciałbym zaproponować dodanie skrótów klawiszowych, które umożliwiłyby szybkie przechodzenie po zakładkach, czyli coś w stylu: "alt+strzałka w lewo" przełączy aktywną zakładkę na jedną w lewo, "alt+strzałka w prawo" przełączy aktywną zakładkę na jedną w prawo. Coś w stylu ctrl+tab w przeglądarce.

Co o tym myślicie?

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam!

Zapraszam do głosowania!

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Hmm... nie wiem po co komu jeszcze skróty klawiszowe, po co jeszcze dodatkowo grę obciążać niepotrzebnymi dodatkami.
    Pozwolę sobie na cyctat: "Nie rozumiem albo nie zrozumiałem trolla...".

P.S. Nie wiem kto trolluje, w moim pomyśle dotyczącym napojów przynajmniej ludzie głosują :P

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    oczami wyobraźni już widzę niebo gwieździste na czatach, bo przez przypadek przełączyło się nie to okno i wyszedł na jaw kolejny powód do rozwodu :P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    ??

Odkrywca Awatar horis
    Serwer
    Złota Góra
    jestem przeciw, i tak mamy latajace zakladki czatu i inne problemy z czatem od dawna zglaszane i nie naprawione, a poza tym w tso myszka/touchpad jest do gry niebedna, wiec dodatkowe mieszanie klawiszami jest bez sensu

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    mi to nie jest potrzebne, więc głosuję na nie
    "Everybody lies"

Osadnik Awatar Genciak
    Serwer
    Nowy Świat
    Zdaję sobie sprawę, że to propozycja zawężona do wąskiego grona graczy. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że nawet do tej grupy odbiorców, która na co dzień (w pracy) dużo korzysta z komputera i ułatwia sobie sięganie do myszki, używając skrótów lub jedną ręką operuje myszką, zaś drugą wykonuje operacje tychże skrótów. Jest to moja subiektywna ocena i rozumiem, że innym osobom może się nie podobać

Cytat Zamieszczone przez Androm3da Zobacz posta
    Hmm... nie wiem po co komu jeszcze skróty klawiszowe, po co jeszcze dodatkowo grę obciążać niepotrzebnymi dodatkami.
    Pozwolę sobie na cyctat: "Nie rozumiem albo nie zrozumiałem trolla...".

P.S. Nie wiem kto trolluje, w moim pomyśle dotyczącym napojów przynajmniej ludzie głosują :P
    Nie rozumiem nawiązania, zwłaszcza że oba wątki dotyczą zupełnie czego innego. Swoją propozycję starałem się wyrazić dokładnie i bynajmniej nie jest ona kuriozalna. Jeżeli chcesz się popisać to proszę uwzględnij to, że komuś może zależeć nad usprawnieniem gry, a nie swojego ego. Zaś to, że się spotka z uznaniem czy nie - to już inna kwestia...

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dzień dobry,

w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.

Pozdrawiam,
    Mod Dobrawa
    Wypowiedzi i poglądy przedstawione w moich postach, są wyłącznie moje i jako takie należy je traktować. W żadnym wypadku nie należy zakładać, że przedstawiają oficjalne stanowisko Ubisoft/BlueByte, czy że są tożsame z poglądami przedstawicieli ww. firm.

Uprawnienia umieszczania postów