Zobacz wyniki ankiety: czy chcesz aby reset zadań gildii był w dzień

Głosujących
62. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak chcę aby można było nastawić trudniejszych produkcji surowców/broni na noc

41 66.13%
  • Nie chcę takiej zmiany jest dobrze jak jest

21 33.87%
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: zmiana czasu resetu zadan

Odkrywca Awatar Shadow_mk
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    Dobry pomysł ma RedJul, żeby można było kliknąć wydanie surowców od razu i niech system sam zalicza zadanie po wykonaniu. Ja bym się cieszyła ze zmiany godziny restartu ze względu na łatwiejsze monitorowanie wykonywania zadań. Teraz muszę pisać przed snem, żeby ludzie pisali mi wiadomość o wykonaniu, a rano odkopywać się ze skrzynki zawalonej wiadomościami.
    ale czasem musi zebrac surowce czasem musi znalezc znajomego z premka zeby wrzucil jakiegos bufa czasem postawic budynek jak nie ma i upnac na ten 2-3 lvl
    wiec to wymaga czasu a gdyby to mozna bylo nastawic na noc to po 1 rano musi sie zalogowac i dwa klikniecia i po sprawie po 2 nie zawsze rano musi sie logowac bo wie kiedy ma nastawiona produkcje i kiedy musi zamknac zadanie - moze se nawet przypomnienie nastawic a wedlug twojej propozycji zasze musi sie rano logowac sprawdzac zadanie i kombinowac stawiac budynek i spoznic sie do pracy czy olac setlersow i zg ale koszem innych czlonkwo gildii ...
    Będzie się działo!
    I znowu konserwy będzie mało.
    Będzie głośno, będzie radośnie
    Znów poczekamy razem całą noc.

Ekipa nie oszczędza sił
    Już trochę im brakuje tchu.
    Polejcie wina również im
    Znów konserwa konserwy będzie rytm!
    ...

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Milady84 Zobacz posta
    [...]... A co do monetek jak braknie to się kupi, jak niższemu lvlowi braknie też mu się skołuje, żaden problem.
    yhm... kupi się, pod warunkiem, ze ktoś inny zg zrobi i dostanie monety, które wystawi na sprzedaż. one nie biorą się z nikąd.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez misiasia Zobacz posta
    yhm... kupi się, pod warunkiem, ze ktoś inny zg zrobi i dostanie monety, które wystawi na sprzedaż. one nie biorą się z nikąd.
    I o tym warto, żeby niektórzy dyskutanci pamiętali.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    Ale to czy ta reszta gildii która nie opiera się na spokoju jest jakaś gorsza?
    Czy reszta jest gorsza na pewno nie ale jak sie wchodzi do do gildi to każda a jak nie każda to większa ilość Gidli ma taki mały regulamin i powinno sie go przestrzegać a nie potem marudzić

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Shadow_mk Zobacz posta
    ale czasem musi zebrac surowce czasem musi znalezc znajomego z premka zeby wrzucil jakiegos bufa czasem postawic budynek jak nie ma i upnac na ten 2-3 lvl
    wiec to wymaga czasu a gdyby to mozna bylo nastawic na noc to po 1 rano musi sie zalogowac i dwa klikniecia i po sprawie po 2 nie zawsze rano musi sie logowac bo wie kiedy ma nastawiona produkcje i kiedy musi zamknac zadanie - moze se nawet przypomnienie nastawic a wedlug twojej propozycji zasze musi sie rano logowac sprawdzac zadanie i kombinowac stawiac budynek i spoznic sie do pracy czy olac setlersow i zg ale koszem innych czlonkwo gildii ...
    Napisałeś dość chaotycznie i nie za bardzo potrafię zrozumieć co masz na myśli. Ja jestem za zmianą godziny restartu, ale uważam ze optymalna by była jakaś popołudniowa godzina, może 20, właśnie dlatego że sporo osób gra tylko wieczorami, czyli po godzinie 20 może ustawić sobie odpowiednią produkcję, a w następnym dniu po pracy kliknąć zaliczenie zadania. Po takiej zmianie gracze by faktycznie mieli dobę na wykonie zadania. Teraz jest tak że większość osób śpi w czasie restartu i o zadaniu dowiaduje się po 7-8h, idzie spać też wcześniej niż o pierwszej w nocy, czyli kolejne godziny odchodzą i na zadanie zostaje pewnie max 14h.
    Ponadto pomysł z innego wątku w żaden sposób nie utrudnia sytuacji, tylko ułatwia. Przykładowo dostajesz zadanie: wyprodukuj 500 chleba i wydaj 100 chleba, zgodnie z pomysłem klikasz wydanie chleba, i możesz sobie iść spać, gdy zrobi się odpowiednia ilość chleba, to zadanie samo się zalicza, Ty nie musisz być przy tym online i nic więcej klikać.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez majsterpaulek60 Zobacz posta
    Czy reszta jest gorsza na pewno nie ale jak sie wchodzi do do gildi to każda a jak nie każda to większa ilość Gidli ma taki mały regulamin i powinno sie go przestrzegać a nie potem marudzić
    Ale co to ma do mojej wypowiedzi?

Odkrywca Awatar kinia19910
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zmiana godziny resetu zadań to dobry pomysł, aczkolwiek bardziej podoba mi się wersja Piwonii.

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    podbijam. przełączanie zadań o 2 w nocy, nie wiem dla kogo jest, ale na pewno nie dla graczy

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Tak ogólnie, to mi pasuje nawet ta 2 w nocy, jedynie co bym zmienił, to możliwość "podglądnięcia" jakie będzie następne zadanie. Jeżeli w zadaniu jest wyprodukuj/wydaj surowce to jeszcze jest ok, gorzej gdy robię jakąś przygodę, a tu wyskakuje "ukończ taką a taką przygodę", tak bym mógł się jakoś na to zadanie z ukończeniem konkretnej przygody przygotować, bez spieszenia się z zakończeniem aktualnej którą robię.

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    ja to widzę troszeczkę inaczej, mam np. wyprodukować 500 prochu. mając pełne 24h nie ma problemu,a le jak ktoś ma młyn na niższym poziomie, nie ma molziwosci zalogowania się przed wieczorem, to potem nawet premka x4 nie wystarczy.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów