Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: lagi na przygodach

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

lagi na przygodach

od momentu kiedy event został zakończony zaczęły się problemy na przygodach. Robiłam przygodę "Proch" na pierwszym bloku wszystkie wojska blokujące albo padły albo zrobiły atak, natomiast atak na bosa trwał i trwał w nieskończoność. Podgląd wojsk blokujących wskazywał na totalną masakrę elit i konnych, wiec postanowiłam dosłać. Po tej czynności i powrocie na przygodę okazało sie ze blok wyszedł bez problemu i że całe wojsko jest w porządku. Dzisiaj w gildyjnym są rycerze - każdy atak muszę skończyć wyjściem z przygody, bo się nie kończy. To takie info, inni pewnie też tak mają, a jak odpowiedni się dowiedzą, to może coś naprawią. Pozdrawiam

Osadnik Awatar scorpio
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Lumpola Zobacz posta
    każdy atak muszę skończyć wyjściem z przygody, bo się nie kończy
    A mnie się kończy... Z tym że bloki padają, na zmk już straciłem 350eż. Dziękujemy ci BB :[
    FORUMOWY SZYDERCA

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    hmh... na sprytnym dziś straciłem 100 eż ale myślałem ze to mój błąd

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Lumpola Zobacz posta
    od momentu kiedy event został zakończony zaczęły się problemy na przygodach. Robiłam przygodę "Proch" na pierwszym bloku wszystkie wojska blokujące albo padły albo zrobiły atak, natomiast atak na bosa trwał i trwał w nieskończoność. Podgląd wojsk blokujących wskazywał na totalną masakrę elit i konnych, wiec postanowiłam dosłać. Po tej czynności i powrocie na przygodę okazało sie ze blok wyszedł bez problemu i że całe wojsko jest w porządku. Dzisiaj w gildyjnym są rycerze - każdy atak muszę skończyć wyjściem z przygody, bo się nie kończy. To takie info, inni pewnie też tak mają, a jak odpowiedni się dowiedzą, to może coś naprawią. Pozdrawiam
    Jest rozrzut pomiedzy tym co sie wyswietla w kliencie a tym co jest przeliczane na serwerze. I dodatkowo jest to norma od gdzies 2-3 lat, niezaleznie od eventow, tylko nie u kazdego regularnie wystepuje.

Z wiekszych cyrkow to jeszcze trafialy sie niepoprawnie zakonczone walki w obozach blokujacych (blok wyszedl, tawerniani wracaja do obozow po czym maja komplet wojska ale choragiewke wskazujaca na to ze zgineli itp).

Ogolnie jesli takie rzeczy sie zdarzaja to nalezy to ignorowac, wrocic na wyspe i sprawdzic czy faktycznie byly porazki. Problem jest tak stary ze raczej go latwo nie naprawia bo dotyczy synchronizacji z klientem a oni z prostszymi rzeczami sobie nie radza.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Mi ostatnio na przygodzie wojsko po kilka razy dodawało się do garnizonu, zerowało, po chwili znów dodane. Namioty przestawiały się same z siebie po 5 razy między starym a nowym miejscem zanim zapanował spokój. Atak też wychodził, wracał. Zawieszał się w trakcie walki, za chwilę atakowanego obozu nie ma, gienek u siebie z pełnym wojem. Dopiero po 2-3 min zmieniało jednostki tak, by było widać, że coś zginęło. Takich cudów na kiju jeszcze nie miałam, ogólnie nie narzekałam nigdy na lagi itp. ale tym razem oczy otworzyłam ze zdumienia Oby w czwartek się poprawiło

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Witam. Ja wczoraj miałem podobne problemy, przez co straciłem ok 300 puszkarzy. Zacząłem testować i zauważyłem, że kolejność generałów, którzy wchodzili do obozu nie pokrywała się z kolejnością ataku. Przykładowo po 1 generale atakował np. 4 lub 3 w kolejności wejścia do obozu, przez co traciłem jednostki, które teoretycznie miały atakować ostatnie. Lagi się zdarzały, przekłamania w wyświetlaniu walki jak i wyników, ale po wyjściu i wejściu do przygody wszystko było zawsze w porządku. Teraz niestety nie i traci się jednostki.

Odkrywca Awatar Rosadamascena
    Serwer
    Złota Góra
    Też dziś zamieniło mi kolejność ataków, akurat na DMK. Straciłam 58 puszek bo pierwsza fala nie weszła. Coś skopali, może poprawią w czwartek

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    To samo miałem w Zdradzonym przy ataku na tawernę, puszki do piachu poszły.

Uprawnienia umieszczania postów