Ja bym podszedł do sprawy pod innym kątem. Otóż- czasami irytującym jest, że wyskakuje jednego dnia zadanie, gdzie trzeba zrobić np. 1 kodeks. Niemalże niewykonalne dla kogoś, kto zaczyna grać od ok. godziny 20. Wiadomo- wiele uważa, że panaceum na ten problem to przesunięcie godziny restartu zadań gildii na nie wiadomo, którą godzinę. A to nie tu tkwi problem. Można by było, aby powrócił szyld "zadania gildyjnego" w oczekujących zadaniach. Niby nic, a powinno to rozwiązać problem. W tym wypadku zmiana godziny restartu gildyjnego nie powinna zajść, bo wtedy będziemy przygotowani na to, co może nas czekać, jako kolejne zadanie gildyjne.
Czy nie warto by o tym pomyśleć?

) i nie dotrwa do tej godziny ma w plecy n monet gildii. W moim rozwiązaniu chodzi, żeby każdy miał możliwość rozpoczęcia produkcji tego kodeksu przed rozpoczęciem zadania (lub uruchomieniu innych budynków, aby pracowały). Ale, jak zapewne byście zauważyli, produkcja by była liczona do zadania dopiero, kiedy użytkownik by się logował. W tym wypadku już ja nie mam pomysłu. Szkoda, że BB zrezygnowało z wprowadzenia gry na urządzenia mobilne. To by bardzo ułatwiło sprawę.