Zobacz wyniki ankiety: Co o tym sądzicie

Głosujących
96. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • O tak bardzo dobry pomysł

78 81.25%
  • wszystko mi jedno

6 6.25%
  • ale lipa , do bani z nim

14 14.58%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Premia Strefowa > Premiowanie Strefy ( wyspy )

Osadnik Awatar LICJA
    Serwer
    Złota Góra

Premia Strefowa > Premiowanie Strefy ( wyspy )

Na wstępie chciałbym dodać, że nie przeszukiwałem 1000 stron z pomysłami, żeby sprawdzić, czy już taki pomysł był, więc z góry przepraszam za lenistwo, ponad to nie jest to bezpośrednio mój pomysł a Jaco_j

Premia Strefowa > Premiowanie Strefy ( wyspy )

Jak wszystkim wiadomo premiowanie swojej lub też i czyjejś wyspy zwłaszcza z dużym liv jest bardzo praco i czasochłonne i nikt tego nie lubi z wiadomych względów .

Weszły w życie Premie Strefowe i tu Jaco_j oraz moja Propozycja
    Wytworzenia w Domu Władyki Premii Strefowej (za Zioło i Strach na wróble) która by po jej wytworzeniu znajdowała się w Mennu Gwiazda Premie pod nazwą np. Premiowanie Strefowe.
    Użycie takiej premii ( Premiowanie Strefowe ) na Domu Władyki otwierało by okno Menu Gwiazdy z premiami i teraz najlepsze z chwilą wybrania żądanej przez nas premii np Koszyk cioci Irmy i nałożeniu jej na np. Piekarnie spowodowało by natychmiastowe premiowanie wszystkich Piekarń w danej strefie (wyspie), oczywiście z odpowiednim ilościowym pobraniem danej premii w tym wypadku koszyka cioci Irmy . Zmiana premii na inną odbywała by się tak jak dotychczas
    Działanie takiej Premii Strefowej powiedzmy 10 min

Szanowni Administratorzy , Moderatorzy uważam iż ten pomysł jest godny waszej uwagi.

A co wy o tym myślicie drodzy Gracze ? Bo chyba fajnie było by opremiować wysepkę w 5 min a nie ślęczeć 30 vel 40 min zabijając myszkę.

Pozdrawiam.

Podsumowanie

Jak wiadomo propozycja została lub też zostanie przekazana deweloperowi lecz chciałbym żeby została wdrożona w takiej oto formie.

Wersja Ostateczna

Premiowanie Strefowe ( strefy , wyspy)

Wytworzenie w Domu Władyki Premii Strefowej (za 12 beczek, 6 worków zboża i 6 skór  ) która by po jej wytworzeniu znajdowała się w Mennu Gwiazda Premie pod nazwą np. Premiowanie Strefowe. Czas produkcji 1szt. Premii Strefowej powiedzmy 1h niezależnie od posiadanego poziomu Domu Władyki. Każdorazowa chęć premiowania strefowego wymagała by użycia Premii Strefowej u siebie jak i u każdego znajomego któremu mamy premiować.
    Dla mniej kumatych . Chcesz opremiować strefowo u siebie to dajesz Premie Strefową u siebie na Dom Władyki otwiera się okno zaznaczasz co trzeba lub tez nie bierzesz wybraną premię i premiujesz. Chcesz opremiować znajomego to wchodzisz na jego wyspę dajesz Premię Strefową na jego Dom Władyki zaznaczasz co trzeba lub tez nie, wybierasz żądaną premkę i premiujesz . Itd.
    Premia Premiowanie Strefowe powinna mieć możliwość handlu, może nie tak handlu bo nikt na niej nie zarobi gdyż jest tania a ewentualnego przekazania znajomemu jeśli by jej akurat nie miał w co śmiem wątpić. 
    Zdało by się obrazek , logo czy jak to zwał wymyślić wszak każda premia - kolekcja ma swój obrazek , proponuję Niebiedki Globus
    Dlaczego 12 beczek, 6 worków zboża i 6 skór  - są to łatwo dostepne materiały i każdy ma ich pod dostatkiem, Premiowanie Strefowe powinno być tanie i ogólnodostępne niezależnie od posiadanego Liv. 

Użycie Premii ( Premiowanie Strefowe ) na Domu Władyki otwierało by okno Menu Gwiazdy z premiami w którym powinny znajdować się dwa okienka do zaznaczania ( na ciapciaki czy jak to zwał ) można to nazwać Blokadą wyboru.
    Okienko 1. BZ. to Budynek zamknięty , zaznaczenie lub odznaczenie budynku produkcyjnego zamkniętego 
    Okienko 2 BP. to budynek podnoszący się. 
    Danie znacznika w okienko spowoduje uruchomienie blokady np. zaznaczamy okienko 2 w tym momencie zostaną opremiowane wszystkie budynki z wybranej kategorii np. Piekarnie z pominięciem piekarni lub też piekarń które są w trakcie podnoszenia poziomu
    Do czego potrzebne te dwa okienka – okienka służą do zablokowania lub odblokowania możlowości dania premii na w/w budynki (wybór gracza)
    Dla mniej kumatych > 
    ad. Okienko1. Żadną tajemnicą jest że budynki, kopalnie te najcenniejsze są pozamykanie i najpierw się je premiuje a potem otwiera , strata surowców .
    ad. Okienko2. Nie chciał byś chyba aby został opremiowany budynek który właśnie podnoszony jest na wyższy poziom. 
    Zaraz ktoś powie ale można tu zrobić na stałe taką blokadę i to byłby błąd a dlaczego ? ponieważ czasami bywa tak że czas zakończenia podnoszenia się budynku może być krótki i chcielibyśmy by zaczął działać na premii razem z innymi.

Z chwilą wybrania żądanej przez nas premii np Koszyk cioci Irmy i nałożeniu jej na np. Piekarnie spowodowało by natychmiastowe premiowanie wszystkich Piekarń w danej strefie (wyspie) po czym możesz dać premkę na inny rodzaj budynku np Gospodarka i znów wszystkie gospodarki zostały by opremiowane itd , oczywiście z odpowiednim ilościowym pobraniem danej premii w tym wypadku koszyka cioci Irmy . Zmiana premii na inną odbywała by się tak jak dotychczas.
    Działanie takiej Premii Strefowej powiedzmy 15 min

Odpowiedzi na zadane pytania 
    Dlaczego tylko 15min ? - W.g mnie 15 min. Jest to naprawdę wystarczający czas na opremiowanie wyspy sobie lub znajomemu w ten sposób a jeśli nie zdążysz to niestety będziesz musiał użyć kolejna strefówkę lub dokończyć premiować tradycyjna metodą klikania.
    Co się stanie gdy zabraknie danej premki ? - no cóż coś nie zostanie opremiowane niezależnie od poziomu budynku ( wyjaśnienie na samym końcu)
    Co zrobić jak część kopalni jest na wyczerpaniu ?
    Nie wiem jak wy ale ja nim zacznę premiować to patrze na stan ich zasobności i albo je likwiduje i stawiam od nowa lub używam słabszej premki 
    A co jeśli ktoś ma 5 budynków takich samych , a chce rzucić np. hotdoga na 3 ? - zostaną opremiowane tylko trzy budynki, w tym wypadku zalecam wcześniejsze zamknięcie budynków które maja być niepremiowane a najlepiej opremiować je wcześniej hotdogami metodą tradycyjną.

Opisując ten Projekt sugerowałem się prostotą jego wykonania jak i funkcjonalnością minimalizując wszelkiego rodzaju zbędne nazwijmy to wodotryski . Nie jestem informatykiem ani programistą lecz jest nim Jaco_j i z jego doświadczenia wiem iż wszelkiego rodzaju udziwnienia mogą być przyczyną powstawania błędów a tych nam nie trzeba. Każdy z graczy doskonale wie ew. jest w stanie szybko ocenić czy danej premki wystarczy mu do premiowania czy nie zwłaszcza teraz po przepięknej aktualizacji w której zrobione zostały porządki w Gwieździe .
    Jeśli komuś nadal nie odpowiada ten projekt no cóż po jego ew. wdrożeniu nie musi Premiowania Strefowego uruchamiać i może dalej premiować wyspę sobie lub znajomemu tradycyjna metodą mega klikania , wybór pozostawiam tej osobie.
     Zamieszczone przez KpwMine 
    Może być to trudne do zrobienia ale poza tym to spoko pomysł.
     Zamieszczone przez jaco_j   
    Niekoniecznie trudne można podpiąĆ pod kod odpowiedzialny a liczydło, klikasz i niczym premiujesz wszystkie obiekty z liczydła danego budynku, Tam lokalizacja nie ma znaczenia

Mam nadzieje iż Projekt został przedstawiony w sposób wyczerpujący i jedno co mi pozostaje to życzyć nam wszystkim szybkiego jego wdrożenia oraz miłej dalszej zabawy ( i tu przepiękny uśmiech oraz ukłon w stronę Administracji i Dewelopera o w miarę możliwości szybką realizację ) .
    Ostateczna wersja powstała z Waszą pomocą za co ogromnie dziękuje.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Licja.
    Ostatnio edytowane przez LICJA ; 10.03.2016 o 01:01

Początkujący Osadnik Awatar KpwMine
    Serwer
    Nowy Świat

Osadnik Awatar Vespirr
    Serwer
    Nowy Świat
    Heh, skąd ja znam ten wstęp?

Spoko, mnie się podoba łapka w gorę ^

Osadnik Awatar LICJA
    Serwer
    Złota Góra
    No właśnie skąd
    kradziej ze mnie

Osadnik Awatar Vespirr
    Serwer
    Nowy Świat
    nie da się ukryć hehe

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    a co jeżeli ktoś ma 5 budynków takich samych, a chce rzucić np hotdoga tylko na 3?
    w przypadku braku wymagającej ilości premii, jak "system" ma wybierać które budynki zbuffować, a które nie??
    "Everybody lies"

Osadnik Awatar LICJA
    Serwer
    Złota Góra
    Witam to nie musi jej uruchamiać można samemu ręcznie metodą standardową a jeśli uruchomi Premiowanie Strefowe to premiowane by były budynki o najwyższym poziomie jesli poziom budynków jest taki sam to chyba wiadomo nie wszystkie zostaną opremiowane

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez KpwMine Zobacz posta
    Niekoniecznie trudne można podpiąc pod kod odpowiedzialny a liczydło, klikasz i niczym premiujesz wszystkie obiekty z liczydła danego budynku, Tam lokalizacja nie ma znaczenia

Odkrywca Awatar horis
    Serwer
    Złota Góra
    pomysl super. mniej czasu na 'podpalanie wyspy' by sie tracilo, nie wiem tylko czy to przejdzie, bo bb chodzi zeby przykuc gracza do gry, i czesto zamiast ulatwic to bb idzie w strone utrudniania gry

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Moim zdaniem super pomysł . Zobaczymy czy wejdzie w real

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów