Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Adobe flash player

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Adobe flash player

Mam zainstalowaną najnowsza wersję Adobe Flash playera, a jak wybieram GRAJ to wyskakuje komunikat, że mam starą wersję i nie mozna grać. Uzywam Firefoxa.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Ja tez nie moge wejść do gry. Wyskakuje że nie mozna załadować plug in. Nie wiem czemu, wczoraj wieczorem normalnie działała gra. Ja używam opery.

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam.

Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki.

Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.

Jeśli wyczyszczenie pamięci podręcznej nie przyniesie rozwiązania, proszę spróbować zalogować się do gry przy użyciu innej przeglądarki, może to wpłynąć pozytywnie na stabilność gry.

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Jak moge doradzić proponuję usunąc wszystkie stare wersje Flasha poprzez Panel Sterowania dodaj/usun programy w XP programy i funkcje w 7 lub 8. Podczas aktalizacji zostaja stare wersje trzeba je recznie usunac, jak nie usuniemy spowalniaja gre a czasem wystepuja problemy

Heduan
    jaco_j: Nie ma starej i nowej wersji Flash równolegle. Coś takiego jest nie możliwe. Możliwe są tylko różne wersje w ramach różnych rozwiązań programowych. I np. Flash Player dla ActiveX może być w innej wersji niż dla NPAPI czy też PPAPI. Jednakże nie mogą istniej dwie różne wersje FlashPlayer dla ActiveX.

BB_Penelopa: dlaczego nie dajecie pełnej instrukcji czyszczenia cache. Powinna być przypięta do na stałe do odpowiedniego tematu działu.
    Przeglądarka ma swój cache. A FlashPlayer ma swój wspólny dla wszystkich. Czyszczenie cache przeglądarkowego nie zawsze czyści cache FlashPlayer. I wtedy trzeba to zrobić ręcznie. Pewien poradnik zaproponował w wątku
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...-eventem/page7
    gracz Betooniusz: http://pl.bigpoint.com/darkorbit/boa...h-player.2385/
    Niestety nie jest on pełny. Bo czasami i po tej instrukcji FlashPlayer zostawia śmieci.
    Czyszczenie cache FlashPlayer powinno wykonywać się po restarcie komputera i przy użyciu przeglądarki z otwartą tylko jedną stroną.
    Można jeszcze wyczyścić cache ręcznie, ale to już raczej mogą wykonywać Ci co wiedzą co i jak.
    Ostatnio edytowane przez Heduan ; 30.12.2015 o 21:04

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    W tej chwili mam zaistalowana wesrsje Adobe flash 20, nie zagladałem do panelu a były jeszcze wersje 19 i 18 zostały z aktalizacji. Windows jest dziwny. Podobnie zreszta jest z jawa

Heduan
    Cytat Zamieszczone przez jaco_j Zobacz posta
    W tej chwili mam zaistalowana wesrsje Adobe flash 20, nie zagladałem do panelu a były jeszcze wersje 19 i 18 zostały z aktalizacji. Windows jest dziwny. Podobnie zreszta jest z jawa
    Różne wersje dla różnych przeglądarek. ActiveX - Internet Explorer, NPAPI - Firefox, PPAPI - Opera i Google Chrome. W przypadku dwóch ostatni to jest niedogadanie się twórców przeglądarek. Każdy ma inną wizję. Oczywiście lista przeglądarek jest dłuższa. Wymieniam te najważniejsze.
    Proces automatycznej aktualizacji nie aktualizuje wszystkich wersji na raz - nie wiedzieć dlaczego. Więc najprościej uruchomić ulubioną przeglądarkę i samemu zaktualizować. Można to zrobić z tej strony pobierając trzy instalki: https://get.adobe.com/pl/flashplayer/otherversions/

Uprawnienia umieszczania postów