Na wstępie chciałbym dodać, że nie przeszukiwałem 1000 stron z pomysłami, żeby sprawdzić, czy już taki pomysł był, więc z góry przepraszam za lenistwo, ponad to nie jest to bezpośrednio mój pomysł a Jaco_j
Premia Strefowa > Premiowanie Strefy ( wyspy )
Jak wszystkim wiadomo premiowanie swojej lub też i czyjejś wyspy zwłaszcza z dużym liv jest bardzo praco i czasochłonne i nikt tego nie lubi z wiadomych względów .
Weszły w życie Premie Strefowe i tu Jaco_j oraz moja Propozycja
Wytworzenia w Domu Władyki Premii Strefowej (za Zioło i Strach na wróble) która by po jej wytworzeniu znajdowała się w Mennu Gwiazda Premie pod nazwą np. Premiowanie Strefowe.
Użycie takiej premii ( Premiowanie Strefowe ) na Domu Władyki otwierało by okno Menu Gwiazdy z premiami i teraz najlepsze z chwilą wybrania żądanej przez nas premii np Koszyk cioci Irmy i nałożeniu jej na np. Piekarnie spowodowało by natychmiastowe premiowanie wszystkich Piekarń w danej strefie (wyspie), oczywiście z odpowiednim ilościowym pobraniem danej premii w tym wypadku koszyka cioci Irmy . Zmiana premii na inną odbywała by się tak jak dotychczas
Działanie takiej Premii Strefowej powiedzmy 10 min
Szanowni Administratorzy , Moderatorzy uważam iż ten pomysł jest godny waszej uwagi.
A co wy o tym myślicie drodzy Gracze ? Bo chyba fajnie było by opremiować wysepkę w 5 min a nie ślęczeć 30 vel 40 min zabijając myszkę.
Pozdrawiam.
Podsumowanie
Jak wiadomo propozycja została lub też zostanie przekazana deweloperowi lecz chciałbym żeby została wdrożona w takiej oto formie.
Wersja Ostateczna
Premiowanie Strefowe ( strefy , wyspy)
Wytworzenie w Domu Władyki Premii Strefowej (za 12 beczek, 6 worków zboża i 6 skór ) która by po jej wytworzeniu znajdowała się w Mennu Gwiazda Premie pod nazwą np. Premiowanie Strefowe. Czas produkcji 1szt. Premii Strefowej powiedzmy 1h niezależnie od posiadanego poziomu Domu Władyki. Każdorazowa chęć premiowania strefowego wymagała by użycia Premii Strefowej u siebie jak i u każdego znajomego któremu mamy premiować.
Dla mniej kumatych . Chcesz opremiować strefowo u siebie to dajesz Premie Strefową u siebie na Dom Władyki otwiera się okno zaznaczasz co trzeba lub tez nie bierzesz wybraną premię i premiujesz. Chcesz opremiować znajomego to wchodzisz na jego wyspę dajesz Premię Strefową na jego Dom Władyki zaznaczasz co trzeba lub tez nie, wybierasz żądaną premkę i premiujesz . Itd.
Premia Premiowanie Strefowe powinna mieć możliwość handlu, może nie tak handlu bo nikt na niej nie zarobi gdyż jest tania a ewentualnego przekazania znajomemu jeśli by jej akurat nie miał w co śmiem wątpić.
Zdało by się obrazek , logo czy jak to zwał wymyślić wszak każda premia - kolekcja ma swój obrazek , proponuję Niebiedki Globus
Dlaczego 12 beczek, 6 worków zboża i 6 skór - są to łatwo dostepne materiały i każdy ma ich pod dostatkiem, Premiowanie Strefowe powinno być tanie i ogólnodostępne niezależnie od posiadanego Liv.
Użycie Premii ( Premiowanie Strefowe ) na Domu Władyki otwierało by okno Menu Gwiazdy z premiami w którym powinny znajdować się dwa okienka do zaznaczania ( na ciapciaki czy jak to zwał ) można to nazwać Blokadą wyboru.
Okienko 1. BZ. to Budynek zamknięty , zaznaczenie lub odznaczenie budynku produkcyjnego zamkniętego
Okienko 2 BP. to budynek podnoszący się.
Danie znacznika w okienko spowoduje uruchomienie blokady np. zaznaczamy okienko 2 w tym momencie zostaną opremiowane wszystkie budynki z wybranej kategorii np. Piekarnie z pominięciem piekarni lub też piekarń które są w trakcie podnoszenia poziomu
Do czego potrzebne te dwa okienka – okienka służą do zablokowania lub odblokowania możlowości dania premii na w/w budynki (wybór gracza)
Dla mniej kumatych >
ad. Okienko1. Żadną tajemnicą jest że budynki, kopalnie te najcenniejsze są pozamykanie i najpierw się je premiuje a potem otwiera , strata surowców .
ad. Okienko2. Nie chciał byś chyba aby został opremiowany budynek który właśnie podnoszony jest na wyższy poziom.
Zaraz ktoś powie ale można tu zrobić na stałe taką blokadę i to byłby błąd a dlaczego ? ponieważ czasami bywa tak że czas zakończenia podnoszenia się budynku może być krótki i chcielibyśmy by zaczął działać na premii razem z innymi.
Z chwilą wybrania żądanej przez nas premii np Koszyk cioci Irmy i nałożeniu jej na np. Piekarnie spowodowało by natychmiastowe premiowanie wszystkich Piekarń w danej strefie (wyspie) po czym możesz dać premkę na inny rodzaj budynku np Gospodarka i znów wszystkie gospodarki zostały by opremiowane itd , oczywiście z odpowiednim ilościowym pobraniem danej premii w tym wypadku koszyka cioci Irmy . Zmiana premii na inną odbywała by się tak jak dotychczas.
Działanie takiej Premii Strefowej powiedzmy 15 min
Odpowiedzi na zadane pytania
Dlaczego tylko 15min ? - W.g mnie 15 min. Jest to naprawdę wystarczający czas na opremiowanie wyspy sobie lub znajomemu w ten sposób a jeśli nie zdążysz to niestety będziesz musiał użyć kolejna strefówkę lub dokończyć premiować tradycyjna metodą klikania.
Co się stanie gdy zabraknie danej premki ? - no cóż coś nie zostanie opremiowane niezależnie od poziomu budynku ( wyjaśnienie na samym końcu)
Co zrobić jak część kopalni jest na wyczerpaniu ?
Nie wiem jak wy ale ja nim zacznę premiować to patrze na stan ich zasobności i albo je likwiduje i stawiam od nowa lub używam słabszej premki
A co jeśli ktoś ma 5 budynków takich samych , a chce rzucić np. hotdoga na 3 ? - zostaną opremiowane tylko trzy budynki, w tym wypadku zalecam wcześniejsze zamknięcie budynków które maja być niepremiowane a najlepiej opremiować je wcześniej hotdogami metodą tradycyjną.
Opisując ten Projekt sugerowałem się prostotą jego wykonania jak i funkcjonalnością minimalizując wszelkiego rodzaju zbędne nazwijmy to wodotryski . Nie jestem informatykiem ani programistą lecz jest nim Jaco_j i z jego doświadczenia wiem iż wszelkiego rodzaju udziwnienia mogą być przyczyną powstawania błędów a tych nam nie trzeba. Każdy z graczy doskonale wie ew. jest w stanie szybko ocenić czy danej premki wystarczy mu do premiowania czy nie zwłaszcza teraz po przepięknej aktualizacji w której zrobione zostały porządki w Gwieździe .
Jeśli komuś nadal nie odpowiada ten projekt no cóż po jego ew. wdrożeniu nie musi Premiowania Strefowego uruchamiać i może dalej premiować wyspę sobie lub znajomemu tradycyjna metodą mega klikania , wybór pozostawiam tej osobie.
Zamieszczone przez KpwMine
Może być to trudne do zrobienia ale poza tym to spoko pomysł.
Zamieszczone przez jaco_j
Niekoniecznie trudne można podpiąĆ pod kod odpowiedzialny a liczydło, klikasz i niczym premiujesz wszystkie obiekty z liczydła danego budynku, Tam lokalizacja nie ma znaczenia
Mam nadzieje iż Projekt został przedstawiony w sposób wyczerpujący i jedno co mi pozostaje to życzyć nam wszystkim szybkiego jego wdrożenia oraz miłej dalszej zabawy ( i tu przepiękny uśmiech oraz ukłon w stronę Administracji i Dewelopera o w miarę możliwości szybką realizację ) .
Ostateczna wersja powstała z Waszą pomocą za co ogromnie dziękuje.
Pozdrawiam serdecznie.
Licja.