Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Sumienny geolog - źle działająca umiejętność solidne stemple.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Sumienny geolog - źle działająca umiejętność solidne stemple.

Jak widać na dołączonym obrazku mimo, że złoże opisane jest umiejętnością solidne stemple to czas produkcji jest taki jak zwykłej kopalni.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    I jeszcze jeden, jeszcze raz.
    A odpowiedzi brak.

EX_Dante
    Witam.

Spróbuj wyczyścić pamięć podręczną. Jeżeli nie poskutkuje, to proszę o kontakt z supportem. Najlepiej bezpośrednio na adres: Support

Pozdrawiam,
    MOD_Dante

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    dostałeś jakąś odpowiedź z supportu?

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Informacja którą widać to informacja o umiejętnościach geologa który odkrył złoże.
    Pojawia się ona zawsze bez względu na to czy geolog znalazł szybkie złoże czy normalne.
    A rada żeby wyczyścić pamięć podręczną - przednia

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Solidne stemple działają u sumiennego geologa tylko w przypadku gdy informacja ta pojawia się na samej górze przy danym złożu i dotyczy tylko "pierwszego" złoża jakie znajduje. Dodatkowe nigdy nie daje solidnych stempli.
    Osobiście uważam że to bug no ale..... może czyszczenie pamięci pomoże To działa na wszystkie błędy w grze wg BB :P

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    Informacja którą widać to informacja o umiejętnościach geologa który odkrył złoże.
    Pojawia się ona zawsze bez względu na to czy geolog znalazł szybkie złoże czy normalne.
    Informacja którą widać to informacja o złożu - nie informacja o umiejętnościach geologa. Przecież jak znajdziesz złoże bez stemplów geologiem który tą umiejętność posiada, to na informacji o odkrytym złożu nie będzie nic o stemplach.

Heduan
    Cytat Zamieszczone przez RedJul Zobacz posta
    Nie mieszaj w głowach. Nie wiesz nie pisz.
    Umiejętności geologa to jedno, a to co znalazł to drugie i o tym drugim napisał m_ic_ha_l.

Nie potwierdzam też informacji Iver1982, który napisał, że drugie "solidne stemple" nie działają. Może tak jest na "złotej górze". Na dolinie odkrywców jest tak jak powinno być.

I tu znowu prztyczek do "RedJul": W tym przypadku jak najbardziej trzeba zacząć od porządnego czyszczenia pamięci podręcznej i przeglądarki i flash player, o czym już pisałem w innych postach i jakoś BB (czytaj moderatorzy) nie kwapi się aby wystawić normalny i pełny poradnik jak to zrobić dobrze.

Widać lubią jak ludzie się wkurzają i zaśmiecają forum.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Na Złotej Górze (i zaryzykuję stwierdzenie że na każdym innym serwerze w PL jak i na świecie jest dokładnie tak jak opisał Iverr1982), tak to wygląda u mnie (oba złoża odkryte przez sumiennego geologa za jednym razem:

Pierwsze jest szybkie, drugie jest zwyczajne, pomimo tego że solidne stemple są w opisie złoża.

Heduan
    Cytat Zamieszczone przez Exec_ Zobacz posta
    Na Złotej Górze (i zaryzykuję stwierdzenie że na każdym innym serwerze w PL jak i na świecie jest dokładnie tak jak opisał Iverr1982), tak to wygląda u mnie (oba złoża odkryte przez sumiennego geologa za jednym razem:

Pierwsze jest szybkie, drugie jest zwyczajne, pomimo tego że solidne stemple są w opisie złoża.
    Masz rację. Nie dojrzałem tego drobnego niuansu we wcześniejszych postach. Faktycznie wyraźnie napisano, że chodzi o sumiennego geologa.

Takie właśnie działanie "sumiennego geologa" spowodowało, że nie zainwestowałem za bardzo w tę zdolność.
    Z podobnym zjawiskiem spotkałem się przy marmurach. Drugie znalezione złoże zamiast być bogatsze było "zwykłym". Nie przyjrzałem się "dymkom" i nie wgłębiłem się w temat i zrezygnowałem z inwestowania w tę zdolność. Warto zatem przeczesać ubogie bądź co bądź instrukcje BB i poczytać co tam napisali.
    Zatem to już nie jeden a dwa problemy.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów