Zobacz wyniki ankiety: Co o tym sądzicie

Głosujących
96. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • O tak bardzo dobry pomysł

78 81.25%
  • wszystko mi jedno

6 6.25%
  • ale lipa , do bani z nim

14 14.58%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Premia Strefowa > Premiowanie Strefy ( wyspy )

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    Hm czary jakieś czy co?
    Bez zajączka 3 dniowa produkcja to 290 steków czyli powinno Ci brakować ponad 110 steków.
    A tobie jeszcze zostaje.
    Szacun
    Matematyka jest trudna, nie na każdą głowę ;p

Osadnik Awatar LICJA
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Wasptak Zobacz posta

A wracając do tematu - nie bardzo rozumiem co chciałeś powiedzieć poprzez czas produkcji steków ? Miałem krótkotrwały deficyt steków tylko na początku - w momencie kiedy dopiero zaczynałem je produkować. Ale starczył dosłownie 1 zajączek i produkcja od tamtej pory nie ma przestoju. Tak jak pisałem co 3 dni rzucam ponad 400 steków, a zapas mam już na poziomie 3k+ bez posiłkowania się zajączkami.
    Wasptak to bardzo proste dla Ciebie lecz nie dla mnie z tego co napisałeś robisz tylko i wyłącznie steki non stop czyli 3jek ( orderów) nie tykasz a ja tak bo je daję na mistrzowskie lecz nadal pozostaje najważniejsza kwestia a mianowicie ktoś musi rzucić np. u mnie te 350 premek , pytanie kto ?. Ludzie od tego uciekają bo nikomu się nie uśmiecha klikać ponad pół godziny. Takich jak ja jest wielu i stąd ten pomysł.

BB bardzo proszę nie zamykać wątku

Jak wiadomo propozycja została lub też zostanie przekazana deweloperowi lecz chciałbym żeby została wdrożona w takiej oto formie.

Premiowanie Strefowe ( strefy , wyspy)

Wytworzenie w Domu Władyki Premii Strefowej (za Zioło i Strach na wróble) która by po jej wytworzeniu znajdowała się w Mennu Gwiazda Premie pod nazwą np. Premiowanie Strefowe. Czas produkcji 1szt. Premii Strefowej powiedzmy 1h niezależnie od posiadanego poziomu Domu Władyki. Każdorazowa chęć premiowania strefowego wymagała by użycia Premii Strefowej u siebie jak i u każdego znajomego któremu mamy premiować.
    Dla mniej kumatych . Chcesz opremiować strefowo u siebie to dajesz Premie Strefową u siebie na Dom Władyki otwiera się okno zaznaczasz co trzeba lub tez nie bierzesz wybraną premię i premiujesz. Chcesz opremiować znajomego to wchodzisz na jego wyspę dajesz Premię Strefową na jego Dom Władyki zaznaczasz co trzeba lub tez nie, wybierasz żądaną premkę i premiujesz . Itd.
    Premia Premiowanie Strefowe powinna mieć możliwość handlu, może nie tak handlu bo nikt na niej nie zarobi gdyż jest tania a ewentualnego przekazania znajomemu jeśli by jej akurat nie miał w co śmiem wątpić.
    Dlaczego strach na wróble i zioło - są to łatwo dostepne materiały i każdy ma ich pod dostatkiem, Premiowanie Strefowe powinno być tanie i ogólnodostępne niezależnie od posiadanego Liv.

Użycie Premii ( Premiowanie Strefowe ) na Domu Władyki otwierało by okno Menu Gwiazdy z premiami w którym powinny znajdować się dwa okienka do zaznaczania ( na ciapciaki czy jak to zwał ) można to nazwać Blokadą wyboru.
    Okienko 1. BZ. to Budynek zamknięty , zaznaczenie lub odznaczenie budynku produkcyjnego zamkniętego
    Okienko 2 BP. to budynek podnoszący się.
    Danie znacznika w okienko spowoduje uruchomienie blokady np. zaznaczamy okienko 2 w tym momencie zostaną opremiowane wszystkie budynki z wybranej kategorii np. Piekarnie z pominięciem piekarni lub też piekarń które są w trakcie podnoszenia poziomu
    Do czego potrzebne te dwa okienka – okienka służą do zablokowania lub odblokowania możlowości dania premii na w/w budynki (wybór gracza)
    Dla mniej kumatych >
    ad. Okienko1. Żadną tajemnicą jest że budynki, kopalnie te najcenniejsze są pozamykanie i najpierw się je premiuje a potem otwiera , strata surowców .
    ad. Okienko2. Nie chciał byś chyba aby został opremiowany budynek który właśnie podnoszony jest na wyższy poziom.
    Zaraz ktoś powie ale można tu zrobić na stałe taką blokadę i to byłby błąd a dlaczego ? ponieważ czasami bywa tak że czas zakończenia podnoszenia się budynku może być krótki i chcielibyśmy by zaczął działać na premii razem z innymi.

Z chwilą wybrania żądanej przez nas premii np Koszyk cioci Irmy i nałożeniu jej na np. Piekarnie spowodowało by natychmiastowe premiowanie wszystkich Piekarń w danej strefie (wyspie) po czym możesz dać premkę na inny rodzaj budynku np Gospodarka i znów wszystkie gospodarki zostały by opremiowane itd , oczywiście z odpowiednim ilościowym pobraniem danej premii w tym wypadku koszyka cioci Irmy . Zmiana premii na inną odbywała by się tak jak dotychczas.
    Działanie takiej Premii Strefowej powiedzmy 10 min

Odpowiedzi na zadane pytania
    Dlaczego tylko 10 min ? - W.g mnie 10 min. Jest to naprawdę wystarczający czas na opremiowanie wyspy sobie lub znajomemu w ten sposób a jeśli nie zdążysz to niestety będziesz musiał użyć kolejna strefówkę .
    Co się stanie gdy zabraknie danej premki ? - no cóż coś nie zostanie opremiowane niezależnie od poziomu budynku ( wyjaśnienie na samym końcu)
    Co zrobić jak część kopalni jest na wyczerpaniu ?
    Nie wiem jak wy ale ja nim zacznę premiować to patrze na stan ich zasobności i albo je likwiduje i stawiam od nowa lub używam słabszej premki
    A co jeśli ktoś ma 5 budynków takich samych , a chce rzucić np. hotdoga na 3 ? - zostaną opremiowane tylko trzy budynki, w tym wypadku zalecam wcześniejsze zamknięcie budynków które maja być niepremiowane a najlepiej opremiować je wcześniej hotdogami metodą tradycyjną.

Opisując ten Projekt sugerowałem się prostotą jego wykonania jak i funkcjonalnością minimalizując wszelkiego rodzaju zbędne nazwijmy to wodotryski . Nie jestem informatykiem ani programistą lecz jest nim Jaco_j i z jego doświadczenia wiem iż wszelkiego rodzaju udziwnienia mogą być przyczyną powstawania błędów a tych nam nie trzeba. Każdy z graczy doskonale wie ew. jest w stanie szybko ocenić czy danej premki wystarczy mu do premiowania czy nie zwłaszcza teraz po przepięknej aktualizacji w której zrobione zostały porządki w Gwieździe .
    Jeśli komuś nadal nie odpowiada ten projekt no cóż po jego ew. wdrożeniu nie musi Premiowania Strefowego uruchamiać i może dalej premiować wyspę sobie lub znajomemu tradycyjna metodą mega klikania , wybór pozostawiam tej osobie.

Mam nadzieje iż Projekt został przedstawiony w sposób wyczerpujący i jedno co mi pozostaje to życzyć nam wszystkim szybkiego jego wdrożenia oraz miłej dalszej zabawy ( i tu przepiękny uśmiech oraz ukłon w stronę Administracji i Dewelopera o w miarę możliwości szybką realizację ) .
    Pozdrawiam serdecznie.
    Licja
    Ostatnio edytowane przez EX_Persefona ; 06.03.2016 o 18:46 Powód: połączenie postów
    Edamus, bibamus, gaudeamus! Post mortem nulla voluptas

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez LICJA Zobacz posta
    (...)
    Dlaczego strach na wróble i zioło - są to łatwo dostepne materiały i każdy ma ich pod dostatkiem, Premiowanie Strefowe powinno być tanie i ogólnodostępne niezależnie od posiadanego Liv.
    (...)
    Licja
    Lepiej wziąć beczki i rudę adamantu, których obecnie nie ma do czego używać. Zioła i strachy w minimalnych ilościach schodzą do innych premek, beczki tylko leżą...

Osadnik Awatar LICJA
    Serwer
    Złota Góra
    Roska beczki mogą być ale adamarynt lepiej nie ponieważ małe liv. tego nie maja a Premiowanie Strefowe powinno być tanie i ogólnodostępne niezależnie od posiadanego Liv.
    Adamarynt proponował bym raczej jako surowiec do bardzo długich premek 4ek np 24h

Serwer
    Złota Góra
    Roska beczki mogą być ale adamarynt lepiej nie ponieważ małe liv. tego nie maja a Premiowanie Strefowe powinno być tanie i ogólnodostępne niezależnie od posiadanego Liv.
    Adamarynt proponował bym raczej jako surowiec do bardzo długich premek 4ek np 24h
    Ok to do tego "premiowania strefowego" proponowałabym 30 beczek, 12 worków zboża i 12 futer - są to obiekty kolekcjonerskie dość częste i praktycznie nie wykorzystywane

Osadnik Awatar LICJA
    Serwer
    Złota Góra
    Roska to ma być TANIE to musi być tanie i jakie futra ? Premiowanie ma być to coś w rodzaju dodatku ułatwiającego grę dlatego to musi być za minimum ceny

Odkrywca Awatar kinia19910
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Chyba o skóry chodziło...

Serwer
    Złota Góra
    Roska to ma być TANIE to musi być tanie i jakie futra ? Premiowanie ma być to coś w rodzaju dodatku ułatwiającego grę dlatego to musi być za minimum ceny
    Może skóry, przepraszam, pomieszałam nazwy. Tak czy tak ilości przybliżone do 30 beczek, 12 skór/futer (czy jak im tam, na wyspie w kolekcjach przypomina to kształtem i kolorem ciastka "katarzynki") i 12 worków zboża zbieram codziennie z wyspy (gdzie nie zawsze siedzę ponad 8h więc mówię o jednym rzucie, nie wszystko też zbieram jeśli jakiś uprzejmy znajomy nie oznaczy). Wydaje mi się, że jeśli bez problemu będzie można zrobić dziennie bez dokupowania surowca średnio 1-2 (zależnie od czasu poświęconego grze) takie premie to będzie to łatwe ale nie za łatwe.

Osadnik Awatar LICJA
    Serwer
    Złota Góra
    Arabskim targiem tniemy o 1/2 i stoi

Zdało by się obrazek , logo czy jak to zwał wymyślić wszak każda premia - kolekcja ma swój obrazek , proponuję Niebiedki Globus
    Ostatnio edytowane przez LICJA ; 07.03.2016 o 21:38

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dzień dobry,

wraz ze Zmianami w grze z 20.09.2016 do gry wprowadzono kilka premii nowych premii strefowych.
    Pomysł został zrealizowany. Dziękujemy za wszystkie opinie i oddane głosy.

Pozdrawiam,
    Mod Dobrawa
    Ostatnio edytowane przez MOD_Dobrawa ; 21.09.2016 o 15:21
    Wypowiedzi i poglądy przedstawione w moich postach, są wyłącznie moje i jako takie należy je traktować. W żadnym wypadku nie należy zakładać, że przedstawiają oficjalne stanowisko Ubisoft/BlueByte, czy że są tożsame z poglądami przedstawicieli ww. firm.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4

Uprawnienia umieszczania postów